ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο δρομέας, ο θείος και ο γόης

Πέρασε η πανσέληνος, περνάει το καλοκαίρι. Μόνον οι εκπτώσεις παραμένουν και οι διακοπές, για μερικούς... Οσοι είναι ακόμη στο ασφυκτικό, το πληκτικό, το καυτό "κλεινόν άστυ" έχουν ανάγκη από μια ταινία, για να ξεχαστούνε. Ετσι, λοιπόν, ρίχνουμε μια ματιά στο σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Από το MEGA στις 00.30 "Ο Ινδιάνος δρομέας",η πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια του Σον Πεν.

Καλή ταινία, περιορισμένη στην αμερικανική πραγματικότητα. Η ιστορία αφηγείται την πορεία δυο αγαπημένων αδελφιών που χώρισαν μετά από την οικονομική καταστροφή της φάρμας τους και ξαναβρίσκονται μετά από πολλά χρόνια. Ο ένας έχει γίνει αστυνομικός, ο άλλος μόλις έχει γυρίσει από το Βιετνάμ με πληγές ψυχικές που αιμορραγούν συνεχώς. Ο τελευταίος έχει ένα χαρακτήρα ανεξάρτητο και δεν υποτάσσεται. Είναι οξύθυμος, βίαιος και όλο κάτι του φταίει, αλλά δεν ξέρει τι, με αποτέλεσμα να γίνεται αυτοκαταστροφικός. Με τους Ντένις Χόπερ, Πατρίτσια Αρκετ και Τσαρλς Μπρόνσον.

Από το SEVEN X στις 22.00 "Ο θείος μου" του Ζακ Τατί.

Κλασική ταινία, με τον έξοχο ηθοποιό και σκηνοθέτη να μας οδηγεί στο σπίτι του θείου του. Ενα σπίτι μοντέρνο, όπου ο συμπαθής Ιλό, δε νιώθει καθόλου άνετα, αντίθετα αισθάνεται πολύ άβολα. Μια ταινία ανθρώπινη, τρυφερή, ευχάριστη. Σάτιρα, λεπτή, δροσερή, που υμνεί την απλή καθημερινή ζωή. Η ταινία τιμήθηκε με το Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.30 "Η επιστροφή του Καζανόβα" του Εντουαρντ Νιρμόν.

Ο σκηνοθέτης μας δείχνει έναν αδέκαρο, κουρασμένο και γερασμένο Καζανόβα, που επαναλαμβάνει τον εαυτό του και κάνει αναπαράσταση των παλιών καλών ημερών. Ο Καζανόβας, ο παλιός, λαμπερός και ακατανίκητος γόης, κάνει προσπάθεια να σαγηνεύσει μια νεαρή διανοούμενη, η οποία αδιαφορεί, δυσφορεί και τελικά απορρίπτει τις ερωτικές του προτάσεις. Πρωταγωνιστεί ο Αλέν Ντελόν.

05.00 - 06.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

05.00 - 06.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

06.00 - 08.00 ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ

Επειδή, η ενημέρωση δεν είναι η ανάδειξη του ελάσσονος και η αποσιώπηση του μείζο-νος. Γιατί "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται". Επιμέλεια - παρουσίαση Γιάννης Χατζηγεωργίου.

08.00 - 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ

Η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του "902", με σχολιασμό του Τύπου, συνεντεύξεις, επίκαιρα σχόλια. Επιμέλεια - Παρουσίαση Βάλια Δρακωνάκη.

10.00 - 10.30 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "902"

10.30 - 11.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ11.00 - 12.00 ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ

Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις γίνονται η αιτία για ρεπορτάζ, σχόλια και συζήτηση. Επιμέλεια - Παρουσίαση Δάνης Παπαβασιλείου.

12.00 - 12.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 12

12.30 - 14.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μια εκπομπή, που ενημερώνει για τις διεθνείς εξελίξεις και τα εξωτερικά μας θέματα. Επιμέλεια - Παρουσίαση Αννα Μπαλλή.

14.00 - 16.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Η διαδρομή του "902" στα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, με τους ρεπόρτερ και τους ανταποκριτές του σταθμού μας. Επιμέλεια - Παρουσίαση Μάρω Φωτάκη.

16.00 - 17.00 ΟΣΜΑΙ ΑΣΜΑΤΩΝ

Πρόκληση αίσθησης και ενεργοποίησης. Με τη Φωτεινή Σταμέλου.

17.00 - 19.00 ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΤΕΡΙΖΙ

Μια αιχμηρή δημοσιογραφική εκπομπή με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χαλιβελάκη.

19.00 - 20.00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Μια εκπομπή με ταξιδιωτικές περιγραφές και ξεναγό την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Με τη Σοφία Πορετσάνου.

20.00 - 20.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8

20.30 - 21.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "902"

21.00 - 22.00 ΛΑΪΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ

Σεργιάνι στον χώρο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού απ' τον Χρήστο Γώγολο. 22.00 - 23.30 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Το έντεχνο λαϊκό ελληνικό τραγούδι μέσα στους λαϊκούς αγώνες. Με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

23.30 - 24.00 ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.00 - 02.00 Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ HEAVY METAL

Με τον Ανδρέα Στασινόπουλο.

02.00 - 03.00 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

03.00 - 04.00 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΑΤ

04.00 - 05.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Διαμαρτυρία για αναίτια διακοπή

Διαμαρτύρεται η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, για την "αναίτια" από τον Φεβρουάριο του 1996, διακοπή της παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών, του υπουργείου Γεωργίας. Με επιστολή της προς τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, συγχρόνως καταγγέλλει, την "τακτική σιωπής και εξαφάνισης, που ακολουθεί ο υπουργός Γεωργίας", ενώ όπως υπογραμμίζει, "οι γνωστοί μας "άγνωστοι" διαδρομιστές, επιδιώκουν την ανάθεση παραγωγής των εκπομπών σε "δικούς" τους ανθρώπους".

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, αναφέρεται συγκεκριμένα στις εκπομπές "Αγροτική ενημέρωση" και "Στη γη της ευφορίας", που προβάλλονταν από την κρατική τηλεόραση. Θεωρεί, ότι οι εκπομπές αυτές, μεταξύ άλλων, ενίσχυαν ηθικά τους ακρίτες και εκείνους που ζουν στην περιφέρεια, πρόβαλαν την εθνική και αγροτική πολιτική και πρόσφεραν εργασία σ' ένα "πλήθος ανθρώπων", όπως σε σκηνοθέτες, τεχνικούς, δημοσιογράφους και ηθοποιούς.

Διακαναλική "άφιξη"

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί άρχισαν να προετοιμάζονται για την κάλυψη της άφιξης των "χρυσών" Ολυμπιονικών. Με πρωτοβουλία της ΕΡΤ, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για τη διακαναλική μετάδοση της άφιξης των "χρυσών" παιδιών. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ANTENNA, STAR και ΣΚΑΪ.

"Απαντα" Δ. Μητρόπουλου

Από το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας θα αναμεταδοθούν τα "Απαντα" του Δημήτρη Μητρόπουλου. Η ενδιαφέρουσα εκπομπή παρακολουθεί τα βήματα του κορυφαίου αρχιμουσικού. Χάρη σ' ένα σπάνιο υλικό ιστορικών ηχογραφήσεων των ερμηνειών του, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν μια λιγότερη γνωστή πλευρά του μαέστρου, εκείνη του συνθέτη. Θα ακουστούν, επίσης, ανέκδοτα κείμενα με τις απόψεις του για την τέχνη και τη ζωή, θα διαβαστούν επιστολές, κείμενα κριτικής από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο, που προσφέρουν διαφορετικές σκοπιές αποτίμησης της προσωπικότητας και των επιτευγμάτων του μεγάλου Ελληνα δημιουργού, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1896, χρονιά αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν σας αρέσει η τζαζ, μη χάσετε την εκπομπή της ΕΤ-2 στη 01.00 "Νταν Φολκ τρίο".Οι διάσημοι μουσικοί Νταν Φολκ, Ολιβερ Γκάτο, Λόρεν Μπατάιγ, θα σας χαρίσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά... Ο Φολκ, εξαιρετικός σαξοφωνίστας και ταλαντούχος συνθέτης, προέρχεται από ένα μετα - μέινστριμ τζαζ κλίμα, γεμάτο εκφραστική πληρότητα από σκηνές της Βοστώνης και της Νέας Υερσέης.

Σκηνή από την ταινία "Ο Ινδιάνος δρομέας" (MEGA 00.30)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ