ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Αυγούστου 1996
Σελ. /41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μόνη νεανική επιλογή η υπερψήφιση του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους νέους και τις νέες για μαχητική στράτευση υπέρ του ΚΚΕ, προκειμένου να μπει φραγμός στα σχέδια της ολιγαρχίας

Μήνυμα προς όλους τους νέους και τις νέες απευθύνει το ΚΣ της ΚΝΕ ενόψει των πρόωρων εκλογών καλώντας τους με την ψήφο τους να καταδικάσουν τη συντηρητική πολιτική, τα κόμματα του Μάαστριχτ, της ανεργίας, της λιτότητας και της εξάρτησης. Στο μήνυμα τονίζεται:

"Νέοι - Νέες

Τις εκλογές στις 22 Σεπτέμβρη η άρχουσα τάξη της χώρας μας, οι πολυεθνικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν για μια νέα αφετηρία, για ακόμα πιο σκληρή και ανελέητη, πιο καθολική επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Να καταδικάσουν τη χώρα μας στην οπισθοδρόμηση που επιβάλλει η αντιδραστική Συνθήκη του Μάαστριχτ. Την ειρήνη και την εθνική μας κυριαρχία στο έλεος της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Μπορούμε και πρέπει με την επιλογή μας να κάνουμε αυτές τις εκλογές συνέχεια των αντιστάσεων και των αγώνων μας ώστε να αποτελέσουν νέα αφετηρία μιας αγωνιστικής, νεανικής και λαϊκής συσπείρωσης και αντεπίθεσης στη συντήρηση.

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την αποφασιστική ενίσχυση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης. Του μόνου κόμματος που ασυμβίβαστα υπερασπίζεται και μάχεται μέσα και έξω από τη Βουλή για τα συμφέροντα της νεολαίας και του λαού, την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία ενάντια στη συντήρηση, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Νέοι - Νέες

Η δύναμη του ΚΚΕ από εδώ και μπρος δε θα είναι μόνο καθοριστική για το πόσο ισχυρή θα είναι η αντίσταση, η αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική και στα κόμματα της ολιγαρχίας, μα και όρος καθοριστικός για να πάρουν οι αγώνες μας για τα δικαιώματά μας, την ειρήνη και την ανεξαρτησία, δύναμη και προοπτική.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μετατραπούν οι νεανικές και λαϊκές αντιστάσεις σε μια αγωνιστική νεανική και λαϊκή αντεπίθεση σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και της εξάρτησης.

Το ΚΚΕ είναι η δύναμη αντίστασης. Ο μαχητής και ο εμπνευστής της λαϊκής ενότητας και της πάλης. Το κόμμα που αγωνίζεται για το Σοσιαλισμό.

Τη δύναμη του ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες που αμφισβητούν καιαντιμάχονται τους μονόδρομους της υποταγής στην πολιτική και τα συμφέροντά της, φοβάται η άρχουσα τάξη. Γι' αυτό η μόνη πραγματικά νεανική επιλογή αμφισβήτησης και αντεπίθεσης είναι η αριστερή ψήφος, η υπερψήφιση του ΚΚΕ.Να στείλουμε τη δική μας απάντηση

Νέοι - Νέες

Στις 22 Σεπτέμβρη να στείλουμε τη δική μας απάντηση, το δικό μας μήνυμα στη συντήρηση και το συμβιβασμό.

Ψηφίζοντας ΚΚΕ να βγάλουμε κόκκινο στα σχέδια της ολιγαρχίας.

Να καταδικάσουμε και να τιμωρήσουμε και με την ψήφο μας την πολιτική και τα κόμματα του Μάαστριχτ, της ανεργίας, της λιτότητας, της εξάρτησης.

Να πούμε ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στα συμπληρώματά τους την Πολιτική Ανοιξη, το λεγόμενο Συνασπισμό και το ΔΗΚΚΙ.

Εμπρός με το ΚΚΕ να ανοίξουμε το δρόμο στο ΜΕΛΛΟΝ. Με ισχυρό ΚΚΕ, μαζική ΚΝΕ να βαδίσουμε στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής με το βάρβαρο και άδικο καπιταλιστικό σύστημα.

Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και μάχης. Ολα τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, μπαίνουν με θάρρος και αποφασιστικότητα στην εκλογική μάχη. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας, οργανωμένα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Με εμπιστοσύνη απευθυνόμαστε στη νέα γενιά της πατρίδας μας. Είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσουμε χιλιάδες νεανικές συνειδήσεις με την ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ και πως χιλιάδες νέοι μαχητές θα πάρουν θέση δίπλα μας.

Η διενέργεια των εκλογών που αιφνιδιαστικά αποφάσισε η κυβέρνηση, πάνω στην ημερομηνία που εδώ και μήνες είχαμε καθορίσει, για την πραγματοποίηση του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, στην Αθήνα, αναγκάζουν το ΚΣ να αποφασίσει την αναστολή του.

Το 22ο Φεστιβάλ με τις δεκάδες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων σε αυτές, έφερε την ΚΝΕ σε ζωντανή επαφή με χιλιάδες νέους. Η προκήρυξη των εκλογών βρίσκει την ΚΝΕ ετοιμοπόλεμη στο πλάι του Κόμματος. Συνεχίζουμε με περισσότερο πείσμα και νεανικό ενθουσιασμό.

Οι μέρες που ακολουθούν είναι μέρες μάχης για ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΜΑΖΙΚΗ ΚΝΕ".

Αύριο η συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο, με θέμα "Το ΚΚΕ και η εκλογική μάχη".

Συνεδριάζει σήμερα η Κ. Ε. του ΚΚΕ

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με θέμα τις βουλευτικές εκλογές

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Για διαμελισμό μιλάει ο Ντενκτάς

Ο κατοχικός ηγέτης Ρ. Ντενκτάς απείλησε με διχοτόμηση, αν η Κύπρος δεν ενωθεί κάτω από ένα δικοινοτικό, διζωνικό σύστημα.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Ντενκτάς εξέφρασε την άποψη ότι σε ένα ομόσπονδο σύστημα υπάρχουν κίνδυνοι γιατί, όπως είπε, άνθρωποι εμποτισμένοι με μίσος δεν μπορούν να έρθουν μαζί. Αντίθετα, ισχυρίστηκε, δύο χωριστά κράτη μπορούν με τον καιρό να συνεργαστούν με βάση κοινά έργα και συμφέροντα.

Στο ίδιο πρόγραμμα μίλησε και ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Γκ. Φεϊσέλ ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην Κύπρο είναι οι στρατιωτικές ενισχύσεις στις οποίες προβαίνουν και οι δύο πλευρές, κάτι που δημιουργεί δυσπιστία.

Για τα εκλογικά βιβλιάρια

Στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας μπορούν να καταφύγουν όσοι θέλουν να προσθέσουν φύλλα στο εκλογικό τους βιβλιάριο ή όσοι το έχουν χάσει. Για την περιοχή της Αθήνας αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχουν στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι ετεροδημότες. Για την πρόσθεση φύλλων στο εκλογικό βιβλιάριο, αρκεί η απλή επίδειξη του βιβλιαρίου. Ομως για την έκδοση νέου βιβλιαρίου λόγω απώλειας, απαιτείται η σχετική αίτηση, δύο φωτογραφίες καθώς και η αστυνομική ταυτότητα.

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ξεκινούν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις

Την επόμενη Τρίτη, 27 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 το βράδυ στον Πεζόδρομο της Καλαμαριάς, με ομιλητή τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Κατσαρό.

Η Αχτιδική Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στη συγκέντρωση και να ενημερωθεί σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα του λαού και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποκλέψει την ψήφο του στις πρόωρες εκλογές.

Την Τετάρτη 28/8 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, με ομιλητή και πάλι τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Κατσαρό. Την Πέμπτη 29 του μήνα στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης θα μιλήσει το στέλεχος της ΚΟΘ Τάσος Πασχαλούδης.

Σήμερα η εκδήλωση για τα 50χρονα του ΔΣΕ

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Στερεάς του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνει σήμερα στις 11 π.μ., ειδική εκδήλωση στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) Παρνασσού, γενέτειρα του ήρωα του ΔΣΕ Διαμαντή.Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ