ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμώστε τον αγώνα σας με την ψήφο σας

Για την 90ή επέτειο της εξέγερσης του Κιλέλερ

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τη φτωχή και μεσαία αγροτιά να τιμήσει τα 90 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ καταδικάζοντας με την ψήφο της την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, που πάντα βρισκόταν και θα βρίσκεται στο πλευρό της.

Αγρότες, αγρότισσες

νέες και νέοι της υπαίθρου

Συμπληρώνονται φέτος 90 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας ενάντια στην εκμετάλλευση των τσιφλικάδων και την καταπίεση του αστικού κράτους, με βασικά συνθήματα «Κάτω η σκλαβιά», «Η γη σε αυτούς που τη δουλεύουν».

Σήμερα παλεύετε για να μην ξεκληριστείτε, για να μη χάσετε τη γη που απόκτησαν οι πρόγονοί σας με αγώνες και θυσίες δεκαετιών.

Ξεσηκώνεστε γιατί δε θέλετε να προστεθείτε στις ουρές των ανέργων των μεγαλουπόλεων, αλλά και για να μη γίνετε σύγχρονοι κολίγοι, όπως θέλουν η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και την «Ατζέντα 2000».

Δε δέχεστε τις ποσοστώσεις, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τις εξευτελιστικές τιμές και επιδοτήσεις που επιβάλλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ και διεκδικείτε την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες και τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας.

Αντιστέκεστε στην κρατική τρομοκρατία, στις κυβερνητικές δολιοφθορές, στα αγροτοδικεία και στους εκμαυλιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στους αγώνες σας αυτούς, με τους οποίους προωθήσατε την ενότητά σας και συμπορευτήκατε με άλλα λαϊκά στρώματα, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα να αντιπαραθέσετε το δικό σας λαϊκό μέτωπο στο μαύρο μέτωπο των εμποροβιομηχάνων, των πολυεθνικών, της κυβέρνησης, της ΕΕ, των καναλαρχών και των κομμάτων που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και την «Ατζέντα 2000». Το μέτωπο της εργατικής τάξης με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία.

Αγρότες, αγρότισσες

νέες και νέοι της υπαίθρου

Φέτος, ο γιορτασμός του Κιλελέρ συμπίπτει με τις βουλευτικές εκλογές, που τα αποτελέσματά τους θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον σας και την επιβίωσή σας.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν με προεκλογικές παροχολογίες να συγκαλύψουν τις τραγικές συνέπειες που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές τους στη γεωργία και στα νοικοκυριά σας. Να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο κλίμα ευφορίας για το μέλλον σας, ενώ έχουν συμφωνήσει με την «Ατζέντα 2000», που επιταχύνει το ξεκλήρισμά σας. Να σας αποπροσανατολίσουν με ψευτοδιλήμματα «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», όταν και τα δύο κόμματα έχουν την ίδια αγροτική πολιτική, γιατί πιστεύουν στον ίδιο «θεό» της ΚΑΠ και της «Ατζέντας 2000». Να σας υφαρπάξουν την ψήφο, για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και με τη «συναίνεσή» σας, τη χρεοκοπία σας και το ξεκλήρισμά σας.

Δεν έχουν κανένα δισταγμό στην προεκλογική περίοδο να φορέσουν φιλοαγροτικό προσωπείο και, μετά τις εκλογές, να σας συμπεριφερθούν σαν «λύκοι στο μαντρί».

Αγρότες, αγρότισσες

Μη χάσετε την ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να τους πληρώσετε σύμφωνα με τα έργα τους, αλλά και τα προγράμματά τους.

Με την ψήφο σας πρέπει να απαντήσετε στο πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών. Θα επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτή η καταστροφική αγροτική πολιτική με οποιαδήποτε παραλλαγή ή θα αντισταθείτε και θα συμβάλλετε στη δημιουργία των προϋποθέσεων να εφαρμοστεί μια εντελώς διαφορετική φιλοαγροτική πολιτική;

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, αλλά και στα υπόλοιπα λεγόμενα μικρά κόμματα, που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και την «Ατζέντα 2000» και διαγωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, θα επιταχύνει το ξεκλήρισμά σας.

Αντίθετα, ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει τις προσπάθειες συγκρότησης του λαϊκού μετώπου, ενισχύει τις κινητοποιήσεις και την ενότητά σας, την αντίσταση στις αντιαγροτικές πολιτικές.

Αγρότες, αγρότισσες

Νέοι και Νέες της υπαίθρου

Μην επιτρέψετε σε αυτές τις εκλογές να σας κλέψουν την ψήφο σας τα κόμματα που με τις πολιτικές τους σαν κλέβουν τον ιδρώτα σας και την ίδια τη ζωή σας.

Γυρίστε την πλάτη σας στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Μαυρίστε τα κόμματα που τάχα κατανοούν τα προβλήματά σας, αλλά διαφωνούν με τα αιτήματά σας και τις μορφές πάλης, και που σας υπόσχονται λύση των προβλημάτων στα πλαίσια της ΟΝΕ και των κανόνων της απελευθέρωσης της αγοράς.

Δυναμώστε τους αγώνες σας και τις μορφές πάλης σας

Ενισχύστε τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου

Ψηφίστε μαζικά στις εκλογές το ΚΚΕ

Αθήνα, 4 Μάρτη 2000

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ