ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟ-ΠΟ
Χωρίς στάνταρ

Αμιγώς ελληνικό αυτό το δελτίο με 7 παιχνίδια της Α Εθνικής και 6 της Β. Ο βαθμός δυσκολίας, όμως, ουδόλως μειώνεται. Ακάλυπτο δεν μπορεί να μείνει ούτε ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει ούτε ένα κλασικό στάνταρ.

1. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η σταθερά καλή πορεία του φετινού Απόλλωνα, η σθεναρή του αντίσταση απέναντι στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, πολύ περισσότερο απέναντι στο φετινό Παναθηναϊκό, δυσκολεύουν αφάνταστα τον τρικυμισμένο φέτος Ολυμπιακό, που δικαίως προσβλέπει στην παράδοση ισοπαλιών...

Προτείνεται: Χ 1 2.

2. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΡΗΣ: Το σερί των τελευταίων του επιτυχιών δίνει στον Αρη το ψυχολογικό αβαντάζ. Στην ομάδα της Δόξας το μόνο καλό πράγμα που συμβαίνει αυτό τον καιρό είναι η επάνοδος ορισμένων βασικών παικτών.

Προτείνεται: Χ.

3. ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Ιδιας δυναμικότητας ομάδες του Λεκανοπεδίου είναι οι μόνες, που ο Εθνικός έχει λυγίσει φέτος... Ο Αθηναϊκός, ωστόσο, διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Προτείνεται: 1 Χ.

4. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΦΗ: Δύσκολο παιχνίδι όχι μόνο για τους αντίπαλους άλλα και για τους παίκτες του ΠΡΟ-ΠΟ. Είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και η θυσία της τριπλής αξίζει.

Προτείνεται: Χ 1 2.

5. ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μια ισοπαλία θα ήταν ό,τι έπρεπε και για τους δυο. Στη νίκη πιο κοντά πάντως είναι η Λάρισα, έστω κι αν ο Πανιώνιος βρίσκεται σε περίοδο ορθοπόδησης.

Προτείνεται: Χ 1.

6. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Σε άμεσο κίνδυνο και οι δυο αντίπαλοι αναζητούν τη νίκη απεγνωσμένα. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην έδρα της η ομάδα της Λιβαδειάς είναι πάντως λίγο δύσκολο να υποστεί.

Προτείνεται: 1 Χ.

7. ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ: Η ομάδα της Ξάνθης σιγά σιγά ενισχύεται από τους βασικούς που είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω τιμωρίας της έλειψαν. Ο ΠΑΟΚ που πέρσι είχε δεχτεί εκεί πέντε γκολ αναζητά τη ρεβάνς.

Προτείνεται: 1 Χ.

8. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Η ολοφάνερη κοιλιά του Πανηλειακού κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Προτείνεται: Χ 2 1.

9. ΕΑΡ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Σε κάμψη βρίσκεται και η Καλαμαριά, ενώ ο Ρεθυμνιακός προσπαθεί να μείνει στην κατηγορία.

Προτείνεται: 1 Χ.

10. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Η Κόρινθος μάχεται για τη σωτηρία, ενώ η Καρδίτσα στρογγυλοκάθεται στη μέση της βαθμολογίας.

Προτείνεται: 1.

11. ΝΑΟΥΣΑ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ: Αναπτερωμένη από τη μεγάλη νίκη της στην Καλαμάτα η Νάουσα έχει την ευκαιρία να σηκωθεί λίγο ψηλότερα.

Προτείνεται: 1.

12. ΠΑΝΣΕΡΡΑ+ΔΚΙΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λίγες εβδομάδες πριν η πρώτη επιλογή θα ήταν το διπλό. Τώρα όμως, που η Καλαμάτα δείχνει κοιλιά, τα πράγματα αλλάζουν.

Προτείνεται: Χ 2 1.

13. ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑ+ΔΚΙΚΗ: Η Παναχαϊκή είναι η μόνη από τις πρωτοπόρους που δε διανύει περίοδο κάμψης. Ας την υπολογίσουμε περισσότερο.

Προτείνεται: Χ 2.

Ο 14ος

ΒΟΛΕ+ΔΚΙ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Ιταλοί ενόψει

Με ιταλικές ομάδες θα αγωνιστούν στα φάιναλ φορ, αν προκριθούν, Ολυμπιακός και Ορεστιάδα. Πιο εύκολο θα είναι το έργο Αρη και ΠΑΟ (γυναίκες)

Οι ιταλικές ομάδες, όπως αναμενόταν, απέκτησαν όλες προβάδισμα για πρόκριση στα φάιναλ φορ των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Ετσι, ιταλικές ομάδες θα βρουν απέναντί τους στους ημιτελικούς αγώνες, αν βέβαια προκριθούν ο Ολυμπιακός στο Πρωταθλητριών και η Ορεστιάδα στο Συνομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Εντιλκουόκι Ραβένα, απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ραβένα κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της τη γαλλική Κάννες με 3 - 1 (7-15, 15 - 7, 15 - 1, 17 - 15). Στα άλλα ζευγάρια του Πρωταθλητριών τα αποτελέσματα ήταν: Μάελς Πιλς (Βελγ.) - Ντονάουφκραφτ (Αυστ.) 3 - 0 (15 - 6, 15 - 7, 15 - 9), Βούπερταλ (Γερμ.) - Σίσλεϊ Τρεβίζο (ο αγώνας γινόταν αργά σήμερα).

Στο Συνομοσπονδίας η Ορεστιάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη, αν προκριθεί, με την ιταλική Τάλι Μίλανο, που κέρδισε στο Μιλάνο την Αφτομομπιλίστ Αγ. Πετρούπολης με 3 - 0 (15 - 10, 15 - 10, 15 - 8). Τα άλλα αποτελέσματα: Φριεντρισχάφεν (Γερμ.) - Παλαβόλο Πάρμα (Ιταλ.) 2 - 3 (17 - 15, 9 - 15, 15 - 11, 13 - 15, 16 - 18), Νόλικο Μασέικ (Βέλγιο) - Σαμοτλόρ (Ρωσ.) 3 - 1 (15 - 11, 15 - 12, 3 - 15, 15 - 11).

Πιο εύκολο θα είναι το έργο του Αρη στο φάιναλ φορ των Κυπελλούχων,που θα βρει στο δρόμο του κατά πάσα πιθανότητα την ισπανική Σαν Χοσέ Σορία,που κέρδισε εύκολα τη γαλλική Ανιερς με 3 - 0 (15 - 3, 15 - 7, 15 - 4). Τα άλλα αποτελέσματα: Ρεντόκιλ (Ολλ.) - Μόντενα (Ιταλ.) 1 - 3 (15 - 12, 14 - 16, 10 - 15, 11 - 15), Μπιέλσκο Μπιάλα (Πολ.) - Κνακ Ροζελάρε (Βελγ.) 3 - 2 (12 - 15, 8 - 15, 15 - 9, 15 - 5, 15 - 9).

Ο Παναθηναϊκός στο Κυπελλούχων των γυναικών περιμένει μία από τις Εμλακμπανκ (Τουρκ.) και Μίνστερ (Γερμ.). Στην Τουρκία κέρδισαν οι γηπεδούχοι με 3 - 2 (15 - 13, 12 - 15, 15 - 12, 9 - 15, 15 - 12). Τα άλλα ζευγάρια: Μπρούμελ Ανκόνα - Μποντουέλε (Ολλ. ) 3 - 0 (15 - 8, 15 - 9, 15 - 6).

10Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πρώτο πιάτο σπριντ

Με πολλές υποσχέσεις αρχίζει σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με τα σπριντ σαν πρώτο πιάτο ανοίγει σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών,εφήβων-νεανίδων που υπόσχεται πλούσιες γεύσεις συγκινήσεων,ρεκόρ και σκληρών αναμετρήσεων.Στο φετεινό πανελλήνιο πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι το καλύτερο όλων των εποχών αναμένεται να πάρουν μέρος 850 αθλητές κι αναμέσα τους σχεδόν όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού στίβου όπως η Β.Πατουλίδου,ο Κ.Κουκοδήμος,ο Λ.Παπακώστας,η Ν.Ξανθού,ο Γ.Παναγιωτόπουλος,η Κ.Κόφφα,ο Σπ.Βασδέκης,ο Αλ.Γενοβέλης,ο Δ.Κοκκότης,ο Τσαταλός,η Ν.Μπακογιάννη,η Ν.Γκαβέρα,η Κ.Θάνου.Μοναδικοί απόντες ο στρατευμένος Αλ.Τερζιάν και ο τραυματίας Κ.Κεντέρης.

Στο πρόγραμμα της σημερινής πρώτης μέρας υπάρχουν εξι τελικοί .Τα 60μ ανδρών,γυναικών,εφήβων και νεανίδων,και τα 3000μ γυναικών και νεανίδων.Στα 60μ.των ανδρών απόντος του Αλ.Τερζιάν η μάχη για το χρυσό μετάλλιο θα γίνει αναμεσα στους Γενοβέλη και Παναγιωτόπουλο.Στα 60 των γυναικών η μάχη θα γίνει ανάμεσα στην Κ.Κόφφα και το χρονόμετρο.Η αθλήτρια του Πανιωνίου που πρόσφατα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ της Πατουλίδου με 7.29 έδειξε ικανή να μείνει μοναδική ιδιοκτητρια του ρεκόρ.Στην προσπάθειά της αυτη χρειάζεται να βοηθηθεί απο τη νεαρή Κ.Θάνου.

Το σημερινό πρόγραμμα που ξεκινά στις 4μμ εκτός των έξι τελικών-που θα αρχίσουν μετα τις 7μμ- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προκριματικά στο τριπλούν ανδρών ,στο ύψος γυναικών, στα 800 ανδρών και γυναικών,στα 3000μ ανδρών



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ