ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πτώση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η μεγάλη πτώση των βάσεων που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν το χαρακτηριστικό των φετινών Γενικών Εξετάσεων, ευνοώντας έτσι τους υποψηφίους προηγουμένων ετών. Στα ΑΕΙ η πτώση κυμάνθηκε από 361 μέχρι 27 μόρια, ενώ στα ΤΕΙ παρουσιάστηκε πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στην Α' Δέσμη η σχολή με τη χαμηλότερη βάση είναι η σχολή Φυσικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κύπρου με 4.402 μόρια. ενώ η μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με πέρσι εμφανίζεται στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (- 272 μόρια). Ανοδος παρουσιάστηκε μόνο σε 16 στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Στη Β' Δέσμη η σχολή με τη χαμηλότερη βάση είναι η Νοσηλευτική Αθήνας με 5543 μόρια και η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην ίδια σχολή (- 150 μόρια). Ανοδος σημειώθηκε σε τρεις μόνο στρατιωτικές σχολές.

Στη Γ' Δέσμη η σχολή με τη χαμηλότερη βάση είναι η Ποιμαντικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Θεσσαλονίκης (Λαϊκοί) με 5.240 μόρια και η μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζεται στο ίδιο τμήμα (- 240 μόρια). Ανοδος σημειώθηκε σε έξι μόνο σχολές.

Στη Δ' Δέσμη η σχολή με τη χαμηλότερη βάση είναι η Ανθρωπογεωγραφίας Αιγαίου με 4.635 μόρια και η μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζεται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (- 361 μόρια). Οι βάσεις ανέβηκαν σε 9 στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι σχολές που απαιτούν ειδικό μάθημα, δοκιμασίες και αφορούν ειδικές κατηγορίες. Τα ονόματα των 46.352 επιτυχόντων που εισάγονται σε τμήματα πανεπιστημίων, ΤΕΙ και στρατιωτικών σχολών, θα αναρτηθούν τη Δευτέρα στα Λύκεια όλης της χώρας.

Ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες με τις φετινές βάσεις, τη διαφορά σε σχέση με πέρσι και ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή και τμήμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ