ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούνη 1996
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΣΥΝ"
Εσωκομματικές αναζητήσεις για την... αυτονομία

Ανοιχτά όλα τα μετεκλογικά ενδεχόμενα άφησε ο Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας χτες στην ΚΠΕ του κόμματός του

Την αυτονομία του κόμματός του υπερασπίστηκε, έχοντας προφανώς το βλέμμα στραμμένο σε μεγάλες ομάδες και πολλά στελέχη του χώρου του, ο Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας χτες στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του "ΣΥΝ". Ο Ν. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε πως ο "ΣΥΝ" δεν προτίθεται να εταιροπροσδιοριστεί και υποστήριξε πως θα παλέψει για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυσή του, επιδιώκοντας μέσα από "αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών" να παίξει ρόλο σε ένα πολιτικό σκηνικό χωρίς αυτοδυναμίες και κομματικούς ηγεμονισμούς.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του "ΣΥΝ" έδωσε απάντηση στις συζητήσεις και τις διεργασίες περί "κεντροαριστεράς" που τελευταία εντείνονται στο εσωτερικό του κόμματός του. Υπερασπίστηκε, όπως φραστικά κάνει συχνά την τελευταία περίοδο, την προεκλογική αυτονομία του "ΣΥΝ", αφήνοντας όμως ανοιχτά όλα τα μετεκλογικά ενδεχόμενα. Ειδικά για αυτήν την (όχι μόνο) φιλολογία περί κεντροαριστεράς, ο Ν. Κωνσταντόπουλος επισήμανε τη συλλογική ευθύνη που έχουν όλα τα στελέχη του "ΣΥΝ" σημειώνοντας χαρακτηριστικά. "Το αν αποτελεί ο ΣΥΝ τμήμα της κρίσης ή δύναμη της αλλαγής, κρίνεται κάθε μέρα στη συνείδηση της κοινωνίας. Οχι γιατί το λέμε. Ούτε επειδή το θέλουμε. Κρίνεται από τον τρόπο που λειτουργούμε. Από τον τρόπο που υπάρχουμε".

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία στην Πάτρα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην ΠΑΤΡΑ την Πέμπτη 27-6-96.

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

- Στις 10.30 π.μ. επίσκεψη στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ και ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων.

- Στις 11.30 π.μ. συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ (τμήμα Δυτικής Ελλάδας) και κλαδικούς συλλόγους Μηχανικών - Αρχιτεκτόνων και Χημικών.

- Στις 6.30 μ.μ. συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

- Στις 7 μ.μ. συνάντηση με Εργατικά Σωματεία της Πάτρας.

- Στις 9 μ.μ. η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΝΕ Αχαϊας στην πλατεία Γεωργίου.

Η Αλ. Παπαρήγα στην Εύβοια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,θα παρακολουθήσει τις εργασίες τις Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της ΚΟ Εύβοιας που πραγματοποιείται σήμερα στη Χαλκίδα.

Η Αλ. Παπαρήγα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 1.30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ