ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάη 1996
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

|γ18

Μια μεγάλη αγωνιστική οικογένεια του Βόλου, δοσμένη ολόψυχα στον πολύχρονο αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης και το σοσιαλισμό. Με πρωτοπόρα δράση στα δοξασμένα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης και στις δεκαετίες που ακολούθησαν μετά τη "Συμφωνία της Βάρκιζας".

Η ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, κυρα - Αθηνούλα, η εργάτρια Μάνα του Βόλου, που βασανίστηκε δυο φορές στην Ασφάλεια μέχρι θανάτου, γιατί αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την παράνομη Κομματική Οργάνωση του Βόλου το '47 - '49. Αυτή η Μάνα που μέχρι την τελευταία της πνοή στάθηκε πιστή στα ωραία ιδανικά του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης, είδε στα τραγικά χρόνια του Εμφύλιου την κόρη της ΦΑΝΗ Θεοδώρου - Απ. ΤΣΑΡΑ να βασανίζεται απάνθρωπα από το κράτος του Σκόμπι - Παπανδρέου και της δοσίλογης Δεξιάς, να καταδικάζεται και να κρατείται στις φυλακές Αβέρωφ - μαζί με εκατοντάδες αγωνίστριες - δεκάδες χρόνια. Η Φανή, που χάθηκε ανεπάντεχα εδώ και ενάμιση χρόνο ήταν πιστή και αταλάντευτη εργάτρια του Βόλου, που συνέχισε μια πολύχρονη αγωνιστική πορεία, κόντρα στις θύελλες και τις ανείπωτες δυσκολίες του ταξικού αγώνα, μέσα από τις γραμμές του τιμημένου κόμματός της, του ΚΚΕ.

Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, οι νέες κομμουνίστριες πολλά έχουν να διδαχτούν από την αγωνιστική ιστορία της Φανής και της Μητέρας της.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε για το 15ο Συνέδριο 25.000 δρχ.

Δήμητρα Θεοδώρου - Αβραμοπούλου και Παναγιώτης Αβραμόπουλος

* * *



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ