ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Ξεπουλάνε το "Εγγλεζονήσι"!

Με ύποπτες μεθοδεύσεις πάνε να "εκποιήσουν" σε "όμιλο σοβαρών επιχειρηματιών" για ...99 χρόνια το νησάκι που ανήκει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δροσιάς Χαλκίδας

Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις - και προφανώς σε συνεννόηση με κυβερνητικούς παράγοντες - ένας όμιλος "σοβαρών Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών" προσπαθεί να "βάλει στο χέρι" το μικρό νησάκι "Εγγλεζονήσι" ή "Χτυπονήσι", το οποίο ανήκει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δροσιάς Χαλκίδας από το 1892, οπότε το αγόρασε από τον Εγγλέζο πρώην ιδιοκτήτη του.

Ο όμιλος αυτός των επιχειρηματιών, όπως αναφέρεται σε σχετική πρόταση που υποβλήθηκε στο ΔΣ του Συνεταιρισμού από το γραφείο του Αθηναίου δικηγόρου "Γ. Δ. Ανδρέου και συνεργάτες", ενδιαφέρεται να ενοικιάσει το νησάκι για 99 χρόνια μόνο... Προφανώς σκέφθηκαν οι άνθρωποι πως αν το αγόραζαν θα τους κόστιζε κομματάκι ακριβά και έτσι επιχειρούν να το αποκτήσουν ενοικιάζοντάς το, αντί πινακίου φακής! Για να εκβιάσουν, την παραχώρηση του νησιού, προβάλλουν το επιχείρημα πως είναι προϋπόθεση αυτό για να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής...

Μ' αυτήν, λοιπόν, την προοπτική, το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, απευθύνθηκε - κατ' ανάθεση και για λογαριασμό του "ομίλου σοβαρών επιχειρηματιών" - στο Συνεταιρισμό Δροσιάς ζητώντας να παραχωρήσει το νησάκι. Προκειμένου "να γίνει η δουλιά" ακολουθήθηκε η παρακάτω μεθόδευση: Κάποιοι σύμβουλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι στους παροικούντες, ανέλαβαν - κατ' εντολήν προφανώς ψηλότερα ισταμένων κομματικών και κυβερνητικών παραγόντων - να φέρουν την πρόταση στο ΔΣ του Συνεταιρισμού Δροσιάς και από εκεί στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων. Κι αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να παρασύρουν τη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, να αναλάβει την ευθύνη να παραχωρήσει το νησάκι στους "επενδυτές"!

Στη συνέλευση που έγινε την περασμένη βδομάδα, όμως, οι συνεταιριστές εναντιώθηκαν στη συγκεκριμένη πρόταση για την εκποίηση της μοναδικής περιουσίας του συνεταιρισμού στους "αετονύχηδες" επιχειρηματίες. Ομως, κάποιοι που, φαίνεται, λειτουργούν ως μεσίτες κατάφεραν να "διαλυθεί" η Γενική Συνέλευση για να μην απορριφθεί και με σχετική απόφαση η με "αποικιοκρατικούς όρους" μάλιστα, ζητούμενη παραχώρηση. Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε προφανώς για να επιχειρήσουν ξανά, οι "ενδιαφερόμενοι", να ξαναφέρουν το θέμα στη Συνέλευση παρουσιάζοντας, ίσως, μια νέα "βελτιωμένη" πρόταση και με άλλες μεθοδεύσεις να μπορέσουν να υφαρπάξουν την έγκριση της πλειοψηφίας της Συνέλευσης.

Σύμφωνα πάντως με την πρόταση που τέθηκε στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Συνεταιρισμού Δροσιάς, η διάρκεια της μίσθωσης στα 99 χρόνια, προτείνεται να εξελιχτεί σε τρία στάδια. Αυτό της εξασφάλισης των απαιτούμενων νόμιμων εγκρίσεων (διάρκεια 3 χρόνια), της κατασκευής των εγκαταστάσεων (3 χρόνια) και της λειτουργίας (το υπόλοιπο μέχρι τα 99 χρόνια). Και για να υλοποιηθούν τα παραπάνω "εκβιάζουν" να τους παραχωρηθεί όχι μόνον το "Εγγλεζονήσι" αλλά και έκταση 300 στρεμμάτων στην απέναντι ακτή! Για την παραχώρηση προτείνεται μίσθωμα, για το πρώτο στάδιο 1,5 εκατ. δραχμές ετησίως, για το δεύτερο στάδιο 5 εκατ. δραχμές και για το τρίτο στάδιο (λειτουργία" ετήσιο μίσθωμα 20 εκατ. δραχμές συν το 1% επί των ακαθάριστων εισπράξεων από το δικαίωμα εισόδου των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις. Στους όρους που προτείνονται από τον "όμιλο επιχειρηματιών", ωστόσο, αποφεύγεται η αναφορά σε λεπτομέρειες με το πρόσχημα ότι "η επένδυση είναι εξαιρετικά πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα και υπάρχει φόβος αντιγραφής"!

Ομως, οι πραγματικά ύποπτοι στόχοι των ενδιαφερομένων, αποκαλύπτονται με μια προσεκτική ανάγνωση των όρων ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται ότι "το είδος της επιχείρησης επιβάλει και αναγνώριση απεριόριστου δικαιώματος υπομίσθωσης ή καθ' οιουδήποτε άλλο τρόπο παραχώρησης της χρήσης εν όλω ή εν μέρει σε διάφορους φορείς (εταιρίες κλπ.)...". Συνδυάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση και μεθόδευση με άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου, Β. Παπανδρέου, σκοπεύει να παραχωρήσει στους ιδιώτες ορισμένα μικρά νησιά (π.χ. κοντά στη Ρόδο), με αντίστοιχους όρους για τουριστική αξιοποίηση, τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πίσω και από τις μεθοδεύσεις για την εκποίηση του "Εγγλεζονησιού" κρύβονται ίδιοι φορείς.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παλλαϊκό μέτωπο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι εκπρόσωποι όλων των μαζικών φορέων του νομού σε κοινή σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από κοινού μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και γενικότερα στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης

Με το συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα τους, ο οποίος παίρνει πλέον τη μορφή μετώπου κατά της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής, που υλοποιεί τις καταστροφικές επιλογές του Μάαστριχτ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, προχωρούν αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και υπάλληλοι του Νομού Λάρισας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, στο τέλος της περασμένης βδομάδας, στο ΕΚ Λάρισας, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων του νομού (Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δ/Ν "Κ. ΚΟΥΜΑΣ", Νυχτερινά Σχολεία) αποφάσισαν να οργανώσουν από κοινού παλλαϊκό συλλαλητήριο, την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι "ο κοινός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη λύση των προβλημάτων".

Η παραπάνω απόφαση οδηγεί σε κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, οι οποίοι στις 28 Νοέμβρη, πραγματοποιούν πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα με αποκλεισμό του Εθνικού δρόμου Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι, την ίδια μέρα, αγροτικά συλλαλητήρια γίνονται σε πολλές ακόμα περιοχές και νομούς της χώρας, από την Πελοπόννησο και τα νησιά (Πύργο Ηλείας, Ζάκυνθο, Μεσσηνία, Αιγιάλεια), την Αιτωλοακαρνανία, τη Βοιωτία και τον Εβρο και σε άλλες περιοχές που μπαίνουν η μια μετά την άλλη στον αγώνα.

Ενδεικτική για το αγωνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς του Νομού Λάρισας μετά τη σύσκεψή τους, στην οποία διαπιστώνεται πως:

  • Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο με την πολιτική του προγράμματος "σύγκλισης" και του Μάαστριχτ, που καταστρέφει την παραγωγική βάση και δημιουργείται εκρηκτικό πρόβλημα διαβίωσης χιλιάδων αγροτικών οικογενειών, ενώ οι εργατοϋπάλληλοι βρίσκονται στο δρόμο από το κλείσιμο βιομηχανιών, βιοτεχνιών και καταστημάτων και οι επαγγελματίες - βιοτέχνες και έμποροι αντιμετωπίζουν τη δραματική πτώση του τζίρου και τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο.
  • Η πολιτική αυτή, συρρίκνωσης και καταστροφής της παραγωγικής βάσης του Νομού Λάρισας - όπως γίνεται άλλωστε σε όλη τη χώρα - έρχεται σε πλήρηαντίθεση με τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν για μια δυναμική ανάπτυξη της περιοχής. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και δεν μπει "φρένο" από ένα ενωμένο μαζικό και αγωνιστικό κίνημα, τότε πολύ σύντομα θα υπάρξει έκρηξη μαζικής ανεργίας και της φτώχειας.

Οσον αφορά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, αφού οι φορείς επισημαίνουν ότι κινείται στην κατεύθυνση μιας νέας πιο σκληρής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, τονίζουν ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης για υποχρεωτική πορεία και μονόδρομο εξαιτίας των όρων του Μάαστριχτ και του προγράμματος "σύγκλισης" αναδεικνύει, ακόμα πιο έντονα και καθαρά, την αδήριτη ανάγκη απαλλαγής από αυτές τις πολιτικές της υποτέλειας στους σχεδιασμούς του πολυεθνικού κεφαλαίου. Αντίθετα, τονίζουν, μονόδρομος και υποχρεωτική πορεία είναι η διασφάλιση και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, της χρηματιστικής ολιγαρχίας, υπογραμμίζεται.

"Γίνεται φανερό έτσι, υπογραμμίζουν οι φορείς, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης ενδιαφέρει το ίδιο έντονα όλα τα κοινωνικά στρώματα και τάξεις που εκπροσωπούμε. Και η απόκρουση αυτής της πολιτικής και η εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής, αναπτυξιακής, θα δώσει φτερά σε όλα τα επαγγέλματα και στρώματα για μια αλματώδη ανάπτυξη στο νομό μας. Γι' αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι να συμπορευτούμε σε κοινή δράση, σε μια αγωνιστική πορεία με προοπτική και με πρώτο βήμα τη διοργάνωση, στη Λάρισα, παλλαϊκού συλλαλητηρίου την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή".

ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται για μεγάλα συλλαλητήρια στις 28 του Νοέμβρη

Αλλεπάλληλες ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά και προειδοποιητικοί αποκλεισμοί δρόμων και πλατειών χωριών σ' όλη τη Θεσσαλία. Ανάλογες προετοιμασίες και σε άλλους νομούς

Με "μπαράζ" προειδοποιητικών συλλαλητηρίων κι αποκλεισμούς οδικών κόμβων, οι αγρότες της Θεσσαλίας προετοιμάζονται για τη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στις 28 του Νοέμβρη, όταν με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα θα καταλάβουν την Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας. Η κινητοποίηση των αγροτών τείνει να λάβει διαστάσεις πανελλαδικού ξεσηκωμού, καθώς ήδη αποφάσεις για συλλαλητήρια την ίδια μέρα έχουν πάρει στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εβρου, Ηλείας, Αχαϊας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες και σε άλλους νομούς.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ελασσόνα,ενώ το απόγευμα θα γίνει η πανθεσσαλική σύσκεψη μαζικών φορέων στη Λάρισα, όπου θ' αποφασιστούν και θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της πάλης. Αύριο Πέμπτη θ' αποκλειστεί, από τις 12 μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, η Εθνική οδός Λάρισας - Κοζάνης,στη Γιάννουλη.Μεθαύριο Παρασκευή θ' αποκλειστούν η παλαιά Εθνική οδός Λάρισας - Βόλου κοντά στον Πλατύκαμπο και η Εθνική οδός Αθήνας - Φαρσάλων στο Ζάππειο. Οι αγρότες αυτών των περιοχών διαμαρτύρονται και κατά της απόφασης του υπουργού Γεωργίας ν' αναστείλει τις ενστάσεις των βαμβακοπαραγωγών για τον προσδιορισμό του ύψους της παραγωγής και ν' αναγνωρίσει ανώτατο όριο παράδοσης εκείνο της τελευταίας "ηρτημένης εσοδείας" (σ.σ. δηλαδή η αναμενόμενη σοδειά), με δυνατότητα προσαύξησης 5% για όσους έχουν υποβάλει ενστάσεις. Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αποκλεισμό απ' την παράδοση στα εκκοκκιστήρια εκατοντάδες παραγωγοί. Μάλιστα, προχτές βαμβακοπαραγωγοί της Λάρισας πολιόρκησαν τον Οργανισμό Βάμβακος, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κι επισκέφτηκαν τη Νομαρχία για να διαμαρτυρηθούν.

Ταυτόχρονα στις επαρχίες και σε χωριά και των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, πραγματοποιούνται, σχεδόν καθημερινά, ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Επίσης, γίνονται κοινές συνεδριάσεις αγροτικών και άλλων συνδικαλιστικών φορέων (ομοσπονδιών ΕΒΕ, Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, μαθητικών οργανώσεων κ.ά.) για κοινή στάση και δράση ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στα Τρίκαλα,την Καρδίτσα και στο Ν. Μαγνησίας καθημερινά οργανώνονται ενημερωτικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις σε κωμοπόλεις και χωριά, όπου και παίρνονται αποφάσεις για συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο και, σε πολλές περιπτώσεις, οι αγρότες δεσμεύονται να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών δύο μέρες νωρίτερα.

Ειδικότερα, στην Καρδίτσα έγινε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων τους στην αίθουσα της ΕΑΣ Καρδίτσας όπου και εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση για μαζική συμμετοχή των αγροτών του νομού στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο. Για την καλύτερη οργάνωση της "καθόδου" των αγροτών στο συλλαλητήριο εκλέχτηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής τον Β. Μπούτα, πρόεδρο της ΟΑΣ Καρδίτσας και οργανώνονται, ήδη, περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά του νομού με μέλη της ΣΕΑ. Την ερχόμενη Δευτέρα 25 του Νοέμβρη οργανώνεται μεγάλη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των μαζικών φορέων του νομού για να εκφραστεί, συγκεκριμένα, η συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων των εργαζομένων, ΕΒΕ κλπ. στον αγώνα των αγροτών.

Την ίδια μέρα, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα αποκλειστεί από τους αγρότες με τρακτέρ η είσοδος της πόλης των Σοφάδων και στη συνέχεια η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης. Η ΣΕΑ των αγροτών της Καρδίτσας θα συμμετέχει μαζικά στην πανθεσσαλική προπαρασκευαστική για το συλλαλητήριο της 28 του Νοέμβρη, σύσκεψη που γίνεται σήμερα το απόγευμα, στις 7 μμ, στη Λάρισα στα γραφεία της ΕΑΣ Λάρισας.

"Δένουν" τους υπαλλήλους του Οργανισμού Βάμβακος

Το άλυτο πρόβλημα των εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων του Οργανισμού Βάμβακος, έφεραν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής,ρωτώντας τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα,για το τι μέτρα και πότε πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να επιλυθεί το θέμα αυτό και να υλοποιηθούν επιτέλους οι επανειλημμένες δεσμεύσεις της.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζεται ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σχετικά με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Οργανισμού Βάμβακος, είναι εξοργιστική. Κι αυτό γιατί δε συμπεριλήφθηκαν στη ρύθμιση της σχετικής διάταξης του Ν. 2346/95 για τις "Δαπάνες κίνησης των μετακινούμενων προσώπων με εντολή του δημοσίου εντός και εκτός της Επικρατείας για εκτέλεση υπηρεσίας και άλλες διατάξεις". Από τη δημοσίευση του νόμου μέχρι σήμερα οι υπάλληλοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές και πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, εισπράττοντας κάθε φορά από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλεπάλληλες υποσχέσεις χωρίς ωστόσο να επιλυθεί το πρόβλημά τους. Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι με τη στάση της κυβέρνησης και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, οι οποίες υποκινούνται από την κυβερνητική πολιτική και έτσι δημιουργούνται κίνδυνοι για το βαμβάκι σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και χρονιά για το συγκεκριμένο προϊόν.

ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για την "Κορινθία ΑΕ"

Να αποτραπεί το ξεπούλημα του συνεταιριστικού εργοστασίου συσκευασίας - κονσερβοποιίας ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΕ και να περάσει στα χέρια των συνεταιριστικών οργανώσεων της περιοχής, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Νίκος Γκατζής σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι εντείνονται οι μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα του εργοστασίου, που είναι από τα μεγαλύτερα του Νομού Κορινθίας, γεγονός που θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις και θα είναι σε βάρος των καλλιεργειών και των αγροτών. Το εργοστάσιο μπήκε σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης από την κυβέρνηση της ΝΔ και η ίδια πολιτική εκκαθάρισης συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ένα τμήμα του πουλήθηκε σε ιδιώτη με πολύ χαμηλή τιμή. Οπως, επίσης, τονίζεται στην ερώτηση, το εργοστάσιο μπορεί να αναπτυχθεί, ωστόσο όμως η τακτική της ΑΤΕ δημιουργεί σοβαρά εμπόδια, αφού κωλυσιεργεί για τη δανειοδότηση, με συνέπεια να καθυστερεί η ολοκλήρωση του κονσερβοποιείου.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα: Γιατί δε σταματά τη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης του συνεταιριστικού εργοστασίου ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΕ; Γιατί η ΑΤΕ καθυστερεί τη δανειοδότηση αυτής της συνεταιριστικής επιχείρησης και γιατί δε μεταβιβάζονται οι μετοχές που έχει η ΑΤΕ στην αρχική ονομαστική αξία τους στους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις του Νομού Κορινθίας;

Οι μαύρες σημαίες της οργής για την καταστροφική πολιτική ξαναβγαίνουν στη Θεσσαλία

Μια ακόμα δυναμική καλλιέργεια της χώρας, το βαμβάκι, συρρικνώνεται

Με περιφερειακά συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και συσκέψεις, προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, ενόψει του συλλαλητηρίου στις 28 του Νοέμβρη



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ