ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Γενάρη 1995
Σελ. /49
ΚΕΝΗ
Η Ενατη Συμφωνία

Ενα μεγαλόπνοο λυρικό έργο του Φραντς Σούμπερτ (1797 - 1828), θα προβάλει η ΕΤ - 3 την Πέμπτη 5 Γενάρη, στις 22.00. Το εκπληκτικό αυτό έργο ανακαλύφθηκε από τον Σούμαν μετά το θάνατο του συνθέτη, στην καλλιτεχνική διαθήκη που άφησε. Ο Σούμαν το θεώρησε ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικά κομμάτια, μια συμφωνία με την οποία ο Σούμπερτ κατόρθωσε να φτάσει στην τελειότητα. Την εκτέλεση που θα παρακολουθήσουμε υπογράφει ο μεγάλος μαέστρος Ρικάρντο Μούτι. Ο Φραντς Σούμπερτ γεννήθηκε και πέθανε στη Βιέννη. Αφησε ένα σημαντικό έργο που περιλαμβάνει 600 λίντερ, 9 συμφωνίες, 20 κουαρτέτα, 22 όπερες, χορωδιακά, λειτουργίες και έργα για πιάνο.

Πρόσωπο

με πρόσωπο

Ενα μήνα μετά τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου Ιταλού ηθοποιού Τζιαν Μαρία Βολοντέ η ΕΤ - 3 στις 23.15, την Παρασκευή 7 Γενάρη, θα παρουσιάσει μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. "Το Πρόσωπο με πρόσωπο".Πρόκειται για την ιστορία ενός καθηγητή και ενός ληστή. Ο "καλός" καθηγητής της ιστορίας μετατρέπεται σε αιμοσταγή δολοφόνο και τυπικά "κακός" μετασχηματίζεται σε καλό άνθρωπο. Η ταινία λειτουργεί διαχρονικά, ενώ η σκηνοθεσία είναι τελετουργική. Την ταινία προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Δεμερτζόγλου.

Ο Παβαρότι στο

Σέντραλ Παρκ

Ο ανεπανάληπτος τενόρος, ο πολύς, ο γλυκός Λουτσιάνο Παβαρότι, θα παρουσιαστεί μπροστά μας, αλλά και ενώπιον χιλιάδων ατόμων και θα ερμηνεύσει τις πιο γνωστές άριες από τις ωραιότερες όπερες του λυρικού θεάτρου. Στα πλαίσια των Μεγάλων Παραστάσεων, που προβάλλονται κάθε Παρασκευή βράδυ, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια από τις πιο επιτυχημένες συναυλίες. Στις 00.25 στην ΕΤ - 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ