ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
Σελ. /56
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αύριο, 8 Ιούνη, στις 9.30 π.μ. στην Ξηριώτισσα Λαμίας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας ΟΥΡΑΝΙΑΣ Σιδηροπούλου - ΜΟΥΣΗ.Καταγόταν από τις Κάτω Κλειναίς Φλώρινας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ. Στην Εθνική Αντίσταση, πήρε επίσης μέρος και όλη η οικογένειά της. Γι' αυτό και κυνηγήθηκαν και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο ΔΣΕ. Δημεύτηκε η περιουσία της και οι δικοί της έζησαν για πολλά χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες.

Η Ουρανία Μούση, ως μαχήτρια του ΔΣΕ, πιάστηκε. Εμεινε στη φυλακή 13 χρόνια. Οταν αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στο χωριό της, χωρίς στέγη και χωρίς τα απαραίτητα για τη ζωή, αγωνιζόταν να πάρει πίσω την περιουσία της. Πιάστηκε και πάλι και εξορίστηκε στον Αη Στράτη. Με τη διάλυση του στρατοπέδου, εξορίστηκε στη Λαμία. Πάντα πιστή στα ιδανικά της και το ΚΚΕ, συνέχισε τον αγώνα της από τις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ. Το 1963 παντρεύτηκε τον Ανδρέα Μούση, γραμματέα τότε της ΕΔΑ - στέλεχος του ΚΚΕ. Μετά τη μεταπολίτευση, πέρασε στο ΚΚΕ. Αγαπήθηκε για την προσφορά της και το χαρακτήρα της.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ.

Ο σύζυγός Ανδρέας Μούσης

Τα παιδιά της Ελένη - Γιώργος, τα εγγόνια Λύδια, Αρης - Ανδρεάνα.

* * *

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 9 του Ιούνη στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία Ανάληψης Δραπετσώνας, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΝΙΚΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

Η σύζυγος Βέρα

Τα παιδιά Μιχάλης - Ολγα

  • Στη μνήμη του Ν. Νικολούδη φίλοι του πρόσφεραν στην ΚΟΒ Δραπετσώνας 20.000 δρχ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ