ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανέτοιμος δηλώνει ο Εντουαρτς

"Θα μοιάζει λίγο με βήμα στο σκοτάδι". Με τα λόγια αυτά ο Τζόναθαν Εντουαρτς, παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ (18.29) στο τριπλούν, σχολίασε τη συμμετοχή του στο σημερινό προκριματικό του αγωνίσματος. Ο Βρετανός αθλητής προέρχεται από τραυματισμό, αλλά προτίθεται να υπερασπίσει τα κεκτημένα.

"Ο τίτλος μού ανήκει και θα πρέπει να πολεμήσει σκληρά όποιος θέλει να μου τον πάρει", δήλωσε και πρόσθεσε: "Δεν έχω κάνει άλμα περίπου 5 βδομάδες. Ετσι χρειάζομαι συναγωνισμό για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Νιώθω κάποιες ενοχλήσεις. Μιλάμε όμως για παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δε θα είχα έρθει, αν δεν ήμουν σίγουρος πως θα τα δώσω όλα. Αν χάσω, δε θα οφείλεται σε έλλειψη προσπάθειας".

Ο Εντουαρτς, που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 17.74, θεωρεί πως κυριότερος αντίπαλός του θα είναι ο Αμερικανός Κένι Χάρισον (κατέκτησε το χρυσό στην Ατλάντα) και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί "να γράψει νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αγωνίσματος".

Ο Γκεμπρεσελασιέ ψηφίζει Κέιπ Τάουν

"Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Κέιπ Τάουν θα είναι το σημάδι εκκίνησης για αφρικανική αναγέννηση. Θέλουμε τους αγώνες και τους θέλουμε τώρα". Με τη δήλωση αυτή ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000 και 10.000 μ. Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας που έχει θέσει η αφρικανική πόλη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, απευθυνόμενος σε μέλη της ΔΟΕ που επισκέπτονται τη χώρα του, υποστήριξε πως κάθε ψήφος για την Αφρική είναι ψήφος για τη δημοκρατία. "Αξίζουμε ένα "ευχαριστώ" γιατί δείξαμε στον κόσμο πως επιλύσαμε τα προβλήματά μας χωρίς "λουτρά" αίματος και εκφοβισμό των μειονοτήτων. Για να έχει αντίκρισμα το ολυμπιακό σήμα πρέπει κάθε ήπειρος που αντιπροσωπεύουν οι κύκλοι να φιλοξενήσει τη διοργάνωση".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Γενική δοκιμή ενόψει Μοζίρ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή, σε μια "πρόβα τζενεράλε" για τον πρώτο αγώνα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Χαρακτήρα γενικής δοκιμής έχει για τον Μπάγεβιτς και την ομάδα του το αποψινό φιλικό με τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη (21.00 SUPER SPORT). Μια βδομάδα αργότερα (13/8) οι πρωταθλητές καλούνται να θέσουν τις βάσεις για την πολυπόθητη πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τη Μοζίρ. Ετσι ο ελληνοποιημένος τεχνικός αυτό που θέλει περισσότερο απ' όλα είναι να δει την κατάσταση των παιχτών του και να καταλήξει στην 11άδα που θα παρατάξει στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας περιόδου.

Πάντως το σημερινό φιλικό έδωσε την ευκαιρία στη διοίκηση του Ολυμπιακού να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα με το Στάδιο Καραϊσκάκη. Σ ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου αναφέρεται: "Η διαφαινόμενη ερήμωση του σταδίου δεν αποτελεί επιλογή της ΠΑΕ. Αντίθετα πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα είναι σύντομα σε θέση να επιστρέψει στη φυσική της έδρα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των φιλάθλων μας. Η πλήρης πρόταση που η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές εξασφαλίζει το ιστορικό στάδιο από τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης".

Παντούρου τέλος για φέτος

Η ΑΕΚ στις 9 μ.μ. υποδέχεται την Μποαβίστα

Ονειρο ήτανε και πάει... Παρά τις προσπάθειες, ο Νίκα Παντούρου, τουλάχιστον άμεσα, δεν πρόκειται να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η διοίκηση της Μπενφίκα επιμένει σε σοβαρές εγγυήσεις (ξένη τράπεζα) και αρνείται να δεχτεί τις ελληνικές προτάσεις, που θεωρεί ότι ενέχουν αρκετό ρίσκο. Από την πλευρά του, ο "κιτρινόμαυρος" τεχνικός, Ντουμίτρι Ντουμιτρίου, κάλυψε πλήρως τη διοίκηση της αθηναϊκής ΠΑΕ, ρίχνοντας το φταίξιμο στους μάνατζερ.

Αφού ευχαρίστησε τον Αλ. Κούγια και τους συνεργάτες του για τις προσπάθειές τους, επισήμανε ότι η μη πραγματοποίηση της μετεγγραφής δεν είναι ευθύνη δική τους. "Δυστυχώς, υπάρχουν πρόεδροι και μάνατζερ, που ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο παίχτης τους για μια άλλη ομάδα. Συζητήσαμε για ένα ποσό περίπου στην αξία του. Μετά όμως άρχισε το τσίρκο και διπλασίαζαν ή τριπλασίαζαν την τιμή. Ο παίχτης ήθελε να έρθει, αλλά η Μπενφίκα άρχισε να μιλάει και μ' άλλες ομάδες".

Τελείωσε, λοιπόν, το σίριαλ Παντούρου και αποτελεί ερωτηματικό, αν πρόκειται να απασχολήσει ξανά την ΑΕΚ. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε: "Εχω αρχίσει να γνωρίζω την ομάδα και ως το Σεπτέμβρη θα την ξέρω πολύ καλύτερα. Τότε θα με απασχολήσει περισσότερο, αν και τι παίχτες θα φέρω. Πάντως η ισχυροποίηση θα γίνει κυρίως με Ελληνες παίχτες και ίσως 1-2 Ρουμάνους. Βέρους, όμως, που αγωνίζονται δηλαδή στη χώρα και τους ξέρω καλά, γιατί ο Παντούρου είναι Ρουμάνος που παίζει στην Πορτογαλία"...

  • Το δεύτερο φιλικό μπροστά στους φιλάθλους της δίνει σήμερα η ΑΕΚ. Υποδέχεται στη Ν. Φιλαδέλφεια την κυπελλούχο Πορτογαλίας Μποαβίστα (21.00 SYPER SPORT).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ