ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
05.00 - 06.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

05.00 - 06.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

06.00 - 08.00 ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ

Επειδή η ενημέρωση δεν είναι η ανάδειξη του ελάσσονος και η αποσιώπηση του μείζονος. Γιατί "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται". Επιμέλεια - παρουσίαση Γιάννης Χατζηγεωργίου.

08.00 - 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ

Η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του "902", με σχολιασμό του Τύπου, συνεντεύξεις, επίκαιρα σχόλια. Επιμέλεια - Παρουσίαση Βάλια Δρακωνάκη.

10.00 - 10.30 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "902"

10.30 - 11.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11.00 - 12.00 ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ

Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις γίνονται η αιτία για ρεπορτάζ, σχόλια και συζήτηση. Επιμέλεια - Παρουσίαση Δάνης Παπαβασιλείου.

12.00 - 12.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 12

12.30 - 14.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μια εκπομπή, που ενημερώνει για τις διεθνείς εξελίξεις και τα εξωτερικά μας θέματα. Επιμέλεια - Παρουσίαση Αννα Μπαλλή.

14.00 - 16.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Η διαδρομή του "902" στα σημαντικότερα γεγονότα της μέρας, με τους ρεπόρτερ και τους ανταποκριτές του σταθμού μας. Επιμέλεια - παρουσίαση Μάρω Φωτάκη.

16.00 - 17.00 ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ

Η Αντέλα Μέρμηγκα επιλέγει και διαβάζει από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία.

17.00 - 18.00 ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η άλλη όψη της παιδείας, το όραμα ενός σχολείου ελεύθερου, ανθρώπινου, δημοκρατικού. Με τον Τάσο Τόκα.

18.00 - 20.00 ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Μια εκπομπή παρακολούθησης των πολιτιστικών γενόμενων, που κρίνει, ενημερώνει, σχολιάζει και προτείνει. Επιμέλεια - παρουσίαση Γιάννης Λάρδης και συνεργάτες.

20.00 - 20.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8

20.30 - 21.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "902"

21.00 - 22.00 ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Τραγούδια - σχόλια - συνεντεύξεις με θέμα πάντα το ελληνικό τραγούδι. Με τον Στάθη Ευτυχίδη.

22.00 - 23.30 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Το έντεχνο λαϊκό ελληνικό τραγούδι μέσα στους λαϊκούς αγώνες. Με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

23.30 - 24.00 ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.00 - 02.00 ΟΚΤΑΝΑ

Ενα άνευ ορίων ROCK ταξίδι, παρέα με τους ποιητές. Επιμέλεια - παρουσίαση Ελένη Μαυρούλη. Μόνιμος καλεσμένος Θανάσης Λεκάτης.

02.00 - 03.00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

03.00 - 04.00 ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ

04.00 - 05.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Η ΕΡΤ στην Ατλάντα

Στη "μάχη" των Ολυμπιακών Αγώνων μπαίνει από αύριο τα ξημερώματα και μέχρι τις αρχές Αυγούστου η ΕΡΤ. Τρεισήμισι ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, θ' ανοίξει η αυλαία της 26ης Ολυμπιάδας. Απόψε στις 03.25 η ΕΤ - 2 θα μεταδώσει απευθείας τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της Χρυσής Ολυμπιάδας. Καθημερινά, και τα τρία κανάλια της ΕΡΤ θα βρίσκονται στο ρυθμό των αγώνων, μεταδίδοντας σε απευθείας μετάδοση, αλλά και σε μαγνητοσκόπηση, όλους του αγώνες, καλύπτοντας συνολικά 370 ώρες προγράμματος. Η ΕΤ - 3 σε συνεργασία με Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία, ανέλαβε για την Ελλάδα τη μετάδοση όλου του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων στο σύστημα "ευρείας οθόνης". Οι μεταδόσεις ξεκινούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου. Λόγω της διαφοράς της ώρας με την Ατλάντα, για να μπορέσουν οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν την πορεία και τ' αποτελέσματα όλων των αγώνων, η ΕΡΤ θα τους μεταδίδει και σε μαγνητοσκόπηση, σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.

"Ραγισμένες" ταινίες

Πολλές ταινίες προβάλλονται και σήμερα από τα κανάλια, αλλά δυστυχώς σχεδόν καμία δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουμε μόνο το κλασικό δράμα του Κινγκ Βίντορ "Τον άρτον ημών τον επιούσιον". Μια ταινία του 1934, που αναφέρεται στην κοινοβιακή ζωή. Ενα νεαρό ζευγάρι γίνεται μέλος μιας κοινότητας, στην οποία ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο. Παίζουν οι Τομ Κιν, Κάρεν Μόρλεϊ και Μπάρμπαρα Πέπερ. (SEVEN X 22.00)

To STAR στις 17.00 θα μεταδώσει την ελληνική ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου "Οι απέναντι".Ενας νεαρός κοιτάει με το τηλεσκόπιό του, την "απέναντι". Μια παντρεμένη γυναίκα που δε ζει και ιδανικά με τον άνδρα της. Ο νεαρός θα προσπαθήσει να την πλησιάσει. Πρωταγωνιστούν η Μπέτυ Λιβανού και ο Αρης Ρέτσος.

Μια ακόμη ελληνική ταινία, αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς λόγω της παρουσίας του Αιμίλιου Βεάκη. Είναι η ταινία του Ηλία Παρασκευά "Οι απάχηδες των Αθηνών".Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης οπερέτας του Νίκου Χατζηαποστόλου. Εκτός από τον Βεάκη, παίζουν οι Μίμης Φωτόπουλος, Αννα Καλουτά και Λάμπρος Κωνσταντάρας. (ΕΤ - 2 21.30)

Την ταινία εποχής, "Ραγισμένα όνειρα", θα προβάλει το STAR στις 18.30.Αδιάφορη ταινία, η υπόθεση της οποίας διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1875, με κεντρική ηρωίδα μια γυναίκα που θέλει ν' αλλάξει ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Σάρα Μάιλς, Ολιβερ Ριντ και Σαμάνθα Εγκαρ.

@ Οι "μετατροπές" στις διευθυντικές θέσεις του κρατικού ραδιοφώνου, όπ
  • Οι "μετατροπές" στις διευθυντικές θέσεις του κρατικού ραδιοφώνου, όπως φαίνεται, ξεκίνησαν. Χτες τοποθετήθηκε στη θέση του διευθυντή της ΕΡΑ - 1 ο δημοσιογράφος Θανάσης Γεωργακόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του από την ερχόμενη Δευτέρα. Το επόμενο διάστημα αναμένονται και οι αλλαγές στη γενική διεύθυνση της ΕΡΑ.
Η Μπέτυ Λιβανού και ο Αρης Ρέτσος στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλο

Η Μπέτυ Λιβανού και ο Αρης Ρέτσος στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου "Οι απέναντι"

Δημοσιογράφοι... στο Ισραήλ

Μισό αιώνα απασχολεί τη διεθνή κοινότητα το κράτος του Ισραήλ, ενώ όλη αυτή την περίοδο η Μέση Ανατολή γνώρισε τους περισσότερους πολέμους. Η εκπομπή οι "Δημοσιογράφοι προτείνουν", που σήμερα έχει τίτλο "Ισραήλ, χώρα διχασμένη", θ' ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θα μιλήσουν ο Ισραηλινός δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Εχούντ Ολμερτ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, Φαϊσάλ Χουσεϊνί, καθώς και Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διπλωμάτες. Η επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής είναι του Γιάννη Συνοδινού. (ΕΤ - 1 18.50)

Βιρτζίνια Γουλφ

Το έργο και τη ζωή της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου Βιρτζίνια Γουλφ παρουσιάζει η σειρά ντοκιμαντέρ "Οι συγγραφείς". Γεννημένη στο Λονδίνο το 1882 και μεγαλωμένη στην καρδιά του διανοητικού και φιλολογικού κατεστημένου της Αγγλίας, η Γουλφ από τα πρώτα της βήματα προσπάθησε ν' απαλλαγεί από τους περιορισμούς και την υποκρισία της βικτωριανής αγγλικής κοινωνίας. Με τον σύζυγό της Λέοναρντ Γουλφ θα ιδρύσουν το 1917 τον εκδοτικό οίκο "Χόγκαρθ", συμβάλλοντας στην έκδοση όχι μόνο των δικών της έργων, αλλά και έργων μεγάλων συγγραφέων της εποχής, όπως του Τ. Σ. Ελιοτ και Ε. Μ. Φόρστερ.

Η Γουλφ στα έργα της δίνει έμφαση στον ψυχικό και εσωτερικό κόσμο των ηρώων της. Στο απόγειο της καλλιτεχνικής της πορείας φθάνει με τα έργα "Η κυρία Ντάλογουέι" και "Στο φάρο", που θεωρείται το αριστούργημά της. Η Βιρτζίνια Γουλφ, καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της ζωής της, υπέφερε από νευρικές κρίσεις. Τελικά το 1941, θα δώσει μόνη της, τέλος στη ζωή της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ