ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοπή πίτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν αυτό το διάστημα, Κομματικές Οργανώσεις, Αντιστασιακοί, Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς. Συγκεκριμένα:

Πίτες ΚΟΒ
  • Η ΚΟΒ Κάτω Πατησίων αύριο Σάββατο,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κριτοβουλίδου και Σημαντήρα).
  • Η ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου αύριο Σάββατο,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Παπανικολή 3, Αγιος Βασίλης).
  • Η ΚΟΒ Κέντρου Κερατσινίου αύριο Σάββατο,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Εβρου 27, Ταμπούρια).
  • Η ΚΟΒ Κουκακίου αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Αναστασίου Ζίννη 24).
  • Οι ΚΟ Ιλισίων αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στην αίθουσα των ΚΑΠΗ των Ιλισίων.
  • Η ΚΟΒ Αγ. Φανουρίου Νέων Λιοσίων την Κυριακή 29 - 1 - 95 στις 11 π.μ.
  • Η ΚΟΒ Πλάκας τη Δευτέρα 30 - 1 - 95 στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Φιλομούσου Εταιρείας 3).
Οι Λάκωνες

Η Επιτροπή Λακώνων Αττικής πραγματοποιεί την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της αύριο Σάββατο,στις 11 π.μ., στη μεγάλη αίθουσα της ΠΕΑΕΑ (Λυκούργου 10, 4ος όροφος).

Η "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ"

Το βιβλιοπωλείο "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ" Αθήνας (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής) καλεί τους φίλους του στην κοπή της πίτας του την Πέμπτη 2 - 2 - 95 στις 6 μ.μ.

Επιτροπές Ειρήνης
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ανω Λιοσίων, την Κυριακή 29 - 1 - 95,στις 10.30 π.μ.,στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ανω Λιοσίων. Στη συνέχεια θα γίνει γενική συνέλευση.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κυψέλης, την Κυριακή 5 - 2 - 95,στις 10.30 π.μ.,θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της (Καλλιφρονά 30) τη γενική της συνέλευση για την εκλογή καινούριας Γραμματείας και αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ που θα γίνει από τις 31 Μάρτη μέχρι τις 2 Απρίλη. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας και δεξίωση.
Πολιτική εξόρμηση της ΚΟ Ιωαννίνων

Περιοδείες κλιμακίων με επικεφαλής τον Σπ. Στριφτάρη και τον Γερ. Αραβανή

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί η ΚΟ Ιωαννίνων αυτό το διάστημα, πραγματοποιούνται περιοδείες δύο κλιμακίων της Οργάνωσης σε συνοικίες και τόπους δουλιάς. Επικεφαλής του ενός κλιμακίου είναι ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Επικεφαλής του άλλου κλιμακίου είναι ο Γεράσιμος Αραβανής,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το πρόγραμμα των περιοδειών είναι το ακόλουθο:

Σήμερα:

  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα επισκεφθεί στις 9.30 μ.μ. την Ενωση Συνεταιρισμών, στις 12 το μεσημέρι το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στις 5.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων της 12ης ΓΕ στην Κληματιά, στις 7.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στη Ζίτσα και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στην Καρίτσα.
  • Ο Γεράσιμος Αραβανής θα επισκεφθεί στις 10 π.μ. το εργοτάξιο του ΟΤΕ, στις 2.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα 15μελή συμβούλια μαθητών, στις 6.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων Ξηροβουνίου στα Πεστά και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στην Πεδινή.

Αύριο Σάββατο:

  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα συναντηθεί στις 10 π.μ. με τα Κοινοτικά Συμβούλια, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου, στις 12.30 μ.μ. με τα Συμβούλια των κοινοτήτων Ανατολικού Ζαγορίου στο Γραβενήτι και στις 5.30 μ.μ. με τα Συμβούλια των κοινοτήτων πηγών Καλαμά, στο Καλπάκι. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στον Παρακάλαμο.
  • Ο Γεράσιμος Αραβανής θα συναντηθεί στις 10 π.μ. με τα Συμβούλια των κοινοτήτων Δωδώνης - Λάκκας Σουλίου στην Τύργια, στις 12.30 μ.μ. με τα Κοινοτικά Συμβούλια των Γραμμενοχωρίων, στην Κόνσικα και στις 5.30 μ.μ. με τα Κοινοτικά Συμβούλια των Κουρεντοχωρίων, στα Κούρεντα. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στην Πρωτόπαππα.

Κυριακή 29 - 1 - 95:

  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα συναντηθεί στις 12.30 μ.μ. με το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας και με τα Κοινοτικά Συμβούλια της 2ης Γ. Ε. στην Κόνιτσα. Στις 5 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κακαβιά και στις 6.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων Κάτω Πωγωνίου, στα Κτίσματα.
  • Ο Γεράσιμος Αραβανής θα επισκεφθεί στις 10.30 π.μ. τα Πράμαντα και στις 12.30 μ.μ. το Αμπελοχώρι. Στις 6 μ.μ. θα μιλήσει στο Ελληνικό και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στην Κατσικά.

Δευτέρα 30 - 1 - 95:

  • Ο Σπύρος Στριφτάρης στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Νοσοκομείο Δουρούτης και στις 5.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και με τα ΔΣ των Σωματείων.
  • Ο Γεράσιμος Αραβανής στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη ΔΕΗ. Στις 2 μ.μ. θα συναντηθεί με τα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων. Στις 6.30 μ.μ. θα επισκεφθεί το Νυχτερινό Γυμνάσιο και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στα Μάρμαρα.
Το φιλειρηνικό κίνημα γιορτάζει

Η ΕΕΔΥΕ προγραμματίζει εκδηλώσεις για την συμπλήρωση, στις 15 Μάη, σαράντα χρόνων από την ίδρυσή της

Το φιλειρηνικό κίνημα στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,της γνωστής ΕΕΔΥΕ. Στις 15 Μάη του 1955,μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα του μετεμφυλιοπολεμικού κλίματος, όταν κάθε εκδήλωση υπέρ της ειρήνης χαρακτηριζόταν "αντεθνική", δημοσιεύεται η "Εκκληση υπέρ της Ειρήνης" με τις υπογραφές 70 προσωπικοτήτων του πολιτικού, επιστημονικού, συνδικαλιστικού και γενικότερα του κόσμου των Γραμμάτων και των Τεχνών. Είχε προηγηθεί πέντε χρόνια πριν από τους Ζολιό Κιουρί, Ζαν - Πολ Σαρτρ, Πικάσο και άλλους η ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Με βάση αυτή την Εκκληση πριν σαράντα χρόνια συγκροτήθηκε η ΕΕΔΥΕ με πρόεδρο τον Ανδρέα Ζάκκα πρώην υπουργό.

Για το γιορτασμό αυτής της επετείου η ΕΕΔΥΕ έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Το 12ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από Βαλκανικές, Ευρωπαϊκές και Αραβικές χώρες, την Κύπρο και το Ισραήλ. Θα διεξαχθεί από 31 Μάρτη μέχρι 2 Απρίλη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και θα συζητηθούν τα προβλήματα των Βαλκανίων, της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής.2. Μεγάλη συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

3. Εκθεση φωτογραφίας, αφίσας και σκίτσου από φιλειρηνικές δραστηριότητες της περιόδου 1955 - 1995.

4. Ημερίδα για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνεργασία με άλλους φορείς.

5. Ημερίδα κατά των ναρκωτικών, επίσης σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Για την αντιμετώπιση των δαπανών των εκδηλώσεων αυτών και της συμμετοχής των ξένων αντιπροσώπων η Οργανωτική Επιτροπή ζητά την οικονομική ενίσχυση κρατικών και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι παρακαλούνται από την ΕΕΔΥΕ να στείλουν τη συνδρομή τους στο λογαριασμό 067/480002 - 85 που έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα.

Συνέλευση του Ελληνοκουβανικού Θεσσαλονίκης

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την ετήσια Γενική του Συνέλευση, την Κυριακή 29-1-95,στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πολιτική συγκέντρωση των Ετεροδημοτών Μαγνησίας

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Μαγνησίας πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", τη Δευτέρα 6-2-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Αύριο η γιορτή της ΕΠ της ΚΟΑ

Με την αγωνιστική υπόσχεση πως "το 1995 θα παλέψουμε να 'ναι μια καλύτερη χρονιά για το Κόμμα μας και το λαό μας", η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας διοργανώνει, για το καλωσόρισμα του καινούριου χρόνου, "μια όμορφη ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ" αύριο Σάββατο,στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).

Πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Πρέβεζας

Η ΚΟ Πρέβεζας πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", αύριο Σάββατο,στις 7 μ.μ.,στη "ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ Αίθουσα Τέχνης", με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση Ετεροδημοτών Ικαρίας - Σάμου

Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών Ικαριωτών και Σαμιωτών Αθήνας του ΚΚΕ καλούν τα μέλη και τους φίλους τους σε συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις", την Κυριακή 29-1-95,στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Συνεστίαση της ΚΟ Καλαμπάκας

Η ΚΟ Καλαμπάκας πραγματοποιεί συνεστίαση για την αποκατάσταση των ζημιών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος, αύριο Σάββατο,στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο "ΔΙΑΣ". Στη συνεστίαση θα παραβρεθεί η Βέρα Νικολαφιδου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρώην δήμαρχος Νίκαιας.

Πολιτική εξόρμηση της ΝΕ Τρικάλων

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης, η ΝΕ Τρικάλων πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Σύσκεψη στελεχών για ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Κυριακή 29 - 1 - 95,στις 10 π.μ., με ομιλήτρια τη Βέρα Νικολαφιδου μέλος της, ΚΕ του ΚΚΕ, πρώην δήμαρχο, Νίκαιας.
  • Τη Δευτέρα 30 - 1 - 95 ο Γιώργος Μαυρίκος,γραμματέας της ΓΣΕΕ, στις 11 π.μ., θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα των ΕΒΕ (Απόλλωνος 8) θα μιλήσει σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τη "Λευκή Βίβλο" και την εισοδηματική πολιτική.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ