ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Σάκοτα κατά Βεζυρτζή

Στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ και στους φιλάθλους αποδίδει την απομάκρυνσή του. Με Λάιο ο ΠΑΟΚ σήμερα κατά της ΑΕΚ. Ο Ηρακλής υποδέχεται αύριο τον Εδεσσαϊκό

Παρελθόν αποτελεί για τον ΠΑΟΚ ο Ντρ. Σάκοτα. Ο Σέρβος προπονητής μετά το ατυχές αποτέλεσμα της Λισαβόνας, πριν προλάβει να υποβάλει επίσημα την παραίτησή του, πληροφορήθηκε από τη Θεσσαλονίκη ότι... έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα έναν ανελέητο πόλεμο από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, φωτογραφίζοντας τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Ν. Βεζυρτζή. "Η αντίδραση των φιλάθλων έστειλε τους Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Ιωαννίδη στην Αθήνα και τώρα διώχνει και μένα" υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υποψήφιοι να καθίσουν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ είναι ο Ισραηλινός Σβι Σερβ που απαίτησε μέχρι τέλος της περιόδου 50 εκατ. δρχ. και ο Σούλης Μαρκόπουλος. Στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια χρέη προπονητή θα εκτελέσει ο Σάκης Λάιος.

Ντέρμπι κορυφής αύριο στο Ιβανώφειο. Ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Ολυμπιακό με στόχο να τερματίσει το αήττητό του. Οι Πειραιώτες έδειξαν στο παιχνίδι με την Μπανταλόνα ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αντίθετα με τον Γηραιό που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών των Κακιούση, Κουντουράκη.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Γλυφάδας17.00: Παναθηναϊκός - Αμπελόκηποι (Καρούσης - Λαϊνιώτης)

Γ. Μόσχος 18.45: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (Κορομηλάς - Τσανίδης) ΜΕGΑ

Απόλλωνα17.00: Απόλλωνας - Λάρισα (Συμεωνίδης - Βορεάδης)

Αλεξάνδρειο 17.00: Αρης - Περιστέρι (Βιδάλης - Ζαβλανός)

Μετς17.00: Παγκράτι - Σπόρτιγκ (Ράλλης - Τσούλης)

Ν. Σμύρνης17.00: Πανιώνιος - Δάφνη (Γιοχαλής - Αρβανιτίδης)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Ιβανώφειο 18.45: Ηρακλής - Ολυμπιακός (Πιτσίλκας - Παπαδημητρίου)

Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(14η αγωνιστική)

Ν. Αλικαρνασσού 17.30: Ηράκλειο - Πειραϊκός (Τζαφλέρης - Λαμπρίδης)

Ιλισσίων17.30: Ηλυσιακός - Δημόκριτος (Σκαρπινάκης - Τανατζής)Αλεξάνδρειο 20.00: Φίλιππος - Εσπερος (Σγουρός - Μυλόπουλος)

Νίκαιας 17.30: Ιωνικός Ν. - Κομοτηνή (Ορφανός - Παπαδόπουλος)Μίλωνα17.30: Μίλωνας - ΜΕΝΤ (Παραλικίδης - Παπαδόπουλος)

Μίκρας17.30: Νέστορας - Πανελλήνιος (Ασλανίδης - Κυμιατζής

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α

Παπάγου18.45: Παπάγου - Ιωνικός Ν. Φ. (Πετρόπουλος - Ταβουλαρέας)

Α 2ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΓΥΝΑΙΚΩΝ

(14ηαγωνιστική)

Καισαριανής12.00: Αστέρας Εξ. - Αρης

Καλαμαριάς 12.00: Καλαμαριά - Θρίαμβος

Αλεξάνδρειο12.00: ΜΕΝΤ - Ολυμπιακός

Κοντοπεύκου12.00: Αγ. Παρασκευή - Κομοτηνή

Παναθηναϊκού 12.00: Παναθηναϊκός - Ακαδημία

Μετς 12.00: Παγκράτι - Ηρόδοτος

Ρέστειο12.00: Π. Φάληρο - Σπόρτιγκ

"Τα βρίσκουν" Λιάνης - ΕΠΟ

Σε τρία θέματα πρέπει, κατά τους Λιάνη - Βασιλακόπουλο,να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με τους νόμους του κράτους για να εγκριθεί από την κυβέρνηση. 1) Δεν μπορεί να θέτει η ΕΠΟ ως καταστατική αξίωση τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου ποσοστού (8% ζητάει) από το ΠΡΟ - ΠΟ. 2) Το ίδιο το καταστατικό της ΦΙΦΑ (άρθρο 58) επιτρέπει προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια, αρκεί να μην είναι αθλητικού - αγωνιστικού περιεχομένου. Με την άποψη αυτή ταυτίζεται και ο Γ. Δέδες,προς κόλαφο του Κ. Τριβέλλα.3) Αλλα λέει το καταστατικό, άλλα λένε τα πρακτικά της ΓΣ της Λεπτοκαρυάς πάνω στο θέμα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ. Πρέπει να γίνει αποσαφήνιση.

Αυτά τέθηκαν χτες σε σύσκεψη υφυπουργείου - ΕΠΟ - ΕΠΑΕ, που έγινε στο ΟΑΚΑ. Το συμπέρασμα είναι ότι με γεφυροποιό τον Γ. Δέδε η διαμάχη υφυπουργείου - ΕΠΟ βαίνει προς εξομάλυνση. Οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ απόντος Τριβέλλα (...) αποδέχτηκαν ακόμα και έκτακτη ΓΣ για τις αναγκαίες αλλαγές. Αναλυτική συζήτηση θα γίνει σε 10 - 15 μέρες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κλέβει τη δόξα στη Δράμα

Ο ΠΑΟ αγκαλιάζει τον τίτλο με νίκη σήμερα στη Δράμα

Με στόχο να κλέψει τη... δόξαστη Δράμα αγωνίζεται σήμερα ο Παναθηναϊκός. Με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι και πάλι στη σύνθεσή του το "τριφύλλι" θέλει αποκλειστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο προπονητής Χουάν Ραμόν Ρότσα αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε: "Η Δράμα είναι μια πολύ ισχυρή έδρα και το γεγονός ότι βρίσκεται σε άσχημη βαθμολογική θέση την κάνει ακόμη πιο ισχυρή". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στράτος Αποστολάκης που θεωρεί το ματς καθοριστικό: "Αν κερδίσουμε μέσα στη Δράμα θα κάνουμε ένα πελώριο άλμα για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι μια πολύ ισχυρή έδρα και αν περάσουμε χωρίς απώλειες δε βλέπω πού θα χάσουμε στη συνέχεια".

Στον αγωνιστικό τομέα απόντες είναι οι τιμωρημένοι με κάρτες Χριστοδούλου, Καλιτζάκης και Μάρκος που έμειναν στην Αθήνα. Οπως προαναφέραμε γυρίζει στην 11άδα ο Μπορέλι που αποθεραπεύτηκε πλήρως. Ετσι η πιθανή 11άδα για τον ΠΑΟ είναι: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Καπουράνης, Κολιτσιδάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μαραγκός, Δώνης. Την 16άδα συμπληρώνουν οι Γ. Σ. Γεωργιάδης, Λαγωνικάκης, Νικοπολίδης και οι ημιεπαγγελματίες Αλεξόπουλος, Γκούμας που για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται σε αποστολή των πρασίνων.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕ+ΔΚΙ
Το κλασικό ντέρμπι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντιμέτωποι σήμερα στο κλειστό της Λεωφόρου

Ενα ντέρμπι από τα παλιά θα ζήσει σήμερα το κλειστό της Λεωφόρου, όπου στις 4.30μμ συγκρούονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Οι "πράσινοι" που προηγούνται στη βαθμολογία, κατάφεραν στον πρώτο γύρο να κερδίσουν στη Δραπετσώνα και να σταματήσουν ένα πολύχρονο σερί νικών των "ερυθρολεύκων". Σήμερα, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και μετρούν 11 σερί νίκες μετά την ήττα τους από τον ΠΑΟ. Τα νέα από το μέτωπο των τραυματισμών είναι καλά και από τους δύο αντιπάλους. Ο "πράσινος" Χατζηαντωνίου θα είναι παρών αν και δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ ο "ερυθρόλευκος" Τόνεφ δεν αντιμετωπίζει πια κανένα πρόβλημα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 4.30μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΣΚΑ+ΔΚΙ. Διαιτητές θα είναι οι Μαργαρίτης - Παυλούδης. Τα άλλα σημερινά παιχνίδια: ΑΕΚ - Ιωνικός ΝΦ (3μμ), Γιάννενα - Αρης (7μμ), Εσπερος - Ηρακλής (6μμ), Ορεστιάδα - Εθνικός Αλεξ. (7μμ), ΠΑΟΚ - Κτησιφώντας (5.30μμ).

Για το πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών παίζουν σήμερα Ιωνικός ΝΦ - Κοζάνη (6μμ), ΠΑΟ - Αρης (6μμ). Αύριο: Νίκη Αλεξ. - Αγ. Σώστης (12.00), Πανελλήνιος - Βύρωνας (3μμ), Σίρις - Φιλαθλητικός (12.30μμ), Βριλήσσια - Δραπετσώνα (2μμ)

  • Την Τετάρτη θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΣΑΚ η αίτηση του Παναθηναϊκού για διακοπή του συμβολαίου του Ν. Γκάλη και του Ολυμπιακού για διακοπή συμβολαίου του Γ. Παπαδάκου.
  • Ο Εμμ. Γιανναδάκης από το Σύνδεσμο Λασιθίου θα διευθύνει τον αγώνα Αρη - Ολυμπιακού. Τους υπόλοιπους εξ αναβολής αγώνες της Α Εθνικής, που θα γίνουν την 1/2 θα διευθύνουν οι εξής διαιτητές: Σκόντα Ξάνθη - Αθηναϊκός: Μποροβήλος, Καβάλα - ΟΦΗ: Παπαδόπουλος, ΠΑΟΚ - Ιωνικός: Καλογιαννάκης.
ΠΟΛΟ

Με το μεγάλο ντέρμπι να απουσιάζει από το πρόγραμμα, διεξάγεται σήμερα η 3η αγωνιστική το πρωταθλήματος πόλο στην Α1. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η συνάντηση του Ηλυσιακού με τον Ολυμπιακό, όπου το "ιερό τέρας" του ελληνικού πόλο, ο Αντώνης Αρώνης, τίθεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την παλιά του ομάδα, τους "ερυθρόλευκους".

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ηρακλής - Χίος (16.00), Ηλυσιακός - Ολυμπιακός (18.30), Πάτρα - Κέρκυρα (15.30), Εθνικός - ΟΦΘ (18.00), Ποσειδώνας - Βουλιαγμένη (17.00). Σημειώνεται ότι το παιχνίδι Χανιά - Γλυφάδα αναβάλεται για την 1/2 λόγω υποχρεώσεων παικτών των δυο ομάδων με την Εθνική νέων.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Πελοπονησσιακό ντέρμπι θα γίνει σήμερα στην Κόρινθο όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Β' εθνικής Πανηλειακό. Στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής που ξεκινάει σήμερα θα γίνουν ακόμη τρείς συναντήσεις. Στην Κατερίνη ο Πιερικός φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννενα και θέλει μόνο νίκη για να αποφύγει τον... πάτο της βαθμολογίας. Ιδιο στόχο έχει και ο Χαραυγιακός που αγωνίζεται στην Ηλιούπολη κόντρα στην Αναγέννηση Κολινδρού. Τέλος, στη Νάουσα έχουμε άλλο ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Νάουσα και τη Βέροια. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Δύσκολο έργο έχει σήμερα στο Αγρίνιο η πρώτη της βαθμολογίας στον όμιλο του Νότου Καλλιθέα. Ο Παναιτωλικός του Πέτρου Μίχου θέλει να σταματήσει την ομάδα του Γιώργου Στολίγκα και να βελτιώσει την βαθμολογική του κατάσταση. Τα υπόλοιπα ματς της 10ης αγωνιστικής που ξεκινάει σήμερα και στους δυό ομίλους της Γ' εθνικής είναι: Σπάρτη - Αιγάλεω, Χαϊδάρι - Φωστήρας (συνοικιακό ντέρμπι), ενώ στο βορρά: Τύρναβος - Αλμωπός, Λαμία - Κρύα Βρύση και Νίκη Βόλου - Αγρ. Αστέρας. Ολοι οι αγώνες αρχίσουν στις 3μμ.

Υποτιμήθηκαν οι Ελληνες

Οι κορυφαίοι του '94 σύμφωνα με τη ΦΙΜΠΑ

Στερείται δημοσίων σχέσεων το ελληνικό μπάσκετ κι ας υπερηφανεύονται οι παράγοντες της ΕΣΑΚ ότι διοργανώνουν το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Σε δημοψήφισμα του περιοδικού FIBA BASKETBALL, στο οποίο συμμετείχαν 16 κορυφαίοι προπονητές και 25 δημοσιογράφοι από 22 χώρες, μόνο τρεις Ελληνες και μάλιστα σε θέσεις καθόλου τιμητικές, περιλαμβάνονται μεταξύ των 36 κορυφαίων παικτών της Ευρώπης. Ο Π. Φασούλας βρίσκεται στην 15η θέση με 23,55 βαθμούς, ο Ν. Γκάλης στην 25η με 9,10 και ο Γ. Σιγάλας στην 34η με 3,10.

Κορυφαίος μπασκετμπολίστας για το 1994 ψηφίστηκε ο Σέρβος Πρ. Ντανίλοβιτς με 130,49 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ο Αρβ. Σαμπόνις με 120,93 βαθμούς και στην 3η ο Ζ. Πάσπαλιε με 79,49. Ο Βολκόφ στην 9η θέση με 40,21 βαθμούς, ο Πρέλεβιτς στη 10η με 39,81, ο Βράνκοβιτς στην 12η με 34,44, ο Τζόνσον στην 18η με 15,95 και ο Σάβιτς στην 27η με 7,22. Προπονητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στη δεύτερη θέση ο Σεργκέι Μπέλοφ για το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διπλό πλήγμα

Η καρδιά του Τάις Λίμπρεχτς πήγε στην... Κούλουρη στο τέλος της χτεσινής προπόνησης. Σε μιά σύγκρουση του Ιβιτς με τον Κρις Καλατζή ο προσαγωγός του δεύτερου άνοιξε και χρειάστηκε διπλή ένεση για να σταματήσουν οι πόνοι του "καγκουρώ". Σαν να μην έφτανε η κακοδαιμονία ήρθε η σειρά του Φαμπιάν Εστάι να μπλοκάρει το γονατό του και έτσι ο γιατρός Χρήστος Δάρρας να πιάσει... δουλιά. Το μέγεθος της ζημιάς των παραπάνω παικτών θα φανεί σήμερα όπου και θα γίνει η τελευταία προπόνηση πριν η ομάδα αναχωρήσει για τη Λάρισα.

Ο Σωτήρης Μαυρομμάτης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ο αντικαταστάτης του Θοδωρή Παχατουρίδη. Ο αυριανός αγώνας είναι βραδινός θα αρχίσει στις 8.30 και θα καλυφθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

"Πρώτη" του Κουκοδήμου

Ημερίδα κλειστού στίβου σήμερα στο Φάληρο

Την πρώτη του εμφάνιση στον κλειστό στίβο κάνει σήμερα ο Κώστας Κουκοδήμος, στην ημερίδα που διεξάγεται στο Ειρήνης και Φιλίας. Στη δεύτερη φετινή ημερίδα θα πάρουν μέρος η "αφρόκρεμα" του ελληνικού στίβου. Μοναδική απούσα η Βούλα Πατουλίδου, που αισθάνεται ενοχλήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ύψος με τη συμμετοχή των Παπακώστα, Κοκκότη, στο επί κοντώ με τους Τσαταλό, Αναστασιάδη, Τζήβα, στα 200 μ. με τους Παναγιωτόπουλο, Ναυπλιώτη, στα 60 μ. με τους Ζησιμίδη, Γενοβέλη, Παναγιωτόπουλο, Παπαδόπουλο, στο ύψος γυναικών και με τις Μπακογιάννη, Ξένου, Γκαβέρα. Ζωντανά στιγμιότυπα από την ημερίδα θα μεταδοθούν από την ΕΤ - 1. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 3.30μμ με το επί κοντώ, το ύψος και το μήκος γυναικών και θα κλείσει στις 7.10μμ με τα 400 Γ.

ΠΑΛΗ

Η Α φάση των πανελλήνιων αγώνων ανδρών ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας διεξάγεται σήμερα και αύριο στο "Χολίδειο" κλειστό γυμναστήριο Μενιδίου. Το πρωί οι αγώνες θ' αρχίσουν στις 9.30 και το απόγευμα στις 17.30 το Σάββατο και στις 16.00 την Κυριακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ