ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
Σελ. /24
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΟΥ του Δημητρίου, που γεννήθηκε στις 9.4.1917 στην Καλαμπάκα και πήρε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο το 1947, αγωνίστηκε για τα ιδανικά της πατρίδας, έζησε πολιτική πρόσφυγας στην Τασκένδη, επαναπατρίστηκε το 1991. Τα τελευταία της χρόνια έζησε στην Ελλάδα που τόσο νοσταλγούσε. Στις 5.8.96 έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατό της. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο κόμμα της, το ΚΚΕ, 10.000 δρχ. Η κόρη της Ελένη και τα εγγόνια της Χριστίνα και Δημητράκης.

***

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΩΚΙΑΝΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Οικογένεια Υφαντοπούλου.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΙΑΦΕΤΑ και του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΑΦΕΤΑ, ανταρτών του ΔΣ που σκοτώθηκαν στις 13 Αυγούστου το 1947 σε ενέδρα στη θέση Φακιόλου, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Η κόρη και αδελφή Ευαγγελή Μίλιου.

***

Ο Θ.Μ. πρόσφερε στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

***

Ο σ. Βασίλης Ζαρμακούπης προσφέρει 5.000 δρχ. στη μνήμη των 6 ΤΗΣ ΔΕΗ, μέσω ΝΑ Αχτίδας.

***

  • Ο Χαράλαμπος Πλέσσας πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ και 5.000 για τα 50χρονα του ΔΣΕ.

***

  • Ο Ιωάννης Κότσιρας του Στεφάνου προσφέρει 15.000 στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ,στη μνήμη ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΩΣΤΑ, ΑΡΓΥΡΗ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ και άλλες 15.000 στη μνήμη ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, ΤΑΣΟΥ ΕΓΚΟΛΦΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΙΡΑ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,επιτίμων δικηγόρων, και ΒΑΛΙΑΣ Οδ. ΤΣΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ.Για τον ίδιο σκοπό προσφέρει 40.000 δρχ. η Αδαμοπούλου, στη μνήμη του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,αντιστασιακού.

***

Η Βούλα Χρόνη για ενίσχυση του περιοδικού "Εθνική Αντίσταση" προσφέρει 5.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου της Οθωνα.

***

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ η Ναυσικά Μαντά προσφέρει στο "Ρ" 1.000

Θάνατος αγωνιστή

Υστερα από μακροχρόνια αρρώστια, πέθανε στη Μαλεσίνα Λοκρίδας, στις 19 Ιούλη 1996, ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ.

Γεννήθηκε το 1938 από αγρότες γονείς - τον Κώστα και την Ασημίνα. Αγρότης και ο ίδιος ακολούθησε το προοδευτικό κίνημα. Οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη. Καταδικάστηκε για τα γεγονότα στην κηδεία Λαμπράκη και φυλακίστηκε για ένα μικρό διάστημα. Αναδείχτηκε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαλεσίνας και πήρε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις των αγροτών του χωριού του και της περιοχής. Στη μεταπολίτευση έγινε μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Και μέχρι που αρρώστησε ήταν γραμματέας της ΚΟΒ Μαλεσίνας. Σε πολλές δημοτικές εκλογές ήταν επικεφαλής του προοδευτικού ψηφοδελτίου. Και επί σειρά ετών ήταν σύμβουλος στην Κοινότητα Μαλεσίνας. Ανθρωπος αγαπητός και δραστήριος, με κύρος, είχε την εκτίμηση όλων των συμπατριωτών του. Η κηδεία του έγινε με μεγάλη συμμετοχή συγγενών συντρόφων, φίλων και χωριανών. Στον τάφο του κατατέθηκαν πολλά στεφάνια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ