ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Ιούλη 1996
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νίκος Πορτοκάλογλου

Τον Νίκο Πορτοκάλογλου παρουσιάζει η εκπομπή "Πρόσωπα στο τραγούδι". Ο μουσικός - τραγουδιστής, χωρίζει την καριέρα του σε δύο μέρη: Στην εποχή που έπαιζε με τους "Φατμέ" και την εποχή που ακολούθησε τη σόλο καριέρα, καταθέτοντας μέχρι σήμερα στο ελληνικό τραγούδι σημαντικές στιγμές. Πολλές από αυτές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Μπορεί η εποχή των "Φατμέ" να τελείωσε, όμως τα τραγούδια του συγκροτήματος συντροφεύουν ακόμη τις νεανικές παρέες. Αλλωστε και ο τελευταίος δίσκος του Πορτοκάλογλου περιέχει καλές νότες αλλά και κομμάτια από τα σύγχρονά του βήματα. Τραγούδια του, όπως το "Ψέματα", "Υπάρχει λόγος σοβαρός", "Σταδίου" είναι τραγούδια, που αγαπήθηκαν και αγαπιούνται. Ο φακός της εκπομπής συνάντησε τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο σπίτι του να παίζει με φίλους, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Οδυσσέα Τσάκαλο, μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του, σε νέες ενορχηστρώσεις. Ο Πορτοκάλογλου μιλάει για την έως τώρα πορεία του, αλλά και για τη συμμετοχή του στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ακροπόλ". (Κυριακή 15.15)

Κάμελοτ

Το μεσαιωνικό μύθο του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, ζωντανεύει η ταινία του Τζόουσα Λόγκαν "Κάμελοτ". Ο Αρθούρος, αφού αποκτά το μαγικό ξίφος Εξκάλιμπερ, γίνεται βασιλιάς και παντρεύεται την όμορφη Γκίνεβιρ. Θα ιδρύσει το Τάγμα των Ιπποτών στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί ηγεμόνες. Από τη μακρινή Γαλλία θα φθάσει και ο ευγενής Λάνσελοτ ντι Λακ. Η ταινία απέσπασε το Οσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης, κοστουμιών και μουσικής σύνθεσης το 1967. Στα ατού της ταινίας είναι το πρωταγωνιστικό καστ, που αποτελείται από διάσημους ηθοποιούς. Τους πρώτους ρόλους ερμηνεύουν οι Ρίτσαρν Χάρις και Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Το ρόλο του Λάνσελοτ ερμηνεύει ο Φράνκο Νέρο. Μαζί τους και οι Ντέιβιντ Χέμινγκς και Λάιονελ Τζέφρις. (Πέμπτη ΑΝΤΕΝΝΑ 02.30)

Κορίτσια στα εξώφυλλα

Την ιστορία των κοριτσιών που ποζάριζαν στα εξώφυλλα των περιοδικών, από τις αρχές του αιώνα μας μέχρι σήμερα, καταγράφει το γαλλοϊσπανικό ντοκιμαντέρ "Κορίτσια στα εξώφυλλα: πρόκληση και γοητεία". Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό. Παράλληλα μέσα από την παρέλαση των "εξωφύλλων", σκιαγραφείται η κάθε δεκαετία και η κάθε εποχή με τα δικά της ήθη και με τις κοινωνικές αλλαγές, που συντελούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Η σκηνοθέτης Ζερόμ Καμουζάτ και οι συνεργάτες της χρειάστηκαν δύο χρόνια για να προετοιμάσουν το ντοκιμαντέρ. (Τρίτη ΕΤ - 2 23.30)

Ο παίκτης

Στα παρασκήνια του Χόλιγουντ με μια κριτική ματιά, διεισδύει ο φακός του Ρόμπερτ Ολντμαν στην ταινία "Ο παίκτης". Ενας παραγωγός του Χόλιγουντ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ παράλληλα δέχεται απειλητικές επιστολές από κάποιον ανώνυμο σεναριογράφο. Κάποια στιγμή, πάνω σε κατάσταση κρίσης, θα σκοτώσει κατά λάθος κάποιον σεναριογράφο, πιστεύοντας ότι οι επιστολές προέρχονται από αυτόν. Στην πορεία, η ιστορία θα μπλεχτεί ακόμη περισσότερο, όταν συνειδητοποιήσει ότι σκότωσε, έστω και κατά λάθος, λάθος πρόσωπο. Συγχρόνως, όμως, ο παραγωγός αρχίζει να πιέζεται και από την αστυνομία, η οποία τον θεωρεί σαν έναν από τους βασικούς ύποπτους για το φόνο. Ενδιαφέρουσα καυστική ταινία για τον κόσμο του Χόλιγουντ, στην οποία παρελαύνουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Τιμ Ρόμπινς, Γκρέτα Σκάκι, Τζακ Λέμον, Αντι Μακ Ντάουελ, Μπρους Γουίλις, Αντζέλικα Χιούστον και Σούζαν Σάραντον(Δευτέρα MEGA 00.25).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ