ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΙΤΕΡ ΟΦΟΡΙΚΟΥΕ
Στην τριάδα των κορυφαίων Αφρικανών

Μετά τον Εουσέμπιο και τον Γουεά το καλύτερο ταλέντο της Αφρικής, σύμφωνα με το "Ρόιτερ"

Μετά τις εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα και την αγάπη των φιλάθλων του πρωταθλητή για τον Πίτερ Οφορίκουε, ήρθε χτες νέα επιβεβαίωση της αξίας του. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ" έχει αφιέρωμα στον 17χρονο Γκανέζο, με κολακευτικότατες αναφορές. Ετσι δικαιώνονται για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Σ. Παπαδόπουλος, που τον έφερε στην Ελλάδα και οι Κόκκαλης, Μπάγεβιτς που τον... ελλιμένισαν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ειδικοί παρατηρητές θεωρούν ότι ο νεαρός είναι ο τρίτος καλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ποτέ η Αφρική. Μπροστά του βρίσκονται το μεγαθήριο που ακούει στο παρατσούκλι Εουσέμπιο και ο Ζορζ Γουεά. Το "Ρόιτερ" κατατάσσει τη μετεγγραφή του από τη μεσσηνιακή ομάδα στον Ολυμπιακό ως τη δεύτερη ακριβότερη νεαρού παίχτη στην ιστορία, μετά του Ρονάλντο. Υποστηρίζει μάλιστα πως η "Μαύρη Θύελλα" αρνήθηκε προτάσεις από Αγιαξ, Μπάγερν και Αντερλεχτ.

Ο συντάκτης αναφέρει ότι ο Οφορίκουε τρέχει τα 100 μ. σε 11, σχολιάζοντας πως ορισμένοι από τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο ΑΘΗΝΑ '97 είναι πιο αργοί. Ο Οφορίκουε δηλώνει "ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, αλλά ίσως ο Ολυμπιακός γίνει σκαλοπάτι για κάτι διαφορετικό".

Ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων", Σ. Κόκκαλης, τονίζει πως στόχος του είναι να παίρνει τους καλύτερους για την ομάδα και αυτό έκανε. "Είναι γρήγορος, δυνατός, ψηλός και μπορεί να γίνει καλύτερος", κατέληξε. Οσο για τον Μπάγεβιτς: "Εχει ακόμα πολλά να μάθει. Οσο περνά ο χρόνος, θα γίνεται καλύτερος. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. Πιστεύω με τη δουλιά να εξελιχθεί σε μεγάλο ταλέντο".

Στο μεταξύ, η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη συνάντηση με τη Μοζίρ, στα πλαίσια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, ήδη έχει αρχίσει. Τελευταίο αγωνιστικό τεστ για τον Ολυμπιακό αποτελούσε το προχτεσινό φιλικό με τον Ηρακλή. Ο τεχνικός των πρωταθλητών επανέλαβε χτες πως "έγιναν κάποια λάθη που θα διορθωθούν. Κανένας δεν είναι τέλειος". Οσο για την ποσότητα των παιχτών που έχει στη διάθεσή του, "είναι θετικό ότι είναι πολλοί. Μας περιμένει δύσκολη χρονιά και θα χρειαστούν όλοι".

  • Κυκλοφορούν σήμερα τα εισιτήρια του αγώνα με τη Μοζίρ.
Ο Μπίμον υπέρ της Αθήνας

Η υποψηφιότητα της Αθήνας για την ανάληψη της Ολυμπιάδας το 2004 βρήκε μια... μακριά υποστήριξη. Πρόκειται για τον χρυσό Ολυμπιονίκη και ρέκορντμαν το 1968 στο Μεξικό Μπομπ Μπίμον. Τον αθλητή που έφτασε στο μήκος το μυθικό, όπως το χαρακτήρισαν, 8.90 μ.

Ο Μπίμον που βρίσκεται στην Αθήνα λόγω του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξέφρασε χτες την ευαρέσκειά του από το επίπεδο της διοργάνωσης και την επιθυμία να διεξαχθούν στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004. "Είναι πολύ καλοί αγώνες. Εχετε τη δυνατότητα και την ελπίδα να διοργανώσετε την Ολυμπιάδα του 2004. Θα ήθελα να είμαι εδώ και να συμμετέχω. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ και απλά τώρα παρακολουθώ τους άλλους", ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

ΧΩΡΑ ΧΡΥΣΑ ΑΣ/ΝΙΑ ΧΑΛ/ΝΑ

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΗΠΑ........ 5 2 5

Γερμανία... 3 1 2

Κένυα......2 2 1

Κούβα......2 0 0

Τσεχία..... 2 0 0

Πορτογαλία.1 1 0

Ν. Αφρική..1 1 0

Πολωνία.... 1 1 0

Μαρόκο......1 0 1

Μεξικό..... 1 0 1

Αιθιοπία... 1 0 1

Αυστραλία.. 1 0 0

Γαλλία..... 1 0 0

Ιταλία..... 1 0 0

Ν. Ζηλανδία 1 0 0

Ουκρανία... 0 3 1

Μ. Βρετανία 0 3 0

Ρωσία...... 0 2 3

Ισπανία.... 0 2 1

Λευκορωσία.0 1 2

Καναδάς.... 0 1 0

Φινλανδία.. 0 1 0

Τζαμάικα... 0 1 0

Ρουμανία... 0 1 0

Ουγκάντα... 0 1 0

Μπαχάμες... 0 0 1

Λιθουανία.. 0 0 1

ΕΛΛΑΔΑ..... 0 0 1

Ιαπωνία.... 0 0 1

Ελβετία.... 0 0 1

Σλοβακία... 0 0 1

Αθώος ο Φάσανου

Δε βρέθηκε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον των ποδοσφαιριστών, Τζον Φάσανου και Χανς Σέγκερς από το δικαστήριο του Γουιντσέστερ, που εκδίκαζε την υπόθεση δωροδοκίας, η οποία συντάραξε το αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι δύο παίκτες αθωώθηκαν από τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζαν, όπως και ο Μπρους Γκρόμπελαρ που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Γκρόμπελαρ απαλλάχτηκε από τη μια εναντίον του κατηγορία. Το δικαστήριο έλυσε τη χτεσινή του συνεδρίαση, μεταθέτοντας για σήμερα την απόφαση που αφορά τη δεύτερη κατηγορία. Εξάλλου από την κατηγορία των στημένων παιχνιδιών αθωώθηκε και ο Μαλαίσιος επιχειρηματίας, Χενκς Σουάν Λιμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ