ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 29.7.96 πέθανε σε ηλικία 77 χρόνων ο αγωνιστής και σύντροφος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ.Γεννήθηκε το 1919 στη Μελιτίνη Γυθείου Λακωνίας. Από πολύ νέος γνωρίστηκε με τις πρωτοπόρες ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού, έγινε μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ, στην υπόθεση του οποίου αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Από πολύ μικρός, είχε ενεργό δραστηριότητα στους λαϊκούς αγώνες και στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από την οποία πήρε μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας στο Νομό Λακωνίας. Στη συνέχεια, το 1946, πιάστηκε για την αντιστασιακή του δράση και έμεινε για 18 περίπου χρόνια εξόριστος σε Ικαρία, Μακρόνησο, Αη Στράτη, Γυάρο, Λέρο. Στα χρόνια της δικτατορίας, κανένα διωγμός, κανένα βασανισμός, κανένα δίλημμα δε στάθηκαν ικανά να απαρνηθεί τις ιδέες του και τα ιδανικά του, στα οποία έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σταυρούλα και τα παιδιά του Μαρία, Κώστας, Ηλίας, προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη", στην εφημερίδα που ήταν καθημερινός του σύντροφος, 50.000 δρχ. μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Αύριο Κυριακή γίνεται το μνημόσυνο του Απόστολου Αλιφέρη, στη Μελιτίνη Γυθείου Λακωνίας.

***

Στη μνήμη του πατέρα του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΓΓΕΛΙΔΗ από τη Σύμη, ο γιος του Δημήτρης πρόσφερε στην ΚΟ Ρόδου για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 15.000 δρχ.

  • Επίσης στη μνήμη του ίδιου αγωνιστή και για τον ίδιο σκοπό, οι Κυριάκος Μ. Κωνσταντόπαιδος και Θοδωρής Στ. Χατζηστρατής πρόσφεραν 10.000 δρχ.

***

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Αύριο Κυριακή, 1η Σεπτέμβρη, τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της συζύγου μας και μητέρας ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Αιγάλεω στις 9.15 π.μ.

Ο σύζυγος: Κώστας

Τα παιδιά: Φώτης - Ελένη, Πολυχρόνης - Αικατερίνη, Ελισσάβετ - ΔημήτρηςΤα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ