ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Καμπάνα με ... Κουκούλα

Ενοχος ο Κουκούλας, αποφάνθηκε η ΕΦΙ, πέντε χρόνια μετά και του στέρησε τη φίλαθλη ιδιότητα για ένα χρόνο.

Πρόκειται για την περίεργη ιστορία που είχε εκτυλιχτεί μετά τον αγώνα Κυπέλλου Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, τον Απρίλη του 1990. Ο τότε διαιτητής εκείνου του αγώνα Γ. Κουκούλας είχε κατηγορήσει τον τότε πρόεδρο της τότε ΑΕΔ Ν. Γιαννόπουλο,ότι στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15 και 25 Σεπτέμβρη του 1991, του είχε ασκήσει τηλεφωνικά πιέσεις να επικοινωνήσει με τον Γ. Βαρδινογιάννη,προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη διαιτησία του.

Η Επιτροπή Φίλαθλης Ιδιότητας ασχολήθηκε με την υπόθεση πέντε χρόνια μετά, μόλις τώρα... Εκρινε, λοιπόν, ένοχο συκοφαντίας τον Γ. Κουκούλα, αθώο τον Ν. Γιαννόπουλο. Με την απόφασή της στερεί από τον πρώην διαιτητή και νυν παρατηρητή τη φίλαθλη ιδιότητα για ένα χρόνο.

Ανοιξιάτικοι Καβάλα - ΟΦΗ

Το στοιχειωμένο παιχνίδι Καβάλας - ΟΦΗ θα γίνει την Τετάρτη 29 του Μάρτη. Αυτό αποφάσισε χτες η ΕΠΑΕ, παρότι η ένσταση της Καβάλας επί της ουσίας της υπόθεσης εκκρεμοδικεί.

Με άλλη της απόφαση η ΕΠΑΕ όρισε ως βραδινό κυριακάτικο αγώνα τη συνάντηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Το παιχνίδι λοιπόν θα αρχίσει στις 8.30 και θα καλυφθεί απευθείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

ΠΑΟ
Ευχαριστίες Ρότσα σε Οσιμ

"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του Ιβιτσα Οσιμ που τόνισε ότι αυτός ο Παναθηναϊκός είναι δημιούργημα δικό μου". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον προπονητή των πρασίνων Χουάν Ραμόν Ρότσα κατά τη χτεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Παιανία. Ο Ρότσα μίλησε για ενορχηστρωμένη προσπάθεια ορισμένων να μειώσουν την πορεία της ομάδας του: "Κάποιοι προσπαθούν να μας συκοφαντήσουν, προφανώς γιατί ζηλεύουν. Εντύπωση πάντως μου προκάλεσαν τα ευμενή σχόλια του Στράτου Γιδόπουλου". Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του φετινού ΠΑΟ; Ο κόουτς του τριφυλλιού τονίζει: "Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας. Δουλεύουμε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση. Μερίδιο ασφαλώς διεκδικεί και ο κόσμος μας που ήρθε και πάλι στα γήπεδα".

Οι στόχοι του ΠΑΟ για φέτος; Ο Ρότσα ήταν αναλυτικός: "Ολα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα είναι κατά μεγάλο ποσοστό δικό μας. Είμαστε μέσα στο Κύπελλο άρα πρώτος στόχος το νταμπλ. Φυσικά το όνειρο μιας σπουδαίας πορείας στην Ευρώπη είναι ορατό όμως προέχουν τώρα οι εγχώριες υποχρεώσεις μας".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Ιωνικό επανέρχεται στην 11άδα ο Θανάσης Κολιτσιδάκης που εξέτισε την ποινή του.

Τρέμει η... καρδίτσα του

Ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από τον πρώτο αγώνα στην Καρδίτσα. Παίζει ο Αλεξανδρής. Κοσμοσυρροή στο Φάληρο

Περίπου σαν τον... νυν υπέρ πάντων αγώνα αντιμετωπίζουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού τον αγώνα Κυπέλλου με την Καρδίτσα. Και δεν έχουν και άδικο. Με το δεδομένο ότι η ομάδα είναι εκτός πρωταθλήματος, μόνο διά μέσου του Κυπέλλου υπάρχουν πιθανότητες για κατάκτηση κάποιου τροπαίου. Ο Ολυμπιακός λοιπόν στις 4 το απόγευμα καλείται να ανατρέψει τος εις βάρος του 1-0 από τον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλική πόλη. Ο Τάις Λίμπρεχτς αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά για να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Εχουμε ρίξει όλο το βάρος στο Κύπελλο και πρέπει πάση θυσία να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Αναγέννησης. Θα αγωνιστούμε φουλ επιθετικά ώστε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας από την αρχή. Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου".

Στον αγωνιστικό τομέα θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Ιβιτς, Τσαλουχίδης, και Τρούπκος. Τη θέση του Σέρβου θα πάρει ο Ντανιέλ Μπατίστα, ενώ αντί του Τρούπκου θα επανέλθει ο Μηνάς Χαντζίδης που αποθεραπεύτηκε. Οσον αφορά τον Αλέξη Αλεξανδρή χτες γυμνάστηκε μόνος του αφού του έπεσε ο πυρετός και θα ξεκινήσει στην αρχική 11άδα. Ετσι, λοιπόν, εκτός απροόπτου, οι ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν τον αγώνα με τους: Τοχούρογλου, Χαντζίδη, Καραταφιδη, Αμανατίδη, Νταμπίζα, Ιωαννίδη, Παχατουρίδη, Μπατίστα, Αλεξανδρή, Καραπιάλη, Πασσαλή. Στον πάγκο θα είναι οι Στρακόσια, Μαρινάκης, Γκώνιας, Σαπάνης, Μαυρομμάτης. Στην προσπάθειά της να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο η ΠΑΕ αποφάσισε να βάλει χαμηλό εισιτήριο 1.000 δραχμών γενική είσοδο. Ετσι αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα πάνω από 15.0000 θεατές.

  • Για τη Σόφια αναχωρούν τέσσερις Ελληνες πυγμάχοι, προκειμένου να πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά "Στράντζατα" που αρχίζει αύριο στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τους Βλ. Χριστοφορίδη (51κ.), Οδ. Σαρίδη (57κ.), Ουζ. Τιγκράν (60κ.) και Αντ. Γιαννούλα (67κ.).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Λίστες πάνε κι έρχονται

Νωρίς το απόγευμα σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ με αντικείμενο τη μείωση του αριθμού των διαιτητών της Α Εθνικής. Οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ έχουν εισηγηθεί "ψαλίδι" σε 12 σφυρίχτρες. Να μειωθούν δηλαδή οι διαιτητές από 42 σε 30. Η Επιτροπή δε θα συζητήσει σήμερα ονόματα αλλά μόνο αριθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι θα περιορίζουν τον αριθμό σε 32 έως 27. Στο παρασκήνιο βέβαια γίνεται χαμός και με τα ονόματα. Λίστες πάνε κι έρχονται και η κοπτοραπτική γνωρίζει δόξες. Η ανοιχτή συζήτηση για τα ονόματα είναι πάντως αναπόφευκτη είτε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ αύριο είτε στη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Διαιτησίας την Παρασκευή.

...Σπαρτιάτικα θα τη βγάλουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο μεταξύ τους κυριακάτικο αγώνα. Θα έχουν διαιτητή τον Σπύρο Παπαδάκο του Συνδέσμου Λακωνίας. Στον σαββατιάτικο αγώνα Αθηναϊκού - Ηρακλή θα σφυρίξει ο Πειραιώτης Περλορέτζος, ενώ τους υπόλοιπους αγώνες της 20ης αγωνιστικής, που θα γίνουν την Κυριακή, θα διευθύνουν οι εξής διαιτητές: Λάρισα - Σκόντα Ξάνθη: Παπαπέτρου, Πανιώνιος - Δόξα Δράμας: Μπάκας, Καβάλα - Εθνικός: Παπατριανταφύλλου, Αρης - Απόλλωνας: Μιντιούρης, Ολυμπιακός - Εδεσσαϊκός: Καλογιαννάκης, ΟΦΗ - Λεβαδειακός: Σπάθας, Παναθηναϊκός - Ιωνικός: Ναζίρης.

Ο Ερικσον νικητής στη Σουηδία

Ο Σουηδός Κένεθ Ερικσον ήταν ο νικητής του δεύτερου αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι που έγινε στην πατρίδα του. Στο τιμόνι ενός Μιτσουμπίσι Λάνσερ με συνοδηγό τον Παρμάντερ κατέκτησε την πρώτη θέση αφού όμως την... παραχώρησε ο "ομοσταυλός" του Μακίνεν που πήρε εντολή από τον τιμ μάνατζερ της ιαπωνικής εταιρίας 400 μέτρα πριν τον τερματισμό να κόψει ρυθμό ώστε να πάρει τη νίκη ο Σουηδός! Στην τρίτη θέση ήταν οι Ράνστορμ - Μπάκμαν με Τογιότα Σελίκα ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν δυο άλλοι οδηγοί της Σελίκα οι Γιούχα Κανκούνεν - Κριστ, Ντιντιέ Οριόλ - Οσελί. Μεγάλη απογοήτευση ήταν η ομάδα της Σουμπαρού Ιμπρέθα που δεν έφερε κανένα αμάξι στον τερματισμό. Στη βαθμολογία οδηγών έχουμε: Μακίνεν 25, Κανκούνεν 22, Σάινθ, Ερικσον 20, Ντελεκούρ, Τιερί 15. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών: Μιτσουμπίσι 100, Φορντ 75, Τογιότα 71, Σουμπαρού 46.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ