ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Αυγούστου 1996
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ (φωτογραφία) από την Κομοτηνή, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αξιωματικός του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στις ανατολικές χώρες. Το 1952 επέστρεψε στην Ελλάδα, πιάστηκε τον ίδιο χρόνο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1955.

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΕΝΤΕΡΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τον Χρήστο Καρανταή. Γλίτωσε την εκτέλεση, αλλά πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και στο Μακρονήσι. Η χούντα των συνταγματαρχών τον έπιασε και πάλι και τον εξόρισε στο Παρθένι της Λέρου.

Πέθανε στις 17 Φλεβάρη 1995.

Στη μνήμη τους προσφέρω 5.000 δρχ. στη ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Νίκος Βασιλάκης

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης ΤΖΕΝΗΣ ΚΑΡΕΖΗ, με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατό της, καθώς και στη μνήμη νεκρών συγγενών μου προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Αγγελική Κανδηλιώτη

* * *

Ο Στρατής και η Φανή Μητάκου προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής", Αττικής 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από τα Χανιά: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΡΝΑΡΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ,ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΤΙΣΤΑΚΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΤΙΛΟΥ,ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΝΑΤΟΥ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ,ΑΝΔΡΕΑ και ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΑΚΗ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΤΑΚΟΥ,ΜΑΡΙΤΣΑΣ και ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ,ΓΙΩΡΓΗ ΓΕΡΟΝΤΗ και ΚΩΣΤΗ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ, μελών του ΚΚΕ, ο Μανόλης Ζερβός από την Ελούντα πρόσφερε 50.000 δρχ. στη ΝΕ Λασηθίου.

* * *

Την 1η Αυγούστου συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το θάνατο - την 1η Αυγούστου 1973 - του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, πρώην Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι Γιώργος Βαγγελάκης και Μάκης Μπαλτσαβιός πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Κερατσινίου, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο Σάββατο, 3 Αυγούστου, στην Αιδηψό γίνεται το μνημόσυνο της αγωνίστριας

ΑΘΗΝΑΣ Κύττα - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

με τη συμπλήρωση 6μηνου από το θάνατό της.

Στη μνήμη της, η αδελφή της Σούλα Κύττα προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στην ΠΕΑΕΑ.

***

Την Κυριακή, 4.8.96, στο Γ Νεκροταφείο Νίκαιας, στις 9.45 π.μ., γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΙΕΡΡΟΥ

Η σύζυγος: Ιωάννα

Τα παιδιά: Ελένη - Αθανασία

Η αδελφή του: Γεωργία

Οι λοιποί συγγενείς και οι φίλοι



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ