ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξηγήσεις και αποφάσεις στο ΕΣΡ

Πολλά τα θέματα με τα οποία θ' ασχοληθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η συνεδρίαση η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα, αναβλήθηκε για μεθαύριο, προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι, όλων των τηλεοπτικών σταθμών, που έχουν κληθεί. Στο ΕΣΡ θα προσφύγει και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, για το "σίριαλ" των τελευταίων ημερών, με τα "Κακά παιδιά" και τη φάρσα που πραγματοποίησαν από την εκπομπή τους, με την υποτιθέμενη μητέρα της νεαρής Σοφίας.

Το ΕΣΡ, το περασμένο διάστημα, εξετάζοντας καταγγελίες, έχει ζητήσει από ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς κασέτες και υπομνήματα, προκειμένου να εξετάσει αν μέσα από συγκεκριμένες εκπομπές και δελτία ειδήσεων έγιναν παραβάσεις του νόμου και των κωδίκων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, αλλά και να δοθούν εξηγήσεις από τους εκπροσώπους του ΑΝΤΕΝΝΑ και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ ζήτησε, από τους εκπροσώπους του ΑΝΤΕΝΝΑ, να δώσουν εξηγήσεις για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη "Πρωινός καφές", που μεταδόθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, χρησιμοποιώντας για "πλατό" το θωρηκτό "Αβέρωφ". Παροχή εξηγήσεων σχετικά με την παραβίαση διατάξεων των κωδίκων δεοντολογίας έχει ζητήσει και από το ΣΚΑΪ, για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα". Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στις εκπομπές του, που είχαν θέμα τα ναρκωτικά, χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα.

Απόφαση αναμένεται να πάρει το ΕΣΡ και για τον τρόπο με τον οποίο τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, ΣΤΑΡ, ΣΚΑΪ, "Κανάλι 5" και "Μακεδονία TV", παρουσίασαν στις 14, 15, 16 και 17 Οκτωβρίου μέσα από τα δελτία ειδήσεων, την υπόθεση του 8χρονου Λευτέρη και των υπόλοιπων ανηλίκων. Απόφαση επίσης θα ληφθεί και για το θέμα της παρουσίασης των ανηλίκων παιδιών της Χαράς Βεντούρη από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996. Μετά την αποστολή υπομνημάτων, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, ΣΚΑΪ και "Κανάλι 5", το ΕΣΡ, θ' αποφασίσει και για τις παραβιάσεις που αφορούν στη μετάδοση "ροζ" διαφημίσεων.

6.00 - 8.00 ΕΝ ΟΨΕΙ ...των γεγονότων και των εξελίξεων μιας μέρας που ξεκινάει και πρέπει να ξέρετε τι σας περιμένει. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ και η ανασκόπηση του πρωινού Τύπου, με τη "σφραγίδα" του "902 Αριστερά στα FM". Με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου.

9.00 - 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ Η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του "902", με σχολιασμό του Τύπου, συνεντεύξεις και επίκαιρες παρεμβάσεις. Με τους Βάλια Δρακωνάκη & Κώστα Καραχάλιο.

10.00 - 11.00 ΕΝΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

11.00 - 12.00 ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις γίνονται η αιτία για ρεπορτάζ, σχόλια και συζήτηση. Με τον Δάνη Παπαβασιλείου.

12.00 - 13.00 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

13.00 - 14.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Μια εκπομπή, που ενημερώνει για τις διεθνείς εξελίξεις και τα εξωτερικά μας θέματα. Με την Αννα Μπαλλή.

14.00 - 16.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ Η διαδρομή του "902", στα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, με τους ρεπόρτερ και τους ανταποκριτές του σταθμού μας. Με την Μάρω Φωτάκη.

16.00 - 17.00 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, απ' όλο τον κόσμο.

17.00 - 18.00 ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Το παγκόσμιο εργατικό, αντιφασιστικό, αντιπολεμικό τραγούδι. Με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

18.00 - 19.00 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

19.00 - 20.00 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ Οι μελωδίες μιας εποχής από το παρεθλόν. Τραγούδια από τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα. Με την Κούλα Καραμηνά.

20.00 -20.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8

20.30 - 22.00 ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ Απ' τους μελωδικούυς θησαυρούς της δημοτικής μας μουσικής. Με την Κούλα Καραμηνά.

22.00 - 24.00 ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Τραγούδια - σχόλια - συνεντεύξεις με θέμα πάντα το ελληνικό τραγούδι. Με τον Στάθη Ευτυχίδη.

24.00 - 02.00 Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ HEAVY METAL Με τον Ανδρέα Στασινόπουλο.

02.00 - 03.00 ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (επανάληψη)

03.00 - 04.00 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

04.00 - 06.00 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "902"

Στην Ονειροχώρα του Κάπτεν Χουκ

Στην Ονειροχώρα, ταξιδεύει τους θεατές ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στην περιπέτεια φαντασίας "Κάπτεν Χουκ".Ενας Αμερικανός 40χρονος δικηγόρος, πατέρας δύο παιδιών, εγκαταλείπει το παρόν και ταξιδεύει στη μαγική Ονειροχώρα. Η Ονειροχώρα κατοικείται από πειρατές και ξωτικά και ο δικηγόρος μεταμορφώνεται σ' έναν ενήλικα Πίτερ Παν. Η ταινία απευθύνεται κυρίως στους πατεράδες, οι οποίοι παραμελούν τα παιδιά τους για χάρη της καριέρας τους. Μια ταινία φαντασμαγορική, με ειδικά εφέ και εντυπωσιακές εικόνες, από την οποία δε λείπει η δράση και το χιούμορ, αλλά και οι πολύ καλές ερμηνείες, από τους: Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπομπ Χόσκινς και Μάγκι Σμιθ. (MEGA 21.15)

Η Τζένη Καρέζη,πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου "Τζένη Τζένη".Η Τζένη είναι κόρη ενός κομματάρχη, που για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, θα μπλεχτεί με τους αντιπάλους του πατέρα της. Παίζουν επίσης, οι Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. (ΣΤΑΡ 21.00)

Στη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, εξελίσσεται η ιστορία στην ασπρόμαυρη αγγλική ταινία του Βίκτωρ Σάβιλ "Σκοτεινό ταξίδι".Κεντρικά πρόσωπα δύο κατάσκοποι που κινούνται στην υψηλή κοινωνία της Στοκχόλμης. Ατού της ταινίας η πρωταγωνίστρια Βίβιαν Λι. (SEVEN X 22.00).

"Κοινό" στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ολλανδικής παραγωγής ντοκιμαντέρ 1994 "Κοινό παρελθόν". Το "κοινό παρελθόν", που ενώνει τις πέντε γυναίκες, οι ιστορίες των οποίων καταγράφονται μέσα από το ντοκιμαντέρ, είναι οι φρικτές μνήμες και η κοινή εφιαλτική εμπειρία τους, από τα ναζιστικά στρατόπεδα. Και οι πέντε, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, ήταν αιχμάλωτες στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ. Σήμερα, οι ίδιες γυναίκες, αφού κατάφεραν να επιβιώσουν από τις ναζιστικές θηριωδίες, ζουν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Παρότι, όμως η μετέπειτα πορεία τους ήταν διαφορετική, εντούτοις αποδεικνύεται ότι έχουν έναν κοινό τρόπο σκέψης. Η σκηνοθεσία είναι των Ανέτ βαν Μπαρνεβέλντ και Αν Μαρί Στρίτζμποχ. (ΕΤ - 1 00.35)

Σκηνή από την ταινία φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Κάπτεν Χουκ"


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ