ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
Αντισταθείτε!

"Είμαστε" (;) όλοι βολεμένοι, περνάμε "ωραία" (;) τη ζωή. Προβλήματα δεν έχουμε, διασκέδαση και ρεμπελιό. Μπροστά τραβάει ο κόσμος. Αν στην πορεία σου φανεί το πρόβλημα στο δρόμο, τρέχεις στην τηλεόραση. Εκεί θα βρεις ειδήμονες να απαντούν σε όλα. Τι γιατροί, τι μαθητές, καθηγητές κι ηθοποιοί, τι δικηγόροι και μηχανικοί! Και στην κορόνα ο τηλεπαρουσιαστής π' αρχίζει το ξεγύμνωμα κάθε δυστυχισμένου. Αλήθεια, όλοι αυτοί οι επιστήμονες, φτασμένοι καλλιτέχνες, τόσο πολύ θέλουνε να βγουν στην τηλεόραση για να τους δει ο κόσμος και δε βλέπουν πως γίνονται σκαλοπάτι στους θλιβερούς των καναλιών διαπομπευτές του κόσμου. Στο 'να κανάλι σε ρωτούν αν έχεις ποτέ σου παντρευτεί... και πότε θα χωρίσεις και πόσες φορές σ' απάτησε η γυναίκα σου και πόσες φορές την έχεις απατήσει. Σε άλλη εκπομπή σε ερωτούν πότ' έκανες καράφλα κι αν πήγες ποτέ σε γιατρό, τρίχες για να σου βάλει. Εχουμε κι άλλες εκπομπές, με τ' άλλα κόλπα του μιανού και τα αστέρια της αλληνής σαν τους Ελληνάδες του Κωλέτη. Ετσι μας καταντήσανε και κάνουνε ό,τι μπορούν να μας κάνουνε αχρείους, όπως τους εαυτούς τους. Λοιπόν θα συνεχίσετε εσείς με τις τσέπες σας γεμάτες επιστημονικές και καλλιτεχνικές περγαμηνές να σας κάνουνε κομπάρσους των καναλιών οι "ατσίδες";

Ολοι εσείς που τρέχετε στων καναλιών τις πίστες, αν θέλετε να βοηθήσετε τον κόσμο καλύτερος να γίνει, σταθείτε στο πλάι του λαού, πέστε του την αλήθεια, βοηθείστε τον αγώνα του, έτσι ο λαός ολόρθος να σταθεί και να παλέψει τον σκοταδισμό και το μεσαίωνα που οι αφέντες του ετοιμάζουν. Αυτά από έναν ογδονταεννιάχρονο που τόσο πολύ αγαπάει τον κόσμο.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα

"Βάλαμε την ουρά στα σκέλια"...

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΧΑΛΟΣ ανάπηρος του πολέμου 1940 - '41, από τη Μύρινα της Λήμνου, από αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη γειτνίαση της Λήμνου με τις τουρκικές ακτές, εκφράζει με γράμμα του φόβους από το γεγονός ότι πρόσφατα ο τουρκικός στόλος έκανε πολεμικά γυμνάσια στα χωρικά ύδατα ανάμεσα στη Λήμνο και τον Αη - Στράτη, με την ονομασία "Θαλασσόλυκος", και όχι στη Μαύρη Θάλασσα όπως γίνονταν προηγούμενα. Το γεγονός αυτό του έφερε στη μνήμη τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν κι ο ίδιος ήρθε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία. "Βλέποντας - γράφει - τον τουρκικό στόλο να κάνει γυμνάσια στη θάλασσά μας, μου φάνηκε πάλι σαν να μας απειλούν απ' όλες τις πλευρές. Και μου 'ρθε η σκέψη: Μήπως θα γίνω πάλι πρόσφυγας, τουρκοκυνηγημένος, στις τελευταίες στιγμές της ζωής μου;"

Συνεχίζοντας καταγγέλλει το ξεπούλημα των πάντων από τις αντιδραστικές κυβερνήσεις (βιομηχανίες, ακόμα και βραχονησίδες) στους ξένους. Καταγγέλλει επίσης την αντεθνική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων στις σχέσεις με τα Σκόπια και την Αλβανία. "Ολα αυτά - γράφει - οδήγησαν την Αλβανία στην αγκαλιά της προστάτιδας του Ισλάμ (Τουρκία) και υπογράφηκε η αλβανοτουρκική συμμαχία και η Αμερική ανέλαβε να εκσυγχρονίσει το στρατό της. Μετά από τόσο σκληρή πολιτική απέναντι στην Αλβανία και τα Σκόπια, τώρα γίναμε διαφορετικοί κατ' εντολήν και βάλαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια...". Εκείνο - καταλήγει - που έχουμε να πούμε σ' αυτούς που ξεπουλάνε τις βιομηχανίες και τις βραχονησίδες μας είναι: "Αυτή η γη είναι δική μας"!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ