ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την προστασία του περιβάλλοντος

"Η 5η Ιουνίου, Μέρα του Περιβάλλοντος, για μας τους φιλειρηνιστές, δεν είναι συμμετοχή στον εορτασμό. Είναι μέρα καταγγελίας και διαμαρτυρίας". Με την επισήμανση αυτή η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος, τονίζει ότι "υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον". Στην ανακοίνωση τονίζεται:

"Το φιλειρηνικό κίνημα διαμαρτύρεται:

- Για τη συνεχιζόμενη καθημερινά υποβάθμιση όλων των δεικτών της ποιότητας ζωής.

- Για τη με αυξανόμενους ρυθμούς συνεχή ρύπανση όχι μόνο των ποταμών, λιμνών και θαλασσών του πλανήτη, αλλά και του πόσιμου νερού, εξαιτίας των αλόγιστων δραστηριοτήτων των πολυεθνικών εταιριών που με την ανοχή των κυβερνήσεων κοντεύουν να μετατρέψουν τη Γη σε σεληνιακό τοπίο.

- Για τις αυξανόμενες πολεμικές συγκρούσεις για το ξαναμοίρασμα των αγορών από τους ιμπεριαλιστές, σε πολλά σημεία της Γης - που θεωρούν στρατηγικά για τις οικονομικές τους επιδιώξεις - που εκτός από ανθρώπινες ζωές, σκοτώνουν και το περιβάλλον, πότε με την πυρπόληση των πετρελαιοπηγών στον Περσικό Κόλπο και πότε με τις καταστροφές στην Αφρική, την πρώην Γιουγκοσλαβία κλπ.".

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι στο Κερατσίνι "βιώνουμε καθημερινά την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τις συνέπειές του στη ζωή μας. Αγωγός λυμάτων, Ιχθυόσκαλα, Χωματερή στο Σχιστό, Νεκροταφείο, μάντρωμα της παραλίας, αφανισμό του πρασίνου, άναρχη δόμηση, αποπνικτική ατμόσφαιρα και τώρα τελευταία ήρθε η κυβέρνηση να δώσει τη χαριστική βολή στο περιβάλλον με την επαναλειτουργία - μετά από 14 χρόνια - του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου αγωνίζεται πολύμορφα για την προστασία του περιβάλλοντος, σε έναν ειρηνικό αύριο. Καταγγέλλουμε ως κύριο ένοχο, την απληστία της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Μία απληστία που γεννά τον πόλεμο, τη φτώχεια, την αθλιότητα, την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το μίσος της Νέας Τάξης Πραγμάτων καταπονεί, φθείρει και αφαιρεί από τον άνθρωπο ό,τι ακριβώς συνιστά την ονομαστική του αξία και διαφορά. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το κίνημα ειρήνης παραμένει σημείο αντοχής και σταθμός ελπίδας".

Καταλήγοντας η Επιτροπή υπογραμμίζει:

"Οσο υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν με υποθήκες που άφησαν η αγάπη και οι αγώνες για το περιβάλλον των λαών της Αφρικής και των Ινδιάνων της Αμερικής, ενάντια στην απληστία και τα εγκλήματα των αποικιοκρατών, όλα τα σχέδια και οι επικείμενες καταστροφές, μπορούν να ελεγχθούν και να σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά. Τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου με τους αγώνες τους, αποτελούν ζωντανή απόδειξη αντίστασης και παράδειγμα κατανίκησης αυτού που φαίνεται αμάχητο".

"Ειρηνικός" Καραγκιόζης στη Νέα Σμύρνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης διοργανώνει το Σάββατο, 8 του Ιούνη,στις 8 μ.μ.,στο υπαίθριο θέατρο του Αλσους Ν. Σμύρνης, παράσταση παραδοσιακού Καραγκιόζη για την ειρήνη, με τον καραγκιοζοπαίχτη Κ. Δεσύλλα. Η γιορτή θα αρχίσει με χορευτικό της Ενωσης Κρητών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μπριγάδα για την Κούβα

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που σήμερα τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας συμμετέχει και φέτος στη διεθνή μπριγάδα "Χοσέ Μαρτί", που διοργανώνει το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, από τις 10 Ιούλη έως και τις 3 Αυγούστου.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος, τηλ. 8214.916 (κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής 5 - 8 μ.μ.) και στη Θεσσαλονίκη στο τηλ. 910.603.

Εκδηλώσεις ειρήνης στην Πρέβεζα

Η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας, στα πλαίσια του 18ου Δεκαημέρου Ειρήνης, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Σήμερα και αύριο Παρασκευή, το απόγευμα, η Επιτροπή Ειρήνης σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας καλούν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της πόλης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να ζωγραφίσουν με θέμα το ποίημα του Γ. Ρίτσου: "Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη".

- Την Κυριακή το πρωί, μαζί με τις άλλες Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, συμμετέχει στη διοργάνωση της συγκέντρωσης στη ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο.

Πορεία ειρήνης στο Ακτιο

Ραντεβού στη βάση των ιπταμένων κατασκόπων του ΝΑΤΟ στο Ακτιο,στη βάση των ΑΒΑΚΣ, δίνουν την Κυριακή 9 Ιούνη οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας και καλούν όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στα πλαίσια του 18ου Δεκαημέρου Ειρήνης και να απαιτήσουν:

Να κλείσει η βάση του Ακτιου και να φύγουν όλες οι βάσεις και τα πυρηνικά. Να πουν "όχι" στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων". Να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να πουν "όχι" στα ΝΑΤΟικά σχέδια έντασης στο Αιγαίο. Να πουν "ναι" στη φιλία και τη συνεργασία.

Η πορεία από την Πρέβεζα στο Ακτιο θα ξεκινήσει την Κυριακή, 9 Ιούνη, στις 11 π.μ..

ΑΡΤΑ
Σήμερα η εκδήλωση ειρήνης

Επιτροπή φορέων και προσωπικοτήτων από την Αρτα καλεί το λαό της περιοχής στην εκδήλωση ειρήνης - που θα γίνει σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της πόλης, με ομιλητή τον Ν. Φωτιάδη,μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ - καθώς και στην πορεία ειρήνης από την Πρέβεζα στο Ακτιο,που θα γίνει την Κυριακή, 9 του Ιούνη.Τα πούλμαν για την Πρέβεζα αναχωρούν την Κυριακή στις 9 π.μ. από την πλατεία Κιλκίς της Αρτας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ