ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούνη 1996
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθόδους μαφίας επιστρατεύουν οι τοκογλύφοι

Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν για εκφοβισμό εναντίον 54χρονης επιχειρηματία

Γκανγκστερική επίθεση δύο αγνώστων πιστολέρο δέχτηκε, χτες το πρωί, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας "Ψυγεία Ευρώπης", Αναστασία Καρελά,54 χρονών. Η Α. Καρελά αποδίδει την επίθεση που δέχτηκε στις οικονομικές διαφορές της εταιρίας με τοκογλύφους! Επειδή η εταιρία είχε οικονομικά ανοίγματα, αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα κυκλώματα των τοκογλύφων, στα οποία κάποια στιγμή έφτασαν να χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια δραχμές. Το μεγαλύτερο μέρος είχε επιστραφεί στους δανειστές, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 200 εκατομμυρίων είχε γίνει διακανονισμός εξόφλησης με μηνιαίες δόσεις των δέκα εκατομμυρίων δραχμών. Η εταιρία αντιμετωπίζει όμως και πάλι προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη δέσμευση για την εξόφληση των τελευταίων δόσεων. Η Α. Καρελά αποδίδει την επίθεση στους τοκογλύφους, οι οποίοι προφανώς με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να της στείλουν σαφές μήνυμα.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, είναι σαφές ότι η τοκογλυφία, που οργιάζει στη χώρα μας και κατά περιόδους προσφέρει στην κοινή γνώμη απίστευτες ιστορίες, έχει επιστρατεύσει πλέον και μεθόδους που παραπέμπουν στην... άγρια Δύση.

Η πρωτοφανής χτεσινή επίθεση σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Καποδιστρίου και Πευκών στην Καλογρέζα, κοντά στο σπίτι του θύματος. Η Α. Καρελά είχε φύγει με νοικιασμένο αυτοκίνητο από το σπίτι της, συνοδευόμενη από την 41χρονη οικιακή της βοηθό Ιφιγένεια Σωτηριάνου. Οι δυο γυναίκες είπαν ότι θα κατέβαιναν στην Αθήνα για να αγοράσουν λουλούδια από γνωστό ανθοπωλείο, αλλά το δρομολόγιό τους διακόπηκε ξαφνικά και βίαια. Λίγο πριν δεχτούν την επίθεση είχαν αντιληφθεί ότι τους ακολουθούσε μια μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας. Οι δράστες πυροβόλησαν έξι φορές με πιστόλι των εννιά μιλιμέτρ, έσπασαν τα μισά τζάμια του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκαν. Οι γυναίκες μόλις συνήλθαν από το σοκ, πήγαν στο τμήμα της περιοχής και περιέγραψαν στους αστυνομικούς την περιπέτειά τους.

Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση της ΠΕΕΠΠ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΕΠΠ καλεί και φέτος τα μέλη, τους φίλους και όσους άλλους επιθυμούν, να πάρουν μέρος στην παραδοσιακή εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη Νάουσα και είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια του ΔΣΕ. Αυτή τη φορά θα γίνει σε ειδικό χώρο του χωριού Ροδοχώρι, λίγο πιο πέρα απ' τη Νάουσα.

Απ' όλα τα Παραρτήματα της Ενωσης θα δρομολογηθούν πούλμαν. Για την Αθήνα και τον Πειραιά πούλμαν θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6-7-96 από την πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 πμ,επιστροφή την Κυριακή 7-7-96. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιούνη,προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαμονή σε ξενοδοχείο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το ταξίδι στην Τασκένδη συνεχίζονται. Το επόμενο ταξίδι θα γίνει την Τρίτη 16-7-96 στις 5μμ.Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα των εκδρομών στα γραφεία της Ενωσης (Σωκράτους 79-81, 3ος όρ.), τηλ.: 5230.526 - 5230.534.

Για τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου

Από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούνται συσκέψεις, για την ανάλυση των αποφάσεων του 7ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ:

  • ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,σήμερα στις 6μμ στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Παράκληση, να μη λείψει κανείς.
  • ΚΑΒΑΛΑΣ,την Τρίτη 2-7-96 στις 10 πμ,στα γραφεία του Παραρτήματος. Να μη λείψει κανείς.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ