ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
Σελ. /56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κοντά στην ΑΕΚ ο Ιωαννίδης

Προσφορά μαμούθ ύψους 750 εκ. για τρία χρόνια απο τους ιδιοκτήτες του ΤΑΚ.

Γην και ύδωρ προσφέρει η ΑΕΚ για την υπογραφή του Γ. Ιωαννίδη. Χτες τον επισκέφτηκε στη Σίβηρη της Χαλκιδικής όπου περνάει τις διακοπές του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΚ, Γιάννης Γρανίτσας. Σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου, συζήτησαν το οικονομικό μέρος της συνεργασίας, αλλά και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το τμήμα. Ο Γ. Ιωαννίδης που αν αποφασίσει να εργαστεί έχει να επιλέξει, όπως δείχνουν τα πράγματα, ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, επιφυλάχτηκε να δώσει την απάντησή του σε μία βδομάδα. Τα χρήματα που του προσφέρει η ΑΕΚ είναι πάντως πολλά (750 εκ. για τρία χρόνια) και ο Γ.Γρανίτσας πιστεύει ότι ο "ξανθός" θα ενδόσει. Δεν αποκλείεται όμως να περιμένει και τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Αρη, Στ. Βρούσγος, στην ΕΤ - 3, παράγοντες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν μυστικές κινήσεις προκειμένου να πιέσουν Ιωαννίδη και Κόκκαλη σε αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Υπογράφει ο Βελπ

Στον Πειραιά δεν έγινε χτες η συνάντηση Κόκκαλη - Ιβκοβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όντως υπάρχει εν εξελίξει σενάριο Ιωαννίδη. Από τον Ολυμπιακό που σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό Βελπ, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, η συνεργασία με τον Ιβκοβιτς θεωρείται δεδομένη και η συνάντηση με τον πρόεδρο θα γίνει εντός των επόμενων ημερών. Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα τον Ιβκοβιτς να φέρνει στον Πειραιά ως δίδυμο ξένων, δύο συμπατριώτες του. Τον Ζ. Πάσπαλιε που επί μία τριετία ήταν ο αγαπημένος παίκτης των Πειραιωτών και τον πλέι μέικερ της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, Σ. Τζόρτζεβιτς, του οποίου το συμβόλαιο με την Τιμσίστεμ Μπολόνια έληξε πριν λίγες μέρες.

ΑΕΚ
Χώρισαν με αιχμές

Ο Μπάγεβιτς υπέβαλε την παραίτησή του υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον Μ. Τροχανά, που αντεπιτέθηκε κάνοντας λόγο για συμφωνία του κόουτς με τον Ολυμπιακό

"Εφυγα πριν με... φύγουν". Αυτό ήταν επιγραμματικά το νόημα της επιστολής με την οποία ο Μπάγεβιτς, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Ο Σερβοέλληνας στην τρισέλιδη δήλωσή του υποδεικνύει ως υπεύθυνο τον Μ. Τροχανά και φωτογραφίζει τον Μανωλά και άλλους παίχτες.

Αφού αναφέρει ότι γι' αυτόν "η ΑΕΚ είναι τρόπος ζωής" επισημαίνει πως δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με καμιά ομάδα και περνάει στην... επίθεση. Χαρακτηρίζει τις συνθήκες δουλιάς τον τελευταίο χρόνο δύσκολες, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι δε θα άλλαζαν ούτε τον επόμενο.

Εξηγεί πώς και γιατί "δοκιμάστηκαν η προσωπικότητα, η αντοχή και η αξιοπρέπεια" αφήνοντας σαφέστατες αιχμές ότι εκμεταλλεύτηκαν το πρόσωπό του, αλλά και την προσπάθεια να μη χαλάσει η ηρεμία της ομάδας: "Μέχρι σήμερα έκανα πολλές παραχωρήσεις, αντίθετα με τον χαρακτήρα μου".

Ο "Πρίγκιπας" στιγματίζει γενικά τη (δημόσιο)γραφικότητα του προέδρου. Επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, παρουσιάζεται πικραμένος από την υποστήριξη των παιχτών στον πρόεδρο όταν παραιτήθηκε.

Οσα ο Μπάγεβιτς περιγράφει του δημιούργησαν την πεποίθηση "ότι το κλίμα στην ΑΕΚ μου δηλώνει πως πρέπει να φύγω. Φαίνεται ορισμένοι κουράστηκαν από τον Μπάγεβιτς. Το χειρότερο για μένα θα ήταν να με διώξουν. Να με διώξει η ΑΕΚ δε θα το άντεχα ποτέ"...

Το ήδη διαμορφωμένο, εις βάρος της, κλίμα η ΠΑΕ (Μ. Τροχανάς) έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να το αλλάξει με μια λακωνικότατη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει (καταγγέλλει) ότι "ο Μπάγεβιτς πληροφόρησε τον πρόεδρο πως αναλαμβάνει τον ΟΣΦΠ γιατί έχει δώσει το λόγο του".

Ομως ο Σερβοέλληνας το διέψευσε, δίνοντας τη δική του εκδοχή: "Του είπα ότι σε περίπτωση που φύγω από την ΑΕΚ τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός". Ολα αυτά τη στιγμή που έχει υποβάλλει την παραίτησή του (!!!)...

  • Από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε επίσημα πως νέος προπονητής είναι ο Π. Ραβούσης και ότι ο Μ. Τροχανάς θα μιλήσει "μετά την αντικατάστασή του".
Ο Β. Τσάρτας

Με το ίδιο "αρχοντικό" στιλ που καταξιώθηκε στα γήπεδα αποχαιρέτησε χτες με συνέντευξη Τύπου ο Β. Τσάρτας την ΑΕΚ και την Ελλάδα, αφού σήμερα θα πατήσει για πρώτη φορά, τη νέα του (για τα επόμενα τέσσερα χρόνια)... πατρίδα.

Ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν και ιδίως τον Μπάγεβιτς που "με έκανε ποδοσφαιρική προσωπικότητα".

Δεν έκρυψε πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην... ξενιτιά ήταν η ανυπαρξία του ελληνικού ποδοσφαίρου. "Το ότι είμαστε τόσο χαμηλά στην Ευρώπη είναι ευθύνη των παραγόντων".

Ο Β. Τσάρτας παραδέχτηκε ότι στην Ισπανία θα τον μάθει πιο εύκολα η υπόλοιπη Ευρώπη και πως η Σεβίλλη αποτελεί "σκαλοπάτι" για ψηλότερα...

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνία για 8 στην ουρά

Ο ιστορικός Φωστήρας, ο άλλοτε κραταιός "φονέας των γιγάντων" υποβιβάστηκε στη Δ' Εθνική μετά από την ήττα του με 4 - 1 στη Μυτιλήνη από τον Αιολικό. Ακόμη υποβιβάστηκαν μετά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής Χανιά, Χαλκίδα και Χαραυγιακός. Για τις άλλες δύο "καταραμένες" θέσεις υποψήφιες είναι Κόρινθος, Βαρβασιακός, Μαρκό, Διαγόρας, Χαϊδάρι και Ναύπλιο. Στο βορρά η κατάσταση είναι απλή. Υποβιβάστηκαν Φωκικός, Βελισσάριος, Εορδαϊκός, Κοζάνη, Πόντιοι Βέροιας. Την 6η θέση που οδηγεί στη Δ' Εθνική "διεκδικούν" Αγρ. Αστέρας, Τύρναβος και Κρύα Βρύση. Τα αποτελέσματα:

ΝΟΤΟΣ: Χανιά - Κόρινθος 0 - 2, Βαρβασιακός - Αίγιο 2 - 1, Χαϊδάρι - Χαραυγιακός 5 - 2, Αγ. Νικόλαος - Μαρκό 1 - 1, Αιολικός - Φωστήρας 4 - 1, Καλλιθέα - Χαλκίδα 3 - 0, Πύργος - Εθνικός Αστέρας 0 - 1, Διαγόρας - Παναιτωλικός 2 - 1, Ναύπλιο - Ατρόμητος 2 - 1.

ΒΟΡΡΑΣ: Φωκικός - Νιγρίτα 0 -1, Ορέστης - Αμπελόκηποι 0 - 3, Αγρ. Αστέρας - Νίκη Βόλου 2 - 1, Τύρναβος - Αλμωπός 2 -1, Κοζάνη - Κρύα Βρύση 2 - 1, Γιαννιτσά - Βελισσάριος 2 - 0, Λαμία - Απόλλωνας Λάρισας 1 - 2, Ολυμπιακός Βόλου - Εορδαϊκός 5 - 1, Σέρρες - Πόντιοι Βέροιας 5 - 1.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία αγωνιστική Χανιά και Φωκικός δε θα μεταβούν σε Χίο και Ορεστιάδα αντίστοιχα. Μάλιστα το ματς Βαρβασιακού - Χανίων είναι στο ΠΡΟΠΟ και έτσι το σημείο θα βγει ύστερα από κλήρωση.

ΠΑΟ
Στο δρόμο του Λυμπερόπουλου

Νασιόπουλος και Γιαννακόπουλος πολύ κοντά στην Παιανία

Το "καλό" το 10 της Καλαμάτας προβάρει πλέον τη φανέλα του τριφυλλιού! Ο λόγος για το Νίκο Λυμπερόπουλο που από το περασμένο Σάββατο είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και με τη... βούλα. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Ο παίκτης μαζί με τον πατέρα του Κώστα συναντήθηκαν με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στην Αθήνα και μέσα σε λίγα λεπτά συμφώνησαν να υπογράψει 5ετές συμβόλαιο. Ποσά δεν ανακοινώθηκαν, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο Λυμπερόπουλος είπε το "ναι" αντί 150 εκατομμυρίων δραχμών. Η Καλαμάτα θα πάρει άλλα 350 και έτσι το ποσό της μετακίνησης του διεθνή μέσου αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο δραχμές! "Ευχαριστώ τη διοίκηση της Καλαμάτας που με άφησε να διαλέξω την ομάδα στην οποία θα συνεχίσω την καριέρα μου", δήλωσε ευτυχισμένος ο 21χρονος παίκτης. Ο πρόεδρος της "μαύρης θύελλας" αναφερόμενος στην υπόσχεση που είχε δώσει στην ΑΕΚ, είπε ότι είχε εξηγήσει στον Μ. Τροχανά ότι την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο παίκτης. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο Λυμπερόπουλος τα "μασούσε" όταν του έκανε λόγο για την προσφορά της Ενωσης.

Σειρά τώρα στη λίστα του Παναθηναϊκού έχουν οι Γιώργος Νασιόπουλος και Στέλιος Γιαννακόπουλος. Οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές είναι μια ανάσα από τη μετακόμισή τους στην Παιανία και είναι θέμα χρόνου η απόκτησή τους.

Ο Γιώργος Βαμβακάς αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟ. Ο γυμναστής που είχε συνδέσει το όνομά του με την εξαιρετική φυσική κατάσταση της ομάδας υπέβαλλε την παραίτησή του που έγινε αποδεκτή. Ο Βαμβακάς επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, όμως πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με την ΑΕΚ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Συμβιβασμός με Νικολα'ϊδη

Ο χρόνος του συμβολαίου μοναδικό σημείο τριβής των δύο πλευρών

Η διάρκεια του συμβολαίου "καίει" Ντέμη Νικολαϊδη και Ολυμπιακό. Ο διεθνής επιθετικός "κλοτσάει" στην πρόταση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ που του προτείνει 5ετές συμβόλαιο με 150 εκατομμύρια δραχμές. Ο ίδιος θέλει τριετές και όλα δείχνουν ότι η χρυσή τομή θα βρεθεί με τη μέση λύση που είναι 4ετές με τα ίδια χρήματα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Ολυμπιακός έχει "δεμένο" τον παίκτη, αφού έχει τη συγκατάβαση του Κώστα Αλαμάνου, προέδρου του Απόλλωνα, που τα έχει βρει με τους Πειραιώτες. Αλλωστε τα ανταλλάγματα που θα πάρει η "ελαφρά ταξιαρχία" σε έμψυχο υλικό είναι σημαντικά, εκτός από τα υλικά. Προς Ριζούπολη οδεύουν Τρούπκος, Τοχούρογλου και Σέγκος. Το κλείσιμο της μετακίνησης χειρίζεται ο Γιώργος Λούβαρης που αναμένεται να βρει τη φόρμουλα με το διεθνή παίκτη του Απόλλωνα.

Σχετικά με το θέμα τερματοφύλακα στη λίστα προστέθηκε και ο Ντάμιανιτς της Παρτιζάν που είναι προσωπικός φίλος του Ιλια Ιβιτς. Μάλιστα οι δύο Σέρβοι είναι μαζί σε διακοπές στην Κέρκυρα. Πάντως από τον επίσημο Ολυμπιακό δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς και δεν εμπνέει καμία ανησυχία η δήλωσή του ότι ακόμη δεν έχει υπογράψει σε καμία ομάδα. Δεν αναμένεται όμως να δοθεί επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν ο Ντούσκο στελεχώσει το προπονητικό τιμ.

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Θρίαμβος Μακρέι

Σε θρίαμβο του Σκοτσέζου Κόλιν Μακρέι και της "Σουμπαρού" εξελίχθηκε το 43ο Ράλι "Ακρόπολις" που ολοκληρώθηκε χτες με τις 6 ειδικές διαδρομές της τρίτης μέρας και τον τερματισμό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο 28χρονος περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε δυναμικά, "πήρε κεφάλι" από την αρχή του εθνικού μας αγώνα και δίκαια πήρε την πρώτη θέση. Συνοδηγός του ο βετεράνος Ντέρεκ Ρίνγκερ, που να σημειωθεί ήταν συνοδηγός τη δεκαετία του '70 στον πατέρα του Μακρέι, Τζίμι. Ακολούθησαν οι Τόμι Μάκινεν - Σέπο Χαργιάνε με "Μιτσουμπίσι", ενώ τρίτος ήταν ο Κάρλος Σάινθ με τον Λουίε Μόγια στο τιμόνι ενός "Φορντ Εσκορτ". Πρώτος Ελληνας αναδείχτηκε ο Λεωνίδας Κύρκος με συνοδηγό τον Γιώργο Σταυρόπουλο ("Φορντ") που ήταν στην 11η θέση, ενώ μια θέση παρακάτω ήταν ο βετεράνος Κώστας Αποστόλου με τον Μιχάλη Κρυάδη ("Λάντσια").

Μετά από 4 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην κορυφή των οδηγών είναι ο Τόμι Μάκινεν με 55 βαθμούς και ακολουθούν οι Σάινθ 47 και Μακρέι 42.

ΒΟΛΕΪ
"Εθνική" απογοήτευση

Νέα απογοήτευση σκόρπισε η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας βόλεϊ στην Ολλανδία. Η ελληνική ομάδα έχασε το Σάββατο με 3 - 0 (15 - 4, 15 - 2, 15 - 6) και την Κυριακή με 3 - 0 (15 - 12, 15 - 4, 15 - 6) παραδινόμενη στις ορέξεις των Ολλανδών.

Ο διασυρμός της Εθνικής προκάλεσε έκτακτη συνάντηση του Θ. Μπελιγράτη με τον Χ. Χερέρα. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, εξέθεσαν τις απόψεις τους χωρίς όμως να υπάρξει από αμφότερους συγκεκριμένη δέσμευση. Μετά τις αρχαιρεσίες το νέο ΔΣ της ΕΟΠΕ θα συναντηθεί με τον Χ. Χερέρα και θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας.

Τα άλλα αποτελέσματα στο World league:

Α' Ομιλος: Ισπανία - Κούβα 0 - 3 και 3 - 0, Βραζιλία - Αργεντινή 3 - 1 και 3 - 0.

Β' Ομιλος: Βουλγαρία - Ιταλία 3 - 1 και 2 - 3.

Γ' Ομιλος: Κίνα - Ρωσία 0 - 3, Ιαπωνία - Ρωσία 0 - 3, Κίνα - Ιαπωνία 3 - 0.

  • Ξεχωριστό χρώμα θα έχουν οι δύο όμιλοι του ολυμπιακού τουρνουά των ανδρών της Ατλάντα. Στον πρώτο όμιλο κυριαρχεί το αμερικανικό χρώμα καθώς συμμετέχουν η Βραζιλία, η Κούβα, η Αργεντινή και οι ΗΠΑ. Την εξάδα συμπληρώνουν η Βουλγαρία και η Πολωνία. Στον δεύτερο όμιλο το χρώμα είναι ευρωπαϊκό, αφού συμμετέχουν η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γιουγκοσλαβία και η Ρωσία. Συμμετέχουν ακόμα η Ν. Κορέα και η Τυνησία.

Στις γυναίκες οι δύο όμιλοι είναι: Α' ομιλος: Ολλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κορέα, Ουκρανία, Κίνα. Β' Ομιλος: Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Περού, Κούβα, Γερμανία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ