ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Ιούνη 1996
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΜΝΗΜΕΣ

Χτες, 1η Ιούνη, συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας και αξέχαστος σύζυγός μου ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συμ. ΑΝΔΡΕΟΥ,ο οποίος αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, φυλακίστηκε, σύρθηκε στα στρατόπεδα και, τέλος, στο Μακρονήσι.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κεντρικού Χολαργού για το 15ο Συνέδριο.

Κατίνα Ανδρέου

* * *

Στην ιερή και άσβηστη μνήμη των χιλιάκριβων αδελφών μας ΝΙΚΟΥ Εμμαν. ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ,γεωπόνου, που μαρτύρησε 8 χρόνια δεμένος από τον Μεταξά και τους χιτλεροφασίστες κατακτητές και είχε τη δύναμη, και την τελευταία ακόμα στιγμή της ζωής του, να πετάξει από το καμιόνι, το θρυλικό αυτόγραφό του, που ΟΛΟΙ ξέρουν και έχουν διαβάσει: "Είναι καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά, παρά να ζει σκλάβος. Ν. Μαριακάκης, γεωπόνος. Χανιά Κρήτης 1.5.1944. Οποιος το βρει να μην το καταστρέψει". Στους 200 της Πρωτομαγιάς δώσαμε ένα γενναιότατο και νεότατο αγωνιστή.

Του ΣΠΥΡΟΥ Εμμαν. ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ,κτηνίατρο, βιολόγο και ζωοτέχνη, που από τα Πανεπιστήμια κλήθηκε στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, στο Αλβανικό Μέτωπο, ανθυπολοχαγού Ιππικού, στα χιονισμένα και κακοτράχαλα βουνά της Αλβανίας, κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα ημερησίως πεζός και καβαλάρης, κυνηγώντας τους φασίστες του Μουσολίνι, που όσο τους κυνηγούσε το Ελληνικό Ιππικό και ο στρατός μας, μεγάλωναν την απόσταση που τους χώριζε και άφηναν πίσω τους πολεμικό υλικό τεράστιας αξίας.

Αυτά έζησε και αυτά τον περίμεναν, βγαίνοντας με τρία διπλώματα από τα Πανεπιστήμια κατευθείαν στο Αλβανικό μέτωπο.

Επόμενο ήταν να κλονιστεί σοβαρότατα η υγεία του και υπέκυψε στον αγώνα και για τον αγώνα της πατρίδας κατά του φασίστα Μουσολίνι.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε και σήμερα συμπληρωματικά για τη διάσωση του αρχείου του ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Τα αγιάτρευτα αδέρφια των αγωνιστών Νίκου και Σπύρου Εμμαν. Μαριακάκη

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ Εμμαν. ΜΕΝΕΓΑ η γυναίκα του Μάλαμα προσφέρει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ