ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ήδη, στην τελική ευθεία για τη μάχη των εκλογών στις 22 Σεπτέμβρη. Μια μάχη, στην οποία ο πολίτης καλείται να πάρει θέση. Σκεπτόμενος υπεύθυνα, κρίνοντας το παρελθόν και αποφασίζοντας για το πώς θέλει να είναι το μέλλον του. Ο προεκλογικός χρόνος μπορεί να είναι σύντομος, αλλά ο καθένας μας είχε την ευκαιρία, τα τελευταία χρόνια, σε κρίσιμες στιγμές, να διακρίνει την πραγματική αλήθεια από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Και όπως τονίζει το ΚΚΕ στην εκλογική του διακήρυξη: "... Την ώρα που ψηφίζεις, σκέψου τι έγινε μόνο τα τελευταία 7 χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δώσε την ψήφο σου στο ΚΚΕ. Δώσε μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης στη συντήρηση και το συμβιβασμό. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ένα προνόμιο έχουν: Να αισθάνονται καθημερινά δεσμευμένοι στην υπόθεση των λαϊκών συμφερόντων, στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της χώρας μας". Ο "Ρ", συμβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του κι αυτός στην προεκλογική μάχη, αποκαλύπτει, υπενθυμίζει, αναλύει όσα γίνανε κι αυτά που θα γίνουν την επομένη των εκλογών, προτείνοντας στους αναγνώστες του, αλλά και στο λαό να κρίνει και να ψηφίσει με ψηλά το κεφάλι, μη υποστέλλοντας την αξιοπρέπειά του. Και η ψήφος του στο ΚΚΕ αποτελεί, σίγουρα, τη δύναμη του μέλλοντός του.

ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του ΚΚΕ στην εκλογική μάχη. Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα όλους τους υποψήφιους βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας(σελίδες 8 - 9.

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ανάγκες ή υποταγή στο νέο ΝΑΤΟικό εξοπλιστικό πρόγραμμα; Η ένταση στο Αιγαίο, η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό αποτέλεσαν ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές. Τι, όμως, είναι εκείνο που οδηγεί τον κ. Σημίτη να προχωρήσει στη "γενναία" απόφαση της υποθήκευσης του μέλλοντος του λαού και της χώρας, με την αγορά εξοπλισμών τριών τρισεκατομμυρίων δραχμών; Και τι είδους υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας μπορεί να γίνει με το δόγμα της αμερικανικής "μεσολάβησης" και με την προσδοκώμενη πολιτική συμπαράσταση των πολυεθνικών των όπλων; (σελίδα 14).

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ εισόδημα στη μέγκενη του δικομματισμού. Ενα αφιέρωμα - αναδρομή στις καταστροφικές για την ελληνική γεωργία αποφάσεις, που αποδεικνύει το μέγεθος των εγκληματικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) από το 1981 μέχρι σήμερα. Αλλά και των άλλων κομμάτων (Πολιτική Ανοιξη, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ), που εκστασιάζονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ, που, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, όχι μόνο δεν προσπάθησε να παραπλανήσει τους αγρότες και να εξωραϊσει τη νέα ΚΑΠ και τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, αλλά και παλαιότερα και τώρα, χωρίς να κινδυνολογεί, είπε όλη την αλήθεια στους αγρότες και αποκάλυψε τον αντιαγροτικό και καταστροφικό χαρακτήρα αυτών των πολιτικών (σελίδες 35 - 37).

ΥΓΕΙΑ,πρόνοια, κοινωνικές δαπάνες. Η αποκάλυψη της κοινωνικής αναλγησίας. Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκαλύπτουν την αντικοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την τελευταία δεκαετία. Η ετήσια αύξηση των κατά κεφαλήν δαπανών για υγεία, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια έπεσε στο 1% την περίοδο 1990 - 1993, από 10% που ήταν την περίοδο 1980 - 1985(σελίδες 38 - 39).

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ της ανεργίας, η Πάτρα. Εδώ και μια δεκαετία, η πόλη στενάζει. Τα εργοστάσιά της κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι "μετακομίζουν" στο Ταμείο Ανεργίας. Η υποαπασχόληση και οι μεσαιωνικού τύπου εργασιακές σχέσεις πληθαίνουν, ενώ η παραοικονομία ευημερεί (σελίδα 40).

ΣΠΟΤ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Η ψήφος στο ΚΚΕ, η ενίσχυσή του είναι εφόδιο στη λαϊκή συσπείρωση, στις μετεκλογικές διεργασίες για μέτωπο αντεπίθεσης στην αντιδραστική πολιτική που θα ακολουθήσει



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ