ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παρών ο Πάσπαλιε, απών ο Μανίφικο και η διαφορά των 23 πόντων του

Παρών ο Πάσπαλιε, απών ο Μανίφικο και η διαφορά των 23 πόντων του πρώτου αγώνα φαντάζει ελάχιστη

Φορτηγάκι σε ρόλο χωροφύλακα

Τζούροβιτς για πάντα

"Δημότης" Ν. Φιλαδέλφειας ετοιμάζεται να γίνει ο Βλ. Τζούροβιτς. Δεν έχει παρά να βάλει την υπογραφή του σε νέο τριετές συμβόλαιο που του πρότεινε δημόσια το ΔΣ της ΑΕΚ. Ο συμπατριώτης μας πλέον προπονητής, δεν έκρυψε ποτέ ότι παρά τα προβλήματα η ΑΕΚ ήταν και παραμένει... μαγαζί γωνία. Αν υπάρξουν οι βελτιώσεις που ζητάει στον οργανωτικό τομέα και το έμψυχο υλικό, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι πολύ πριν το τέλος της περιόδου θα πει το ναι με την υπογραφή του.

Εντός των ημερών αναμένεται να τελειώσουν το έργο τους οι ορκωτοί λογιστές, που ελέγχουν το βεβαρημένο παρελθόν των τελευταίων διοικήσεων. "Θα δημοσιοποιήσουμε το έλλειμμα, ώστε να γνωρίζει ο καθένας τους πραγματικούς φίλους της ΑΕΚ, αλλά δε θα κινήσουμε ποινική διαδικασία εναντίον κανενός", τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μ. Λεφάκης. Η αναφορά στο παρελθόν μπορεί να προκαλεί θλίψη και ερωτηματικά, αλλά στην εποχή που εγκαινίασε ο ερχομός του Ρ. Μπλάκμαν, ξανάνθησε το χαμόγελο στα χείλη των Ενωσιτών. Αν μάλιστα καταλήξουν σε επιτυχία οι συνομιλίες για το όνομα και τον σπόνσορα του συλλόγου, τότε τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα και ο προϋπολογισμός του συλλόγου τα επόμενα τρία χρόνια θα φτάσει στα 2 δισ. δρχ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Φορτώνει τις μηχανές του

Ντιναμό - Πανιώνιος στις 19.30

Στη Μόσχα επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια ο Πανιώνιος, αλλά όχι στον τόπο του εγκλήματος, για να μην ξεχνάμε την ήττα με διαφορά 53 πόντων από την ΤΣΣΚΑ. Με εξασφαλισμένη την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κόρατς αντιμετωπίζει στις 19.30 την επίσης αδιάφορη Ντιναμό (ζωντανή μετάδοση ΕΤ-2). Με την ομάδα της Ν. Σμύρνης δε θα αγωνιστεί ο τραυματίας Φ. Χριστοδούλου που παρέμεινε στην Αθήνα.

| υ

Περιστέρι - Καθέρες

Το Περιστέρι αποχαιρετάει και τυπικά το Κύπελλο Κόρατς. Στις 17.30 φιλοξενεί την ισπανική Καθέρες (ζωντανή μετάδοση ΣΚΑ+ΔΚΙ), με μόνο κίνητρο το γόητρο και την επιστροφή στις επιτυχίες.

ΙΣΤΙΟΠΛΟ+ΔΚΙΑ
Πλώρη για παγκόσμια πρωτιά

Ο Νίκος Κακλαμανάκης ένα χρόνο πριν το μεγάλο του όνειρο, το χρυσό μετάλλιο μιας Ολυμπιάδας, οδεύει ολοταχώς προς την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ελληνας πρωταθλητής Ευρώπης βρίσκεται στη Μελβούρνη και παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της πόλης, που συγκαταλέγεται στο παγκόσμιο κύπελλο Μιστράλ.

Ηδη μετά την πρώτη ιστιοδρομία, όπου έφερε μια 3η θέση στην αρχή και μια 1η μετά, ο Κακλαμανάκης προηγείται στη γενική βαθμολογία. Στους αγώνες παίρνουν μέρος οι 43 καλύτεροι αθλητές του κόσμου στο ολυμπιακό αγώνισμα των ιστιοσανίδων Μιστράλ και ο στόχος του αθλητή είναι να κερδίσει τον Νεοζηλανδό Μπρους Κένταλ,έστω και με μια θέση διαφορά στη γενική βαθμολογία. Ετσι θα ανέβει εκείνος στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο περί ου ο λόγος Κένταλ δεν ξεκίνησε καλά χτες. Στην πρώτη ιστιοδρομία τερμάτισε 4ος και 11ος αντίστοιχα και βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής βαθμολογίας του παγκόσμιου κυπέλλου. Δεύτερος στη βαθμολογία μετά τον Κακλαμανάκη βρίσκεται ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και δεύτερος Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Γάλλος Μ. Κεντάν,ενώ τρίτος ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής Νεοζηλανδός Α. Μάκιντος.

Να σημειωθεί, ότι ο Κακλαμανάκης αγωνίζεται με ολοκαίνουριο σκάφος, που αγόρασε με δικά του χρήματα από την Αυστραλία. Το προηγούμενο καταστράφηκε στον μαραθώνιο αγώνα της Νέας Καλυδωνίας, όπου ο πρωταθλητής είχε κατακτήσει την πρώτη θέση.

ΒΟΛΕ+ΔΚΙ
Κοπτορραπτική εξόδων

Σε οικονομικό αδιέξοδο η Ομοσπονδία Βόλεϊ και φοβούμενη περικοπή του προϋπολογισμού της από τη ΓΓΑ, άρχισε να μελετά μόνη τις προτάσεις περιστολής εξόδων.

Σε σχετική συνεδρίαση του ΔΣ, μια πρόταση που συζητήθηκε ήταν να γίνει αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων (πλην Α1 ανδρών - γυναικών) σε ευρύτερους ομίλους, με αυστηρό κριτήριο τη γεωγραφική θέση των ομάδων. Αλλη πρόταση που τέθηκε, έλεγε να παραμείνει η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ως έχει αλλά να γίνει ενιαία μείωση των οδοιπορικών των ομάδων και των διαιτητών κατά 20%.

Συγκεκριμένη απόφαση δεν πάρθηκε. Αποφασίστηκε, όμως, να γίνουν επαφές με τη ΓΓΑ σε μια προσπάθεια λύσης του οικονομικού προβλήματος και στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του ΔΣ να παρθεί η οριστική απόφαση. Οποιαδήποτε απόφαση και να είναι αυτή, θα τεθεί για έγκριση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.

  • Για το Κύπελλο Κυπελλούχων του βόλεϊ ο Αρης αντιμετωπίζει σήμερα στις 5.30 στο Αλεξάνδρειο (απευθείας μετάδοση από την ΕΤ 3) την Μπερλίν Γερμανίας.
ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ

Απέδωσε καρπούς η σκληρή στάση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και η ένσταση που υπέβαλε κατά της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την ανακόλουθη απόφασή της να αφαιρέσει από την Ελλάδα τις διοργανώσεις του κογκρέσου και του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του 1996. Η Εκτελεστική Επιτροπή έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα. Αυτό προκύπτει από χτεσινή επιστολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που πληροφορεί ότι "η επιτροπή θα ασχοληθεί ξανά με το ζήτημα αυτό στην επόμενη συνεδρίασή της από 24 μέχρι 26 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη".

Σαν τρελό φορτηγό...

Πρώτα έσφαξε τα Κρι - Κρι και μοίρασε το κρέας. Στη συνέχεια άρχισε την... επιχειρηματική αξιοποίηση του άλσους με το κόψιμο δέντρων. Ε, δε θ' ερχόταν κι η στιγμή που θα έβαζε χέρι και στην ΑΕΚ; Ο λόγος για τον δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας Π. Γρετζελιά. Οπως κατάγγειλε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μ. Λεφάκης, για λόγους που έχουν σχέση με την απόρριψη συγγενικού του προσώπου από την εφηβική ομάδα του συλλόγου, αποφάσισε να εκδικηθεί. Αρχικά έστειλε απορριμματοφόρο να φράξει την είσοδο που οδηγεί στον χώρο πίσω από τα αποδυτήρια του "Γ. Μόσχος". Οταν τον προειδοποίησαν ότι θα φωνάξουν το Υγειονομικό, απέσυρε το απορριμματοφόρο και στη θέση του τοποθέτησε ένα καμένο φορτηγάκι. Το Σάββατο πριν τον αγώνα με τη Δάφνη το μετακίνησαν οι φίλαθλοι. Αν, ο μη γένοιτο, χρειάζονταν επειγόντως ασθενοφόρο, από κει θα έπρεπε να περάσει. Αμέσως μετά το παιχνίδι ο δήμαρχος έστειλε τους ανθρώπους του να επαναφέρουν στην είσοδο το φορτηγάκι.

Το 52% στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ναι μεν γεννάει αλαζονεία, αλλά την ασέλγεια σε βάρος της ίδιας της ιστορίας της ΑΕΚ, δε θα βρισκόταν κάτοικος της Ν. Φιλαδέλφειας να την προσυπογράψει.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Επίθεση κορυφής

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Πέζαρο στις 18.45 με στόχο την πρώτη θέση

Για κατάληψη ετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός. Οχι, οι παίκτες του δε σκέφτονται να καταλάβουν τα γραφεία του συλλόγου, αλλά την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Α ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στις 18.45 φιλοξενούν στη Γλυφάδα τη Σκαβολίνι Πέζαρο (ζωντανή μετάδοση ΑΝΤ-1) και με νίκη πιάνουν κορυφή. Αν μάλιστα καλύψουν και τη διαφορά των 23 πόντων με την οποία έχασαν στο παιχνίδι του Α γύρου, θα 'χουν κάνει το μεγάλο βήμα για μια από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν προβάδισμα έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. "Πρώτα μας ενδιαφέρει η νίκη και μετά η διαφορά" υποστηρίζει ο Φρ. Αλβέρτης. Υπάρχει όμως και το παράπονο του Ευθ. Κιουμουρτζόγλου, ότι το 69-92 του Πέζαρο ίσως αποδειχθεί καθοριστικό. Ανάλογα λοιπόν με το ξεκίνημα του αγώνα, οι πράσινοι πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κυνηγήσουν την κάλυψη της διαφοράς. Επιπλέον οι Ιταλοί έφτασαν χτες στην Αθήνα χωρίς τον διεθνή σέντερ Β. Μανίφικο, τον παίκτη που είχε κάνει τη διαφορά στο πρώτο παιχνίδι.

Ετοιμος δηλώνει ο Μπάλαρντ

Ετοιμος να αγωνιστεί την Κυριακή εναντίον του Ηρακλή δήλωσε ο Μ. Μπάλαρντ, που έφτασε χτες στη Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός χαρακτήρισε ευκαιρία για τον ίδιο την πρόταση που δέχτηκε από τον ΠΑΟΚ. Διευκρίνισε ότι η φυσική του θέση είναι αυτή του φόργουορντ, ενώ στο Χιούστον αγωνιζόταν αναγκαστικά στη θέση τρία. Την περίοδο 87 - 88 επισκέφτηκε την Ευρώπη με φοιτητικές ομάδες των ΗΠΑ και αγωνίστηκε στη Γερμανία και τη Γιουγκοσλαβία, απ' όπου έχει και τις μοναδικές εμπειρίες από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ