ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ,οπαδού του ΚΚΕ, η σύζυγός του Κυριακή Αποστολίδη και τα παιδιά του πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Ανω Πόλης Πτολεμαφιδας, 5.000 δρχ. για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο της ΚΕ του ΚΚΕ.

***

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Πέθανε ξαφνικά από βαρύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκε επειγόντως, και κηδεύτηκε την Τρίτη 24 του Γενάρη στη γενέτειρά του, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΣΤΑΜΟΥ.

Στην κατάμεστη εκκλησία "Ευαγγελίστρια", και μέσα σε φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, ο Βάσος Γεωργίου, αποχαιρετώντας το νεκρό, ιστόρισε με συντομία τη συνεπή και αφοσιωμένη αγωνιστική δράση του.

Ακόμα από τα νεανικά του χρόνια, υπηρετώντας σαν έκτακτος στην Αστυνομία Πόλεων, προσχώρησε στο ΕΑΜ κι έγινε μέλος του ΚΚΕ, μετερίζια απ' όπου αγωνίστηκε κατά των κατακτητών για την απελευθέρωση της χώρας. Στη συνέχεια, καταδιωκόμενος, όπως πολλοί συναγωνιστές του, ανέβηκε στο βουνό, όπου αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΔΣΕ.

Υστερα, μετά την υποχώρηση, πέρασε στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας, όπου όχι μόνο βρήκε καταφύγιο και προστασία, παρά και σπούδασε κι έγινε μηχανικός και διακρίθηκε, ώστε να πάρει διευθυντική θέση ανάμεσα σε ντόπιους.

Δυστυχώς, όταν αποφάσισε σε μεγάλη ηλικία να επαναπατριστεί, αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες. Δεν μπόρεσε χρόνια ολόκληρα να βρει δουλιά για το γιο του Σωτηράκη που είναι αριστούχος μηχανικός αεροπλάνων! Ολο τον γράφουν στα "ειδικά προγράμματα" και τα χρόνια περνούν αγύριστα χωρίς να γίνεται τίποτε.

Αυτός ο μεγάλος και αγιάτρευτος καημός, να βλέπει ο πολιτικός πρόσφυγας την πατρίδα του να του φέρεται όχι σαν στοργική μάνα, παρά σαν άστοργη μητριά, φαίνεται να είναι η αιτία, όπως κι άλλων προηγούμενων, κι αυτού του ξαφνικού τελευταίου θανάτου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.

Τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο του συντρόφου μας Μαρίκα, στο γιο του Σωτηράκη και στους άλλους συγγενείς του.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Την Κυριακή, 29 Γενάρη, στις 11 πμ, στο χωριό Παληούρι Καρδίτσας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΑΓΛΑ+ΔΚΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η οικογένειά της.

***



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ