ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 1996
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (Για 4.7. Πέμπτη)

Την Κυριακή, 7 Ιούλη, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΝΤΖΕ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1928 στα Κουφάλια και πέθανε από ανίατη αρρώστια στις 30 Μάη 1996 στο χωριό του. Εφηβος εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα. Ολα του τα χρόνια πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο ΚΚΕ. Ξενιτεύτηκε στη Γερμανία. Στην ξενιτιά αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ, άλλοτε ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ και άλλοτε ως απλό μέλος του Κόμματος.

Στο εξωτερικό στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών του '67, αγωνίστηκε με αυταπάρνηση ενάντια στους ξενοκίνητους αξιωματικούς. Εργάτης στη χώρα του καπιταλισμού, ήταν πάντα στις πρώτες γραμμές στους αγώνες των συνδικάτων για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Ηταν μπροστάρης στο μαζικό μεταναστευτικό κίνημα για τα δικαιώματα των Ελλήνων και όλων των μεταναστών, μέσα από την Ελληνική Κοινότητα της Στουτγκάρδης στην αρχή και κατόπιν της Ελληνικής Κοινότητας Σίντελφινγκεν, ως πρόεδρος, σύμβουλος και ως απλό μέλος, μέχρι την επιστροφή του το 1991, συνταξιούχος πλέον στα Κουφάλια, όπου συνέχισε τον αγώνα του ως μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του κόμματός μας ως την τελευταία μέρα της ζωής του.

Στη μνήμη του Χρήστου Ιντζέ οι σύντροφοί του της οργάνωσης Στουτγκάρδης και Σίντελφινγκεν προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 500 μάρκα.

* * *

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή, 7 Ιούλη, στις 10 π.μ. στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στα Νέα Λιόσια, θα γίνει το μνημόσυνο του λατρευτού μας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η σύζυγός του Ευαγγελία Σταματοπούλου

Τα παιδιά του Γιώργος, Λένα, Νίκος, Κατερίνα

Τα εγγόνια του, τα αδέρφια του, οι λοιποί συγγενείς

Στη μνήμη του Κωνσταντίνου Σταματόπουλου ο Παναγιώτης Μπάλλας πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ