ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Η Κούλα Ατζακλή - Σφυρή προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΤΖΑΚΛΗ.

Ο Γιώργος Ατζακλής γεννήθηκε στο Βρονταμά Λακωνίας. Από τα μαθητικά του χρόνια πήρε μέρος στο προοδευτικό κίνημα. Υπήρξε αξιόλογος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, καθοδηγητής του ΙΙ/8 τάγματος του ΕΛΑΣ. Στη Συνδιάσκεψη των αντιστασιακών οργανώσεων Λακωνίας στο χωριό Νιάτα, τις μέρες που υποχωρούσαν οι Γερμανοί από την περιοχή, ο Γιώργος Ατζακλής, ως αντιπρόσωπος του ΕΛΑΣ, πρότεινε να μεταφερθεί το 8ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ Λακωνίας στην Κρήτη, για να βοηθήσει στο διώξιμο του κατακτητή από τη Μεγαλόνησο. Θα μείνουν αξέχαστα τα λόγια του: "Εμείς οι ΕΛΑΣίτες είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε τους χιτλεροφασίστες όχι μονάχα στη χώρα μας, αλλά και πέρα από τα σύνορά μας, αν χρειαστεί".

Μεταβαρκιζιανά κυνηγήθηκε πολύ από το επίσημο κράτος και τους παρακρατικούς.

Συνέχισε την πάλη του παράνομα ως στέλεχος του ΚΚΕ (μέλος της ΠΕ του ΚΚΕ Λακωνίας) και στον εμφύλιο ως διοικητής Συγκροτήματος του ΔΣΕ της περιοχής. Σκοτώθηκε στις 5 Απρίλη του 1949 στη θέση Τσίλια του Βρονταμά.

* * *

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Ενας χρόνος κλείνει στις 16 Οκτωβρίου από το θάνατο του πολύτιμου συντρόφου και συνεργάτη του "Ρ"

ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Η συντρόφισσά του Μαρία Παπαϊωάννου καλεί τους συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους του στο ετήσιο μνημόσυνό του την Κυριακή 13.10 στις 9.30 π.μ. στον Αγιο Ελευθέριο του Γκύζη (Μομφεράτου και Γενναδίου) και προσφέρει στο "Ρ" 30.000 δρχ. στη μνήμη του.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 13 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στον Αγιο Ελευθέριο Καμινίων θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ

ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Στη μνήμη της πρόσφεραν ο σύζυγός της Σταύρος Κουντούρης 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κέντρου Α Πειραιά και ο κουνιάδος της Κώστας Κουντούρης 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νέας Ιωνίας, στο ΚΚΕ.

* * *



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ