ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
Κρίσιμη μάχη"

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη"

Θεώρησα χρέος μου να γράψω δυο λόγια, γιατί η αγανάκτησή μου έφτασε στα όριά της. Τι είναι αυτή η κατάσταση!! Εμείς δηλαδή τι ρόλο παίζουμε; Δε μας λογαριάζουνε καθόλου; Βγαίνουν στην τηλεόραση και ανεβοκατεβαίνουν "Πότε Βούδας πότε Κούδας", χωρίς ντροπή, και ξεπουλάνε "Ιερά και Οσια".

Φτάνει πια! Τώρα και εμείς οι γυναίκες έχουμε δύναμη και πρέπει να αντισταθούμε στο ότι θέλουν να μας κάνουν συνενόχους τους στα βρώμικα σχέδιά τους.

Εμείς, όμως, οι γυναίκες πρέπει να πούμε ΟΧΙ, στο χέρι μας είναι να μην πέσουμε στην παγίδα τους.

Οι γυναίκες της γενιάς μου, της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, παλικαρίσια, πήραμε την υπόθεση στα χέρια μας. Γυναίκες αγράμματες, αγρότισσες, χωριατοπούλες, εργάτριες, νεαρές κοπέλες, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Με το όπλο στο χέρι, πολεμήσαμε ισάξια με τους συντρόφους και συναγωνιστές μας. Δεν καθήσαμε να μας τσαλαπατήσουν την αξιοπρέπειά μας.

Και τώρα, για το καλό του τόπου, κάνω έκκληση σ' όλες τις γυναίκες:

Η μάχη είναι κρίσιμη. Ψηφίστε ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι η μόνη μας ελπίδα. Αλλιώς, μας πήρε... και μας σήκωσε...

ΕΛΕΝΗ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ - ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ

Νίκαια

Τάζουν, τάζουν

Επιστράτευσαν τα συνεργεία του δικομματισμού της ψευτιάς και της απάτης και στην Ηλεία, με τα ίδια χρεοκοπημένα πολιτικά πρόσωπα, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας ταράζουν στην ψευτιά με τα "ΘΑ" και "ΘΑ" τους. Αλλά από τη μεταπολίτευση και μετά που κυβερνάν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί δεν πραγματοποίησαν τα "Θα" που υποσχέθηκαν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις;

Τάζουν στους αγρότες που τα προϊόντα τους τα πετάνε στις χωματερές, και τα λιπάσματα και τα γεωργικά φάρμακα έχουν πάρει αύξηση 100%. Τάζουν στους υπαλλήλους και συνταξιούχους που τους έχουν καθηλώσει τους μισθούς και συντάξεις σε σημεία να μην μπορούν να επιβιώσουν, τάζουν, τάζουν και τελειωμό δεν έχουν. Τα καταναλωτικά αγαθά εν τω μεταξύ πετάνε στα ύψη καθημερινά, ενώ οι πιο πολλές βιομηχανίες και τράπεζες αυξάνουν τα κέρδη τους προκλητικά σε αντίθεση με τη λιτότητα που έχουν επιβάλει στον εργαζόμενο.

Λαέ της Ελλάδας, είναι η μοναδική ευκαιρία να χτυπήσεις κατακέφαλα τους ψεύτες που προσπαθούν να σου κλέψουν, για άλλη μια φορά, το ψωμί από το στόμα σου. Μη τους δώσεις την ψήφο που σου ζητούν, θα πάει εναντίον σου.

Ψήφισε με τόλμη το ΚΚΕ, ψήφισε το κόμμα σου. Για να μπορέσει να βγει ισχυρό από την εκλογική μάχη και να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδιά τους. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

Ηλεία

Μπροστά στην κάλπη

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ από τους Αμπελόκηπους Θεσ/νίκης, αναλύει στο γράμμα του τη σημασία των μεθαυριανών εκλογών. Γράφει: "Είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε ακόμα τι θα ψηφίσουμε; Δεν μπορεί ένας 70άρης να με ρωτάει σήμερα ταλαντευόμενος, δεν μπορεί κάθε φορά να λέει, όταν "αρχίζουν τα σκούρα" μετά τις εκλογές, ότι "αν τους ξαναψηφίσω να κοπεί το χέρι μου", γιατί τότε θα 'πρεπε να 'ναι σαρανταποδαρούσα.

Δεν έχει δικαίωμα να ψηφίζει ενάντια στα συμφέροντα των παιδιών του και του λαού του. Δε δικαιολογείται να λέει την επαύριο "δε γνώριζα", "με γελάσανε με τις ψευτιές τους". Τα σκάνδαλα σε βάρος των κυβερνώντων εδώ και δεκαετίες "πάνε σύννεφο" και στη Βουλή παραγράφονται.

Το ΚΚΕ που από το 1918 παλεύει για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων είναι κόμμα τίμιο, κόμμα αγώνων και θυσιών.

Αλλά και τα άλλα κόμματα με τις διάφορες αποχρώσεις δεν έχουν τίποτα καινούριο να προσφέρουν, μόνο αερολογίες.

Γι' αυτό αγαπητοί συμπατριώτες, την Κυριακή όταν θα σταθείτε μπροστά στην κάλπη ρίξτε χωρίς καμιά επιφύλαξη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Γιατί αν δεν κάνουμε σωστά το χρέος μας, τη Δευτέρα θα 'μαστε, αξιολύπητοι. Και όπως λέει κι ο μεγάλος Βάρναλης "βουβοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, θα προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα".

Ψήφο λοιπόν, στο ΚΚΕ, την ελπίδα της χώρας μας".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ