ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
Σελ. /24
ΚΕΝΗ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ. στην εκκλησία Ευαγγελιστρίας Ασπροπύργου, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος

ΤΑΣΟΥ ΚΑΜΠΟΛΗ (ΚΑΛΥΒΑ)

Παρακαλούνται οι συγγενείς, φίλοι και σύντροφοί του, να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του.

Στη μνήμη του, η αγαπημένη του συντρόφισσα της ζωής του Δήμητρα προσφέρει στο "Ριζοσπάστη", που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος, 20.000 δρχ.

Επίσης, στη μνήμη του, τα ανίψια του Παύλος και Νίκη Τσίγκου προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ρ".

***

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 20.7.96 πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1917 και σαν φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία. Υπηρέτησε στο Αλβανικό Μέτωπο και παρασημοφορήθηκε με τον Πολεμικό Σταυρό ως έφεδρος αξιωματικός του Πυροβολικού. Στην Κατοχή εντάχθηκε από τους πρώτους στο ΕΑΜ και στη συνέχεια διώχθηκε, δικάστηκε από στρατοδικείο και εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Σ' όλη τη διάρκεια της ζωής του διακρίθηκε για την ώριμη σκέψη του, το κριτικό και ανήσυχο πνεύμα του, καθώς και την ηθική του ακεραιότητα. Στη μνήμη του, αντί μνημόσυνο, η σύζυγός του Ξένη Δημητρά προσφέρει 100.000 δρχ. στο Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Πετραλώνων - Θησείου - Σφαγείων, του οποίου ήταν μέλος, και 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κ. Πετραλώνων του ΚΚΕ. Αιωνία του η μνήμη.

***

Πέρασαν 25 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΠΟΡΗΣ.

Η συντρόφισσά του Δήμητρα Βαπόρη προσφέρει στη μνήμη του 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος, και 5.000 δρχ. στην Εθνική Αντίσταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ