ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνελεύσεις ειρήνης

Τις γενικές τους συνελεύσεις πραγματοποιούν πολλές Επιτροπές Ειρήνης το επόμενο διάστημα, ενόψει και του 12ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ,που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μάρτη μέχρι 2 Απρίλη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

  • Επιτροπή Ειρήνης Γλυφάδας,αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 7.30 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Καραχάλιου, Σ. Βέμπο 18).
  • Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης,αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6.30 μμ, στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου (δίπλα στο Δημαρχείο).
  • Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού,αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 7 μμ, στο "Σινέ Παράδεισος" (οδός Ζάππα).
  • Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής,αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Κοντοπεύκου (Χίου και Σωτήρος 2).
  • Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου (Κρήτη), αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6 μμ στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Ρούσου Χούρδου 4, 2ος όροφος).
  • Επιτροπή Ειρήνης Πολίχνης (Θεσσαλονίκη), αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης.
  • Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου,την Κυριακή 26 Φλεβάρη στις 6 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Αρχιμήδους και Ιπποκράτους). Θα γίνει επίσης και η κοπή της πίτας.
  • Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς την Κυριακή 26 Φλεβάρη,στις 10.30 πμ, στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας (Εσπερος, 7ης Μάρτη και Ηλιούπολης).
  • Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου,τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη στις 6 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Περιστερίου (Θηβών και Δαμασκηνού).
  • Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά,τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη στις 6 μμ, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).
  • Επιτροπή Ειρήνης Αιγάλεω,τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη στις 6 μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω.
  • Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου,την Τετάρτη 1 Μάρτη στις 7 μμ, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου (Ρέπουλη 16 και Παπαναστασίου).
Συγκέντρωση των Μεσσηνίων Αθήνας

Η Επιτροπή Μεσσηνίων Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση, με θέμα "Ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και των τελευταίων αποφάσεων της ΚΕ του ΚΚΕ" αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Εκδήλωση της ΝΕ Καρδίτσας για τα ΜΜΕ

Η ΝΕ Καρδίτσας πραγματοποιεί εκδήλωση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Εισηγητής θα είναι ο Μάκης Κοψίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνεστίαση της ΚΟΒ Ζαχάρως

Η ΚΟΒ Ζαχάρως πραγματοποιεί συνεστίαση, για να τιμηθεί η μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή Βασίλη Γραμματικούαύριο Τετάρτη στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα "Τα Πεύκα" (στον Καϊάφα).

Εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας για τους ΕΒΕ

Η ΝΕ Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα "Τα οξυμένα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ", αύριο Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου "ΠΑΡΚ". Θα μιλήσει ο Χρήστος Κορτζίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ.

Περιοδεία του Γ. Κατημερτζή στη Λέσβο

Ο Γιώργος Κατημερτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), πραγματοποιεί περιοδεία στη Λέσβο.

Σήμερα, ο Γ. Κατημερτζής θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στελεχών του ΚΚΕ στο χώρο των ΕΒΕ που διοργανώνει η ΝΕ Λέσβου.

Αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. θα συναντηθεί με τους προέδρους του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λέσβου. Στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία της ΝΕ Λέσβου (Λήμνου 1, προκυμαία).

Εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή

Η Επιτροπή Ειρήνης Υμηττού,αύριο Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6 μμ, διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση στα γραφεία της (Αδραμυτίου 7), με θέμα: "Ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου και το καθήκον της αποτροπής του".

Η φωνή του ΚΚΕ στον Καναδά

ΤΟΡΟΝΤΟ - ΚΑΝΑΔΑΣ (ανταπόκριση).-

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στον Καναδά, ενώ την προηγούμενη βδομάδα είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ, προσκεκλημένος της "Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ ΗΠΑ - Καναδά".Κατά τη διάρκεια της παραμονής του είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της εκεί ελληνικής ομογένειας και μίλησε σε συγκεντρώσεις της ελληνικής κοινότητας, όπου παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τις διεθνείς εξελίξεις και την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τορόντο είχε επαφές με την ηγεσία της ομογένειας και συζήτησε για τα προβλήματα που τους απασχολούν, όπως της εκπαίδευσης των αποδήμων, της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτών που εγκαθίστανται στην Ελλάδα. Ο Στρ. Κόρακας έδωσε συνέντευξη Τύπου προς όλα τα ελληνόφωνα Μέσα Ενημέρωσης της ομογένειας. Επίσης μίλησε σε συγκέντρωση ομογενών στη μεγάλη αίθουσα της ελληνικής κοινότητας με θέμα: "Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι θέσεις του ΚΚΕ". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την πολιτική του Μάαστριχτ. Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, τόνισε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα φιάσκο της κυβέρνησης.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξαν οι ομογενείς για την προσπάθεια διάσωσης του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ. Να σημειωθεί ότι η "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ ΗΠΑ - Καναδά" έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για αυτό το σκοπό.

Περιοδείες βουλευτών

Περιοδείες σε τόπους δουλιάς πραγματοποιούν αυτό το διάστημα βουλευτές του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

  • Ο Μήτσος Κωστόπουλος πραγματοποιεί περιοδεία αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στον ΟΤΕ Ρουφ και στις 10.30 π.μ. στο ΜΚ ΟΤΕ.
  • Ο Σπύρος Στριφτάρης την Πέμπτη 23-2-95 στις 9 π.μ. στο νοσοκομείο"Αγ. Σάββας".
  • Ο Μήτσος Κωστόπουλος την Πέμπτη 23-2-95 στις 9 π.μ. στην ΥΠΑ.
  • Ο Μήτσος Κωστόπουλος τη Δευτέρα 27-2-95 στις 7 π.μ. στα εργαστήρια - γκαράζ του ΟΤΕ Καλλιθέας.
Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση τη Δευτέρα 27-2-95 στις 6 μ.μ. στα νέα γραφεία του (Ιφιγενείας 92 και Θησέως).

Τριήμερη εκδρομή του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) οργανώνει τριήμερη εκδρομή σε Μονεμβασιά - Σπάρτη - Γύθειο - Διρό - Ταφυγετο - Καλαμάτα - Τρίπολη από 4-6 Μάρτη.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείσουν έγκαιρα θέσεις. Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΜΕ (Πατησίων και Τροίας 36, στάση Αγγελοπούλου, τηλ. 8828.106, 8810.046, 8812.460).

Αποκριάτικο γλέντι της ΑΕ Α' Πειραιά

Με στόχο τη συμβολή της στην προσπάθεια διάσωσης του ιστορικού αρχείου του Κόμματος, η Αχτίδα της Α Πειραιά διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι το Σάββατο 25-2-95 στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Προσκλήσεις διατίθενται στην ΚΟΠ (Καραφισκου 119).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ