ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Θέλμα και η Λουίζ

Η δράση και το χιούμορ είναι τα "συστατικά" της όμορφης ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ "Θέλμα και Λουίζ".Πρωταγωνιστές σ' αυτήν την ενδιαφέρουσα περιπέτεια είναι δύο γυναίκες: η Θέλμα και η Λουίζ. Η Θέλμα είναι μια ήσυχη νοικοκυρά και η Λουίζ μια δυναμική σερβιτόρα. Οι δυο γυναίκες θ' αποφασίσουν να ξεφύγουν από τη μίζερη καθημερινότητα και να ζήσουν ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο. Καμία από τις δυο δε φαντάζεται ότι αυτό τογουικέντ θα είναι η μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους. Το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε ένα τρελό κυνηγητό, αφού η Λουίζ θα σκοτώσει έναν μεθυσμένο που θα προσπαθήσει να βιάσει την Θέλμα. Εξαιρετικές ερμηνείες από την Σούζαν Σάραντον και την Τζίνα Ντέιβις. Κοντά τους παίζουν οι Χάρβεϊ Καϊτέλ και Μπραντ Πιτ (ΣΤΑΡ, 22.00).

Την αγγλική ταινία του Αντονι Ασκουιθ, "Η σημασία τού να είσαι σοβαρός" θα προβάλει η ΕΤ - 2 στη 01.00.Ομορφη και απολαυστική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Οσκαρ Ουάιλντ. Δυο εκκεντρικοί και πλούσιοι εργένηδες, που είναι περιζήτητοι γαμπροί, προσπαθούν να σαγηνεύσουν δυο Αγγλίδες, δημιουργώντας μια σειρά από ευτράπελα γεγονότα. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Ιντιθ Ιβανς, Μάικλ Ντένισον και Τζόαν Γκρίνγουντ.

Οι Ραλφ Ρίτσαρσον, Ντέμπορα Κερ, Νταϊάνα Ρινγκ και Μπο Μπρίτζες, πρωταγωνιστούν στην αγγλική δικαστική ταινία μυστηρίου του Αλαν Γκίμπσον "Μάρτυρας κατηγορίας".Ενας διάσημος δικηγόρος, αν και έχει προβλήματα υγείας, αναλαμβάνει μια δύσκολη υπόθεση. Την υπεράσπιση ενός άνδρα που κατηγορείται για φόνο. Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι μάρτυρας κατηγορίας είναι η σύζυγος του κατηγορούμενου. Η ταινία βασίζεται σε θεατρικό έργο της Αγκάθα Κρίστι (ΑΝΤΕΝΝΑ, 02.00).

"Μια νύχτα στη ζωή του Τζίμι Ρίρντον,είναι ο τίτλος της αμερικανικής ταινίας του Γουίλιαμ Ράισερτ. Η ζωή ενός δεκαεφτάχρονου, από τη στιγμή που η οικογένειά του μετακομίζει σε μια αριστοκρατική συνοικία. Ο νεαρός προσπαθεί να βρει χρήματα, για να ακολουθήσει την αγαπημένη του που πρόκειται να ταξιδέψει. Παίζουν οι Ρίβερ Φίνιξ, Αν Μάγκνουσον και Μέρεντιθ Σάλεντζερ (ΣΤΑΡ, 18.30).

Στην άκρη της πόλης

Το ερωτικό θρίλερ του Τάκη Αντωνόπουλου, "Κόκκινο στην άκρη της πόλης", θα μεταδοθεί από τη σειρά τηλεταινιών με τίτλο "Οι άνθρωποι στις πόλεις". Η υπόθεση διαδραματίζεται σ' ένα παλιό ξενοδοχείο σε μια σύγχρονη λουτρόπολη. Κεντρικά πρόσωπα είναι ένας άνδρας και τρεις γυναίκες. Η πρώτη γυναίκα είναι η ιδιοκτήτρια, μια παλιά αριστοκράτισσα που ζει με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η δεύτερη γυναίκα είναι η νύφη της, που ζει μαζί της. Ολοι γνωρίζουν ότι ο γιος έχει εγκαταλείψει τις δύο γυναίκες και έχει φύγει στο εξωτερικό. Τη ζωή των δύο γυναικών θα την αναστατώσει η εμφάνιση ενός παράξενου νεαρού, που θα εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο. Οι δυο γυναίκες, μέσα στη μοναξιά τους, θ' αναστατωθούν από την παρουσία του νεαρού. Η τρίτη γυναίκα είναι η φιλενάδα του μυστηριώδους νεαρού, που και αυτή θα μπει στο ερωτικό γαϊτανάκι. Πρωταγωνιστούν οι Τάνια Σαββοπούλου, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης και Βαλεντίνη Παπαδημητράκη (ΕΤ - 2, 22.00).

Γλυκό του κουταλιού

Το "Γλυκό του κουταλιού ή το άλλοθι", του Δημήτρη Ποταμίτη, είναι η τηλεοπτική εκδοχή της παράστασης που ανέβηκε στο Θέατρο Ερευνας και που θα μεταδοθεί από την εκπομπή "Θέατρο της Δευτέρας". Ενας νεαρός δραπέτης εκμεταλλεύεται τον έρωτα που νιώθει γι' αυτόν μια νέα γυναίκα, καθώς και την αφέλεια μιας ηλικιωμένης και τις μετατρέπει σε όργανα μιας παράνομης κερδοφόρας επιχείρησης. Η τηλεοπτική σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Παναγιωτόπουλου, τα σκηνικά του Γιώργου Σταθόπουλου και η μουσική σύνθεση του Παναγιώτη Μπουλά. Παίζουν οι Μαρία Αλκαίου, Δημήτρης Ποταμίτης, Αννα Φόνσου και Στέλιος Λιονάκης (ΕΤ-1 23.00).

Η Σούζαν Σάραντον σε μια σκηνή από την ταινία του Ρίντλει Σκοτ "Θέλμα

Η Σούζαν Σάραντον σε μια σκηνή από την ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, "Θέλμα και Λουίζ" (STAR 22.00)

Προϊστορική Σαντορίνη

Στη ζωή της προϊστορικής Θήρας αναφέρεται το ντοκιμαντέρ "Η Θήρα μέσω των αιώνων". Η ζωή στην προϊστορική Θήρα έχει αρχίσει 4.000 χρόνια π. Χ. Η σκαπάνη των αρχαιολόγων, αποκάλυψε ένα μεγάλο και πλούσιο οικισμό που ήταν θαμμένος κάτω από τη λάβα. Επιστημονικός σύμβουλος του ντοκιμαντέρ είναι ο αρχαιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Ντούμας. Επιστημονικοί συνεργάτες είναι η αρχαιολόγος Μαρίζα Μαθάρη και ο αναπληρωτής καθηγητής παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Δ. Βενιζέλος. Η επιμέλεια των κειμένων ανήκει στον Περικλή Ροδάκη, ενώ αφηγητής είναι ο Χρήστος Πάρλας. (ΕΤ-2 12.30)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ