ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στην άσβεστη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης συντρόφων μου, που εκτελέστηκαν στο Κουκάκι στις 29 Αυγούστου 1944, ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,ΚΟΥΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗ (Ξανθούλας), ΜΑΡΚΟΥ ΓΑΒΑΛΑ,ΤΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΟΤΑ και ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πλάκας, 10.000 δρχ. για το 15ο Συνέδριο, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πλάκας της ΠΕΑΕΑ.

Περικλής Σαλταπήδας, ανάπηρος Εθνικής Αντίστασης

* * *

Στο αντάμωμα μαχητών και μαχητριών της ταξιαρχίας Ιππικού του ΔΣΕ, που έγινε για τέταρτη κατά σειρά χρονιά στη θέση "Πέντε Μήλια" Λουτρά Καρδίτσας, την Κυριακή 2 Ιούνη, συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν τα παρακάτω ποσά στη μνήμη των παλικαριών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό: Στο ΚΚΕ 40.000 δρχ., Στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ. Στο Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ 4.500 δρχ. και στο Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΤΑΘ 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ,κομμουνιστή, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, ο αδελφός του Βασίλης Σταμπούλης, γιατρός, πρόσφερε 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΑΡΙΒΑ,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΤΑΡΑ και ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΡΧΟΝΤΗ,καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τη Θεσσαλία, η Γαρυφαλιά Δαρίβα πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς, 70.000 δρχ. για το 15ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη του ΣΤΡΑΤΗ ΠΕΡΓΑΛΙΔΗ,που βασανίστηκε απάνθρωπα στην Ασφάλεια του Ηράκλειου Κρήτης και πέθανε στις 14 Ιούνη 1947, πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης, ο εγγονός του Στρατής προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου, 20.000 δρχ. για το 15ο Συνέδριο.

* * *

Ο ανάπηρος της Εθνικής Αντίστασης Δ. Αγροκώστας από το Βελεστίνο Μαγνησίας πρόσφερε 20.000 δρχ. για το 15ο Συνέδριο στη μνήμη των παρακάτω νεκρών συναγωνιστών και συντρόφων του: ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΛΕΚΑ,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΟΥΡΙΚΑ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΤΡΩΝΗ,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΚΑΡΕΛΙΑ,ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΖΑΝΙΤΗ,ΒΑΣΙΛΗ, ΣΤΕΛΙΟΥ και ΜΙΧΑΛΗ ΓΟΥΣΗ,ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΜΠΟΤΗ,ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΗΣΗ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ,ΡΗΓΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ,ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΡΑ,ΒΑΪΟΥ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ,ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΒΑΛΟΓΑΥΡΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΣΜΑΝΟΓΛΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΤΟΥΛΑ,ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,ΒΑΪΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΛΗ,ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΟΒΑΝΙΔΗ,ΝΙΚΟΥ ΝΙΜΠΗ,ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΚΟΥΛΑ,ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗ από Γρεβενά, ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΕΛΙΣΣΑΡΤΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΥ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΒΕΛΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΟΡΟΓΚΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΜΑΚΡΟΝΑΣΙΟΥ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΑΓΙΩΡΓΗ,ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΑΜΠΕΤΑ,ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΜΝΟΥ,ΣΩΤΗΡΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ,ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΤΣΑΓΙΩΡΓΗ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΤΡΩΝΗ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΑΝΟΥ,και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΑΝΤΕΛΙΑ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή 16 Ιούνη, στις 12.00 το μεσημέρι, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου Αθήνας, θα γίνει το μνημόσυνο του αγαπημένου μας θείου, παλαίμαχου κομμουνιστή συνδικαλιστή

ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΠΟΥΤΑ

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι.

* * *

ΚΗΔΕΙΑ

Πεθανε στις 12 Ιούνη 1996 σε ηλικία 45 χρόνων από ανίατη αρρώστια ο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΚΙΔΗΣ

μέλος του ΚΚΕ.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Παρασκευή 14 Ιούνη, στις 18.00 μ.μ., από το Νεκροταφείο Μελισσίων.

Η οικογένειά του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ