ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Αγνάντεψε Σαραγόσα

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 89-64 την Μπολόνια κατακτώντας τη δεύτερη προνομιούχα θέση του Β' ομίλου

Διάπλατη λεωφόρος ο δρόμος για τη Σαραγόσα. Οι "ερυθρόλευκοι" διέλυσαν τους Ιταλούς με 89-64 (47-36) κατακτώντας τη δεύτερη προνομιούχα θέση του ομίλου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ερχόμενης Πέμπτης με την Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει όμως να περιμένει ακόμα μια εβδομάδα για να μάθει το όνομα του αντιπάλου του. Παναθηναϊκός, Σκαβολίνι και Ρεάλ είναι οι πιθανοί υποψήφιοι.

Ο Ολυμπιακός στο κρισιμότερο παιχνίδι της περιόδου, ευτύχησε να έχει τους ξένους του σε μεγάλη βραδιά.... Πιστολέρο από το φαρ-ουέστ ο Τζόνσον, έκοψε την ανάσα των παικτών της Μπολόνια, πυροβολώντας με εκπληκτική ταχύτητα και ευστοχία στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων. Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερο παιχνίδι απ' την ημέρα που ήρθε στο Φάληρο, αποδεικνύοντας ότι αντέχουν τα κότσια του. Ο Βολκόφ στην επίθεση κλήθηκε απ' τον Ιωαννίδη να καλύψει το κενό των Σιγάλα, Μπακατσιά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Σημείωσε 20 πόντους, συγκέντρωσε 9 ριμπάουντ, μοίρασε αρκετές ασίστ και το κυριότερο έθεσε εκτός αγώνα ένα από τα ατού της Μπολόνια, τον Αμερικανό Μπίνιον. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η θετική παρουσία του Λημνιάτη που ανέλαβε το ρόλο του τραυματία Μπακατσιά και η επανεμφάνιση μετά από ενάμιση χρόνο του Γιώργου Παπαδάκου.

Οι Ιταλοί αν και έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, δεν είχαν καμιά τύχη απέναντι στο χτεσινό Ολυμπιακό. Βρέθηκαν να χάνουν 24-15 στο 10, 47-32 στο 19 και η διαφορά έφτασε μέχρι τους 30 πόντους στην επανάληψη. Ο Ντανίλοβιτς αρίστευσε επιθετικά, αλλά αμυντικά δεν προλάβαινε ούτε τη σκιά του Τζόνσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λημνιάτης 5, Σταμάτης, Καμπούρης 6, Τζόνσον 34 (2), Νάκιτς 7, Φασούλας 2, Τόμιτς 2, Τάρλατς 11, Βολκόφ 20 (1), Παπαδάκος.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Μπρουναμόντι 2, Ντανίλοβιτς 27 (2), Κολντεμπέλα 8 (1), Μορέτι 5 (1), Μπινέλι 8, Μπατίστι, Μοραντότι 2, Καρέρα 3, Μπίνιον 10 (1).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ

Στεφανέλ Τριέστε και Αλμπα Βερολίνου βρίσκονται ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς. Στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης, η ομάδα της Τριέστης νίκησε στη Γαλλία την Ορτέζ με 82-76. Η Αλμπα νίκησε στο Βερολίνο την ισπανική Καθέρες με 93-70. Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Ηξεις - αφήξεις ΠΑΟ

Επικαλείται προφάσεις νομιμότητας για τον ορισμό Νικάκη. Συμφωνούν με ΕΠΟ οι ερυθρόλευκοι

Ναι στον Νικάκη από τον Ολυμπιακό,ούτε ναι ούτε όχι από τον Παναθηναϊκό.Η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών θα περιμένει μέχρι σήμερα στις 4 μμ τις επίσημες θέσεις των δυο ΠΑΕ και ανάλογα θα πράξει. Μέχρι χτες είχε στα χέρια της ανεπίσημη συμφωνία του Ολυμπιακού, ενώ από τον Παναθηναϊκό εισέπραξε την εξής απάντηση: "Κάντε ό,τι θέλετε αρκεί να είναι νόμιμο". Οι πληροφορίες λένε ότι ο Βασίλης Νικάκης θα είναι τελικά ο διαιτητής του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης μεταξύ των δυο αιωνίων αντιπάλων.

Στο μεταξύ το ΔΣ της ΕΠΟ όχι μόνο ενέκρινε τις καρατομήσεις των 7 διαιτητών (Χαρλαβάνης, Κουμάσης, Κότσαρης, Λυκεσάς, Τσιμεντερίδης, Κωνσταντινίδης, Λεφάκης) από την Επιτροπή Διαιτησίας αλλά προέτρεψε και για τουλάχιστον 6 ακόμη. Δεν ήταν βέβαια ομόφωνη η έγκριση αλλά οι όποιες αντιρρήσεις ήταν χαλαρές. Ψαλίδι όμως δεν είχαμε μόνο σε διαιτητές. Είχαμε και σε παρατηρητή. Πρόκειται για τον κύριο Τσακλή, παρατηρητή του αγώνα Κυπέλλου Παναθηναϊκού - Σκόντα Ξάνθης. Παύθηκε γιατί παρέδωσε λευκή κόλλα αντί για έκθεση, ενώ θα έπρεπε να είχε σημειώσει τουλάχιστον την εισβολή Βαρδινογιάννη στο γήπεδο πριν την παράταση.

Καλά κρατούν οι χοροί στα Πατήσια. Στην πολύ καλή πορεία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Σπόρτιγκ, ήρθε να προστεθεί και η εξασφάλιση κατά 99% του πρωταθλήματος από τη γυναικεία ομάδα. Στον εξ αναβολής αγώνα της 13ης αγωνιστικής, ο Σπόρτιγκ νίκησε τον Παναθηναϊκό 73 - 64 και 10 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος ξέφυγε με 3 βαθμούς από τους αντιπάλους του.

  • Με απόφαση της διοίκησης του Περιστερίου, τα παιδιά από τη Βοσνία που φιλοξενούνται από οικογένειες της πόλης, θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τους αγώνες της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου.
  • Σκαβολίνι, Παναθηναϊκός, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ προκρίθηκαν από τον Α όμιλο και Λιμόζ, Ολυμπιακός από τον Β. Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική Εφές Πίλσεν, Μπολόνια, Μπαρτσελόνα και Τσιμπόνα.

Α όμιλος: Παναθηναϊκός - Ολύμπια 79-66, Ρεάλ - ΠΑΟΚ 69-52, ΤΣΣΚΑ - Μακάμπι 87-78, Μπενφίκα - Σκαβολίνι 69-88.

Η βαθμολογία: Σκαβολίνι 22, Παναθηναϊκός 22, Ρεάλ 22, ΤΣΣΚΑ 21, Μακάμπι 20, ΠΑΟΚ 18, Ολύμπια 16, Μπενφίκα 15.

Β όμιλος: Ολυμπιακός - Μπολόνια 89-64, Λιμόζ-Μπανταλόνα 76-67, Λεβερκούζεν - Τσιμπόνα 74-90, Εφές Πίλσεν - Μπαρτσελόνα 81-76.

Η βαθμολογία: Λιμόζ 22, Ολυμπιακός 22, Εφές Πίλσεν 21, Μπολόνια 20, Μπαρτσελόνα 20, Τσιμπόνα 20, Λεβερκούζεν 17, Μπανταλόνα 14.

ΑΕΚ

Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες να αγωνιστεί στην Τούμπα ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Ο Μαυροβούνιος μέσος έχει αιμάτωμα στο πόδι και δύσκολα θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή της ΑΕΚ για τη Θεσσαλονίκη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σάμπα σε δηλώσεις του χτες τόνισε μεταξύ άλλων: "Το βλέπω πολύ δύσκολο να αγωνιστώ κόντρα στον ΠΑΟΚ αφού πονάω πολύ στο πόδι. Μέχρι τελευταία στιγμή πάντως θα ακολουθήσω θεραπευτική αγωγή μήπως και προλάβω το ματς".

Ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής θα είναι βραδινός και έτσι η ΑΕΚ θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 8.30μμ και θα μεταδοθεί ζωντανό από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εντονη δυσαρέσκεια εξέφρασαν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό για τη στάση του παρατηρητή κ. Κυριακόπουλου στον προχτεσινό αγώνα με την Καρδίτσα. Η υπέρμετρη αυστηρότητα τους προβλημάτισε και ελπίζουν ο αντίστοιχος συνάδελφός του στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Παναθηναϊκό να είναι το ίδιο τυπικός. Σπόντες...

Στον αγωνιστικό τομέα ενόψει του αγώνα με τον Εδεσσαϊκό στο Καραϊσκάκη ο Τάις Λίμπρεχτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο με κάρτες Νίκο Νταμπίζα. Αντίθετα επανέρχονται οι Τσαλουχίδης, Ιβιτς που εξέτισαν την ποινή τους. Τα εισιτήρια του αγώνα αυτού κοστίζουν: 2.500, 1.500, 1.000 δραχμές.

Σε εγχείρηση θα υποβληθεί σήμερα ο Στιβ Ρεφενές αφού θα του αφαιρεθούν οι αμυγδαλές.

Καρατζάς κατά Πανιώνιου

Είκοσι εκατομμύρια δραχμές απαιτεί ο Π. Καρατζάς από τον Πανιώνιο, με προσφυγή που κατέθεσε χτες στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΣΑΚ. Η προσφορά του στο σύλλογο; Μηδενική. Τραυματίστηκε στη διάρκεια της προετοιμασίας και δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο παιχνίδι. Το συμβόλαιο όμως, συμβόλαιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου προσπάθησε να έρθει σε συμβιβαστική λύση με τον μάνατζερ του παίκτη, αλλά ο Καρατζάς ήταν ανένδοτος. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Πανιώνιος κατέθεσε αίτηση στην ΕΣΑΚ, ζητώντας να εφαρμοστεί το άρθρο 9 του κανονισμού περί "Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών" και να διακοπεί για ένα εξάμηνο το συμβόλαιο του παίκτη.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Πρόβα τζενεράλε

Πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 23 Μάρτη και της Ευρώπης στις 3 Μάη, αποτελεί για την Εθνική ομάδα άρσης βαρών, το διεθνές τουρνουά "Τόφαλος - Κακιούσης" που αρχίζει σήμερα το μεσημέρι στο γυμναστήριο του Μίλωνα. Εκτός των Ελλήνων πρωταθλητών στους αγώνες θα πάρουν μέρος αθλητές από τη Ν. Γιουγκοσλαβία (3), Τυνησία (3), Ρωσία (2), Ουγγαρία (4), Αγ. Μαυρίκιος (5), Βουλγαρία (6) και Ιταλία (5). Στους αγώνες θα πάρει μέρος και ο Πύρρος Δήμας που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή: 14.00 46-50-54 κ. γυναικών. 54-59 κ. ανδρών.

16.00 59-64 κ. γυναικών.

18.00 64 κ. ανδρών.

20.00 70-76 κ. γυναικών.

Σάββατο:10.00 70 κ ανδρών.

12.00 83-+σν83 κ. γυναικών.

14.00 76 κ. ανδρών.

16.00 83 κ. ανδρών.

18.00 91-99 κ. ανδρών.

Κυριακή:10.00 108-+σν 108 κ. ανδρών.

Ρεσιτάλ Σαμπόνις

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 52-69

Δεν κατάφερε να κάνει το χατίρι του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε χτες στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 69 - 52 (29 - 22). Τώρα ο "δικέφαλος" της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να νικήσει την ιταλική Σκαβολίνι στο Αλεξάνδρειο την τελευταία αγωνιστική, εάν θέλει να αποτρέψει ένα πιθανό ελληνικό εμφύλιο μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στην ημιτελική φάση.

Στον αγωνιστικό τομέα του χτεσινού παιχνιδιού, μόνο για ένα ημίχρονο ήταν τελικά η αντίσταση που πρόβαλε η ελληνική ομάδα απέναντι στη Ρεάλ. Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε αφού ο Πρέλεβιτς εξουδετερώθηκε από το μαρκάρισμα των Αντούνεθ και Σάντος. Παράλληλα, ο Σάβιτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει αρκετά απέναντι στον... γίγαντα Σαμπόνις που έκανε ό,τι ήθελε. Εμφανής ήταν η απουσία του Κόρφα.

ΡΕΑΛ: Σαμπόνις 28 (2), Σάντος 6, Κόλ 5, Αρλάουσκας 21, Μπιριούκοφ 4, Καρκόλ 3, Αντούνεθ 2, Φερέρ, Λάσα.

ΠΑΟΚ: Σάβιτς 14, Πρέλεβιτς 6 (1), Μαματζιόλας 6 (1), Μπαλογιάννης, Γαλακτερός 6 (1), Στογιάκοβιτς 9 (1) Γιαννούλης 4, Μπουντούρης 2, Ρετζιάς 5, Τσέκος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ