ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Φλεβάρη 1995
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
Μια οφειλόμενη απάντηση

Από το Λεωνίδα Ριτζάκη,που φιλοξενήσαμε ένα άρθρο του στις 4 - 2 και έγινε αντικείμενο απάντησης στην εφημερίδα "Εποχή", πήραμε το παρακάτω σχετικό σημείωμα:

"Στην "Εποχή" της 5 - 2 και κάτω από τον τίτλο "Ο Ριζοσπάστης και η αλήθεια" υπάρχει ένα σημείωμα, όπου ο Τ. Μαστρογιαννόπουλος απαντά σε αντίστοιχο άρθρο μου. Σχετικά με την απάντηση αυτή θέλω να σημειώσω τα παρακάτω:

α.Το άρθρο της 4 - 2 γράφτηκε, ως πολεμική των απόψεων του Χρ. Λαζαρίδη και με αυτές κυρίως ασχολείται και όχι ως κριτική στις απόψεις της ΑΚΟΑ. Η αναφορά στις απόψεις ορισμένων στελεχών της ΑΚΟΑ γίνεται σε αντιδιαστολή με τις τωρινές θέσεις του Χρ. Λαζαρίδη, μια και παλιότερα ήταν στέλεχος του ΚΚΕ εσ.

β.Ισως ήταν λάθος μου η αναφορά στους "περισσότερους της ΑΚΟΑ". Πρέπει να σημειώσω πάντως, ότι διαβάζοντας αρκετούς αρθρογράφους στην "Εποχή", έχω την αίσθηση πως δεν κάνω λάθος στην εκτίμηση που γράφω, ότι "στο όνομα τουαντιεθνικισμού καλλιεργούν κοσμοπολίτικες απόψεις, που τους οδηγούν σε μη εναντίωση στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις".

Φανερό είναι επίσης ότι δε χρεώνω στην ΑΚΟΑ και τα στελέχη της εθνικιστικές αντιλήψεις. Ούτε γράφω πουθενά στο άρθρο μου κάτι τέτοιο. Ούτε εγκαλώ τα στελέχη της, ως "κήρυκες της μισαλλοδοξίας και της εθνικιστικής υστερίας" ή ότι "υποκύπτει στο σοβινισμό", όπως λαθεμένα υποστηρίζεται στο απαντητικό σημείωμα. Ολ' αυτά, όπως άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου μου, "Σε στιλ και ρόλο Μέρτζου", αναφέρονταν στο Χρ. Λαζαρίδη και αυτό ήταν σαφέστατο και ολοφάνερο. Λυπάμαι για τις όποιες παρανοήσεις και χαίρομαι γιατί, έστω κι έτσι, δόθηκε η ευκαιρία για μια ανταλλαγή απόψεων".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ