ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε μας περισσεύει καμία ψήφος

Συγκέντρωση μάχης, χτες το βράδυ, των ετεροδημοτών του Νομού Λέσβου στην Αθήνα. Μίλησαν η Αλ. Παπαρήγα και ο Στρ. Κόρακας

Ούτε μία ψήφος από αυτές που ανήκουν παραδοσιακά στο ΚΚΕ, αλλά και από αυτές που εν δυνάμει μπορούν να πέσουν στην κάλπη υπέρ του Κόμματος δεν πρέπει να χαθεί. Οχι μόνο τα μέλη του Κόμματος, αλλά και κάθε φίλος και οπαδός του ΚΚΕ πρέπει να γίνει κήρυκας του μηνύματος της αντίστασης που στέλνει το Κόμμα, πρέπει να στρατευτεί χωρίς καμία καθυστέρηση στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης. Πολύ περισσότερο αυτό πρέπει να ισχύσει σε κάστρα της αγωνιστικής και κομμουνιστικής παράδοσης, όπως ο Νομός Λέσβου, όπου οι ψήφοι που θα συγκεντρωθούν μπορούν να συμβάλουν όχι μόνο στην εκλογή τοπικά κομμουνιστή βουλευτή, αλλά και στη σημαντική άνοδο του πανελλαδικού ποσοστού που θα πιάσει το Κόμμα, εξασφαλίζοντας έτσι την εκλογή και άλλων κομμουνιστών βουλευτών.

Την έκκληση αυτή απηύθυναν χτες το βράδυ τόσο η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο κομμουνιστής βουλευτής του Νομού Λέσβου Στρατής Κόρακας,μιλώντας σε συγκέντρωση των ετεροδημοτών του νομού, που έγινε στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Η συγκέντρωση των ετεροδημοτών της Μυτιλήνης, της Λήμνου και του Αη Στράτη πήρε χαρακτηριστικά σύσκεψης μάχης, στην οποία πέφτουν όλες οι δυνάμεις, καθώς η συζήτηση αφορούσε κύρια όχι το με ποια γενικά πολιτικά επιχειρήματα δίνεται αυτή η εκλογική μάχη, αλλά το πώς αυτό που όλα τα στοιχεία βεβαιώνουν πλέον, η άνοδος της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του Κόμματος θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή και θα εκφραστεί με συγκεκριμένες ψήφους άνθρωπο τον άνθρωπο.

Ολες οι δυνάμεις στη μάχη

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Αλ. Παπαρήγα - θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του νομού - μετέφερε την εκτίμηση της ΚΕ του Κόμματος για την κατάσταση "πολεμικής" ετοιμότητας στην οποία βρίσκεται πλέον το σύνολο των κομματικών δυνάμεων, σημειώνοντας ότι αυτή η εκλογική μάχη δίνεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με την προηγούμενη του '93. Δεν υπάρχει, πλέον, είπε, το μούδιασμα που υπήρχε τότε και παρά το αιφνιδιαστικό της προκήρυξης των εκλογών, όλες οι δυνάμεις μπήκαν δυνατά στη μάχη. Διαπιστώνεται, συνέχισε, ένα ρεύμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από δυο πλευρές. Μία μεταστροφή προς το ΚΚΕ από ανθρώπους που παλιότερα είχαν απομακρυνθεί από αυτό και μία προσέγγιση από ανθρώπους που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν ΚΚΕ, έχοντας γνωρίσει το προηγούμενο διάστημα από κοντά τους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες. Αυτό όμως δεν πρέπει να δημιουργεί καμία επανάπαυση. Ανθρωπο τον άνθρωπο να συνεχίσουμε, να μην αφήσουμε να χαθεί καμία ψήφος. Ετσι μ' όλο τον αέρα στα πανιά να απλωθούμε και στα τρία νησιά. Πόρτα πόρτα να πάμε παντού. Υπάρχει κόσμος που μας περιμένει κι ας μη βγαίνει να το πει ανοιχτά.

Στηρίζουν το δικομματισμό

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δύο κύρια πολιτικά μέτωπα στα οποία συγκεντρώνει το Κόμμα τα πυρά του, τα ζητήματα που συνδέονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και αυτά της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εχουμε επιβεβαιωθεί πανηγυρικά, τόνισε, στις προβλέψεις μας. Σε όλα: Από τα ζητήματα που αφορούν τις ποσοστώσεις και την τιμή στο λάδι μέχρι αυτά που αφορούν τη στάση των "συμμάχων" μας, που μας λένε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο να διαπραγματευτούμε τα σύνορά μας με την Τουρκία. Εχουμε, συνέχισε, κάθε δικαίωμα να ξετινάξουμε και τα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική της υποτέλειας που ακολούθησαν και ακολουθούν, αλλά και τα άλλα μικρά κόμματα που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην καλλιέργεια ενός κλίματος υποταγής, μοιρολατρίας, ηττοπάθειας, δουλοφροσύνης. Αν είχαν θέσεις πάλης και αντίστασης, ο λαός θα ήταν σήμερα λιγότερο μπερδεμένος και ο δικομματισμός θα ήταν πράγματι στη γωνιά. Να αποκαλύψουμε, λοιπόν, το ρόλο τους. Πολύ περισσότερο που συνεχίζουν σήμερα να καλλιεργούν στο λαό την αυταπάτη ότι μπορούν τα δύο μεγάλα κόμματα να αλλάξουν μετεκλογικά πολιτική. Γιατί αυτό ακριβώς κάνουν, όταν σήμερα δηλώνουν έτοιμοι για μετεκλογικές συνεργασίες. Δε βάζουν καν όρους ανατροπής αυτής της πολιτικής. Βάζουν όρους για να παραμείνει αυτοδύναμη η συντηρητική πολιτική με τη δική τους στήριξη.

Υπάρχει χαμένη ψήφος

Η Γενική Γραμματέας του Κόμματος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένα παραδείγματα από τις θέσεις των άλλων κομμάτων, όπως π. χ. του ΔΗΚΚΙ που δηλώνει καθαρά ότι υπερασπίζεται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ του '93, δηλαδή την πολιτική που φούντωσε την ανεργία και έφερε ακόμα πιο σκληρή λιτότητα. Οι όροι, τόνισε, που βάζει ο κ. Τσοβόλας για τη μετεκλογική του συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι όροι που δένουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό σε κάθε δυσαρεστημένο ψηφοφόρο του κυβερνητικού κόμματος. Για άλλο θα ψηφίσει και άλλα θα υποστεί μετά. Αυτή η ψήφος είναι πράγματι χαμένη.

Να πάρουν απάντηση

Αναφερόμενη, τέλος, η Αλ. Παπαρήγα στα προβλήματα που δημιουργεί ο σημερινός εκλογικός νόμος, τον οποίο χαρακτήρισε προϊόν αρρωστημένου μυαλού, τόνισε ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περιοχή, καθώς όλη η χώρα υπολογίζεται σαν μία ενιαία εκλογική περιφέρεια και άρα κάθε ψήφος παντού συμβάλλει στην αύξηση του συνολικού αριθμού των βουλευτών του Κόμματος. Οι αντίπαλοί μας, συνέχισε, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι χάνονται οι έδρες στα "κάστρα" του ΚΚΕ. Πρέπει να πάρουν απάντηση και στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά. Να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών, τα ταξίματα και τις απειλές, να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μία ψήφος. Στο Νομό Λέσβου θέλουμε και την έδρα, αλλά και άλλες ψήφους που θα συμβάλουν στην άνοδο του πανελλαδικού ποσοστού.

Στο πλευρό των ναυτεργατών

Του Σάββα ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ*

Οι ναυτεργάτες και όλος ο ελληνικός λαός έχουν να κρίνουν στις 22 Σεπτέμβρη τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την ψήφο τους, με βάση την εμπειρία που απόκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Τι τους υποσχέθηκαν;

Τι πραγματοποιήθηκε;

Ποια η θέση των κομμάτων στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν και τους πολιτικούς στόχους που πρόβαλλαν;

Αυτή η πλούσια κοινωνική και πολιτική εμπειρία πρέπει να αξιοποιηθεί για το ποιος είναι με ποιον και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν στην πρωτοπορία των αγώνων.

Μετά την πτώση της δικτατορίας το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ανασυντάσσεται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προωθεί σειρά νόμων και το Νόμο 330/76, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδημοκρατικός, αντισυνταγματικός. Οι ναυτεργάτες εξαιρούνται από σειρά άρθρων αυτού του νόμου και ειδικά από το άρθρο που καταργεί την προϋπάρχουσα νομοθεσία. Το 1982 ψηφίζεται ο 1264 για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαιρεί τους ναυτεργάτες από το νόμο. Το 1981 - 1982 καθαιρεί τη μόνη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση στις ναυτεργατικές οργανώσεις. Ηταν τυχαίο; Η ήταν και παραμένει συνειδητή πολιτική επιλογή που σηματοδοτεί τις εξελίξεις;

Την ίδια περίοδο υπόσχονται επίγειους παραδείσους στην εργατική τάξη και στον εργαζόμενο λαό, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία.

Επίγειους παραδείσους που εξασφαλίζονται μέσα στα πλαίσια της ΕΟΚ. Τι πραγματοποιήθηκε την τελευταία 20ετία;

Ζούμε τον αφελληνισμό της ναυτιλίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας μας. Ζούμε την αποβολή 94.000 Ελλήνων ναυτεργατών μέσα από τα πλοία την τελευταία 20ετία. Ζούμε την αύξηση της ανεργίας σε στεριά και θάλασσα. Ζούμε μια πολιτική παρατεταμένης λιτότητας, σε μισθούς, συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες κοινωνικές δαπάνες.

Σήμερα ζούμε στον αστερισμό της Συνθήκης του Μάαστριχτ που επιβάλλει την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίου, χωρίς εθνικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Καταληστεύουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το εργατικό δυναμικό και λογαριασμό δε δίνουν.

Αυτή την πολιτική ψήφισαν και υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ. Αυτή την πολιτική θα προωθήσουν και μετά τις 22 του Σεπτέμβρη, με αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας με τους μικρούς συνεταίρους τους. Αυτή η πολιτική μας έφερε τα ανασφάλιστα πλοία τύπου "Μάρκο Πόλο" με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, τον ολοκληρωτικό αφελληνισμό στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές. Αυτή η πολιτική των δυνάμεων του μααστριχτικού τόξου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποβληθούν 15.000 Ελληνες ναυτεργάτες, γιατί είμαστε ακριβοί ως εργαζόμενοι, ως παραγωγική δραστηριότητα, όπως λένε και περιορίζουμε τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική έχει ως μέτρο σύγκρισης το φθηνότερο "εργατικό κόστος" στον πλανήτη Γη. Εάν βρει φθηνότερη εργατική δύναμη το κεφάλαιο, στο υπερπέραν, πιθανά να μας εκβιάζει ότι εκεί θα τοποθετήσει τα κεφάλαιά του. Μπορεί αυτή η πολιτική να είναι εκσυγχρονιστική και προοδευτική;

Οδηγεί στην κοινωνική οπισθοδρόμηση με μοναδικό κερδισμένο το πολυεθνικό κεφάλαιο. Μετατρέπει τη χώρα σε "μπανανία" και ξέφραγο αμπέλι. Οδηγεί στη χρεοκοπία του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, διογκώνει τα ελλείμματα, αφαιρεί τις κοινωνικές κατακτήσεις, υπονομεύει την κοινωνική, οικονομική συνοχή της χώρας μας, της εδαφικής ακεραιότητας και της αμυντικής ικανότητας.

Ποιος δε γνωρίζει ότι στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές, με την άρση του προστατευτισμού και την είσοδο των ανασφάλιστων πλοίων με σημαίες ευκαιρίας, θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος προβλημάτων σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων της χώρας μας;

Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι κάθετα αντίθετο στην άρση του προστατευτισμού (Cabotage), στον αφελληνισμό της ναυτιλίας και της παραγωγικής βάσης.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη εγγύηση για να δοθεί η μάχη στις 23 Σεπτέμβρη από καλύτερη θέση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων της χώρας μας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα πάλεψε τη θεωρία της "ψωροκώσταινας" που αναπαράγεται από τις δυνάμεις του μααστριχτικού τόξου.

* Ο Σάββας Τσιμπόγλου είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α Πειραιά, Α γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΝ

Η συντηρητική πολιτική έχει ήδη αυτοδυναμία
  • Ζητούμενο η ισχυρή αντιπολίτευση που θα υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων
  • Για έναν τέτοιο στόχο η μόνη κερδισμένη ψήφος για τους εργαζόμενους είναι στο ΚΚΕ
  • Περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στην Εθνική Τράπεζα

Κενό κυβέρνησης δε θα υπάρχει. Κενό φιλολαϊκής πολιτικής θα έχουμε. Η συντηρητική πολιτική έχει ήδη αυτοδυναμία, δεν περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών για να το διαπιστώσει. Το πρόβλημα για το λαό είναι αν την επομένη των εκλογών θα υπάρχει ένα ισχυρό ανάχωμα σ' αυτήν την πολιτική. Κι αυτό το ανάχωμα σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να είναι άλλο από το ΚΚΕ.

Τις διαπιστώσεις αυτές έκανε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας με τους εργαζόμενους στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιόλου. Στις τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν στη διάρκεια της περιοδείας, αλλά και στις επιμέρους συζητήσεις, εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια των εργαζομένων, τόσο για τον εμπαιγμό που υφίστανται από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, όσο και από την πρόσδεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας του χώρου στις επιλογές των δυνάμεων, που υπερασπίζουν το Μάαστριχτ και αφοπλίζουν με την τακτική τους τα συνδικάτα. Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι θα ήταν τυχοδιωκτισμός για το ΚΚΕ να μιλάει για κυβερνητική συνεργασία με δυνάμεις, με τις οποίες έχει ριζικά διαφορετική γραμμή πλεύσης. Συνεργασία, είπε, θα κάνουμε μέσα στο λαϊκό κίνημα, για να αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Στο φόβο που εξέφρασαν διάφοροι εργαζόμενοι για το πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση, αν δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία η Αλ. Παπαρήγα απάντησε: Να φοβάστε για το τι κυβέρνηση θα βγει και όχι για το αν θα βγει. Να σκέφτεστε από τώρα το πώς θα υπάρχει αντίσταση, φρένο στα αντεργατικά σχέδια που έχουν στα συρτάρια τους. Και με δεδομένο ότι την επομένη των εκλογών δε θα υπάρχει λαϊκή κυβέρνηση, το ζητούμενο είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Εμείς λέμε καθαρά πως αντιπολίτευση ισχυρή υπέρ των εργαζομένων μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ.

Αναφερόμενη ειδικά στην προοπτική που υπάρχει για την Εθνική Τράπεζα η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: Με την πολιτική που ακολουθείται είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησής της. Στο μέλλον το πιο πιθανό είναι ότι μόνο κατ' όνομα θα είναι ελληνική τράπεζα, καθώς μέσω του χρηματιστηρίου και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα περάσει σε ξένα χέρια. Σκεφτείτε, επανέλαβε, την επικείμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την άρση της μονιμότητας, το μοίρασμα της κάθε θέσης εργασίας σε τρεις ανέργους. Σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει αντίβαρο. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση αυτού του αντίβαρου. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης. Οπου αλλού πάει η ψήφος είναι χαμένη για τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Πριν από την περιοδεία η Αλ. Παπαρήγα συνοδευόμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος Κράτη Κυριαζή και Ζηνοβία Σταματοπούλου συναντήθηκε με τον διοικητή της Εθνικής Θόδωρο Καρατζά, με τον οποίο η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε μια σύντομη συζήτηση για τις προοπτικές της τράπεζας στο περιβάλλον που διαμορφώνει ο στόχος της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης της ΕΕ.

Να πάρουν θέση

Με δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Αλ. Παπαρήγα απηύθυνε ορισμένα ερωτήματα προς τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα τα μικρά.

"Από αυτό το χώρο, είπε, βρίσκω την ευκαιρία να απευθύνω ορισμένα ερωτήματα προς όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα στα μικρά, δεδομένου ότι τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας έχουν δώσει αποδείξεις, έχουμε έργα και ημέρες για την πολιτική τους.

Πρώτο: Πώς είναι δυνατόν στα προγράμματά τους να έχουν σαν πιλότο τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης και την ίδια ώρα να υπάρχει ελπίδα για φιλολαϊκή, αναπτυξιακή πολιτική; Οταν γνωρίζουμε ότι οι στόχοι του προγράμματος σύγκλισης είναι στόχοι που κατ' εξοχήν ευνοούν το γερμανικό μάρκο, τους ευρωπαίους βιομηχάνους και τραπεζίτες. Πώς συμβιβάζονται αυτά με τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Δεύτερο: Γιατί αρνούνται το δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο πίεσης προς τις Βρυξέλλες ούτως ώστε και ορισμένες αποφάσεις των Βρυξελλών να μην είναι τόσο καταλυτικές για τη χώρα μας;

Τρίτο: Πώς είναι δυνατό να θεωρούν τα κόμματα ότι είναι ο αποκλειστικός απειλητικός εχθρός της Ελλάδας η Τουρκική κυβέρνηση και από την άλλη μεριά να δέχονται ή να μη λένε τίποτα για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυεθνική στρατιωτική δύναμη από Ελληνες, Ιταλούς και Τούρκους στρατιώτες. Πρόκειται για μια πολυεθνική δύναμη ταχείας επέμβασης που ετοιμάζεται. Εμείς θα θέλαμε όλα τα κόμματα, εκτός από τα δύο μεγάλα που ξέρουμε την απάντησή τους, να τοποθετηθούν μπροστά στον ελληνικό λαό και προεκλογικά, πως βλέπουν το ζήτημα αυτό, αφού βρισκόμαστε σε μια περιοχή με σημαντικές εστίες πολέμου, που προκαλούνται (οι πόλεμοι αυτοί) και βεβαίως δεν ξεκινάνε με ευθύνη των ίδιων των λαών.

Σήμερα στη Λέσβο

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, σήμερα θα επισκεφθεί τη Λέσβο.

Την Αλ. Παπαρήγα στις 6.45 το πρωί θα υποδεχτούν στο αεροδρόμιο φίλοι και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στις 8 π.μ. η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ θα έχει συνάντηση με μέλη και στελέχη του Κόμματος στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στις 9 π.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά και στα αναψυκτήρια του κέντρου της πόλης. Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Στις 10.45 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια, θα παραβρεθεί σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν της οι ψαράδες του Πολιχνίτου. Το απόγευμα θα περιοδεύσει και θα μιλήσει στην Ερεσό, στο Μεσότοπο και την Αγρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ