ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
Δεν άλλαξε τίποτα

(ΟΣΕ Αθήνα - Κόρινθος - Ναύπλιο)

Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ,καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, από την Κόρινθο, αναφερόμενη στην απόφαση του διοικητή του ΟΣΕ κ. Πέτσου ότι ο ΟΣΕ καταχώρησε και μελετά προτάσεις της που με επιστολή της στο "Ρ" 28.8.94 είχε κάνει γράφει: "Δυστυχώς, όμως, έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες και τουλάχιστον στο θέμα της διάρκειας των μετ' επιστροφής εισιτηρίων (αντί ένα μήνα σημερινής ισχύος τους που είχα προτείνει, όπως άλλωστε πράττει το ΚΤΕΛ, να ανέλθει στους 3 μήνες) δεν έχει αλλάξει τίποτε. Δε νομίζω ότι χρειάζεται τόση μελέτη, για να εκδοθεί μια απόφαση του κ. Πέτσου,που θα διευρύνει τα χρονικά όρια των συγκεκριμένων εισιτηρίων".

Επισημαίνει στη συνέχεια ορισμένα παράξενα φαινόμενα: "Τα "INTERCITY" μολονότι κινούνται σ' ένα απαράδεκτο σιδηροδρομικό δίκτυο, καταφέρνουν να διανύσουν την απόσταση των 100 χλμ. Αθήνα - Κόρινθος σε 1.30 περίπου όσο και το ΚΤΕΛ στην ίδια διαδρομή. Θεωρεί, επίσης, απαράδεκτο το γεγονός ότι το άλσος στους Αγ. Ανάργυρους (απ' όπου περνάει το τρένο), δεν είναι περιφραγμένο. Και οι πεζοί κάνουν βόλτες στις γραμμές του τρένου. Πρέπει να γίνουν υπόγειες διαβάσεις για τους πεζούς".

Αναφέρει ακόμα: "Δεν υπάρχει πρωινό δρομολόγιο Κόρινθος - Ναύπλιο (7.00 - 7.30) αλλά αργότερα (8.20) που έχει και καθυστερήσεις. Το ΚΤΕΛ εκτελεί δρομολόγια στις 7.25 (και είναι ασφυκτικά γεμάτο) και διαρκεί 1.45! Ενώ το τρένο την απόσταση Κορίνθου - Ναυπλίου τη διανύει σε 1.20! Δε θέλει ο ΟΣΕ να το κάνει αυτό όταν και από άποψη εισιτηρίου και ταχύτητας είναι ασυναγώνιστος. Γιατί δε δρομολογεί τρένο αυτή την ώρα; Χάθηκε, τέλος, μια επιτόπια έρευνα στην περιοχή και μια εισήγηση για την ανάπτυξη του τοπικού σιδηροδρόμου;".

Ποιο είναι "το μήλον της Εριδος";

Από τη Σάμο ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ,καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης γράφει:

"Το βράδυ της 8 προς 9 Φλεβάρη και από ώρα 11 μ.μ. μέχρι 1η πρωινή,ακούγοντας στο "Μέγκα Τσάνελ" την εκπομπή του Παύλου Τσίμα "Το μήλον της Εριδος" αγανάκτησα μπροστά στην τελευταία κραυγή του κ. Μάνου, ότι φταίχτης για όλα είναι ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος και οφείλει αμέσως να παραιτηθεί.

Βεβαίως κ. Μάνο, για τον κ. Παπανδρέου να πει κανείς την παροιμία "κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και νοικοκύρη". Γιατί όταν το Δεκέμβρη του 1944 ο Γ. Παπανδρέου παρέδιδε τα όπλα στον Αγγλο στρατηγό Σκόμπι (επίσημα), ο άλλος, ο δικός σας κ. Μάνο, ο Αγγελος Εβερτ (ανεπίσημα) από την Ασφάλεια βλέπετε, χτυπούσε τις φιλειρηνικές εκδηλώσεις και ματοκυλούσε την Αθήνα, τότε τι θα 'πρεπε να πούμε και για το δικό σας το παιδί, τον κ. Μιλτιάδη Εβερτ;

Μήπως να βγει "να μας νοικοκυρέψει";

ΟΧΙ! Να πούμε αυτό που λέει ολόκληρος ο ελληνικός λαός σήμερα: "Πιάστ' τον ένα και χτύπα τον άλλο!"

Και μια ερώτηση στον κ. Παύλο Τσίμα: Ποιος είναι "το μήλον της Εριδος"; Μήπως ο αριστερός; Ο αριστερός Παύλο έχει το σπίτι του, το ΚΚΕ".

Σεβασμός στις εθνικές γλώσσες

Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΓ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,από το χωριό Μεσιανό Γιαννιτσών Ν. Πέλλας, ηλικίας 78 χρονών, παίρνοντας αφορμή από συζήτηση σε κάποιο κανάλι, για τη σημερινή κατάσταση, ανάμεσα σε παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας και για τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση κλπ. γράφει:

"Γιατί κύριοι πολιτευτάδες, ακαδημαϊκοί κλπ. τώρα τελευταία ξεσηκώσατε θόρυβο για γλωσσικά θέματα κι άλλα σχετικά; Φοβάστε μήπως να τα χαλάσετε με τα αφεντικά σας. Γιατί δε λέτε: Κύριοι Αμερικάνοι, Αγγλοι, Γάλλοι κι όλοι εσείς, για τα δικά σας συμφέροντα, πάτε να σβήσετε όλες τις εθνικότητες και να επικρατήσετε; Πολύ σωστά κύριοι ακαδημαϊκοί κλπ. αντισταθήκατε, αλλά γιατί δεν τους δίνετε τη χαριστική βολή, λέγοντάς τους: Κύριοι Ευρωπαίοι αν θέλετε Ευρωπαϊκή Ενωση αφήστε τις εξυπνάδες στην μπάντα. Το δίκιο και σωστό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, να καθιερώσετε μια γλώσσα, εκτός της μητρικής γλώσσας κάθε έθνους. Μια γλώσσα που να μην ανήκει σε κανέναν και να διδάσκεται στα σχολεία, εκτός από τη μητρική κάθε χώρας". (Σημ. "Ρ": ο επιστολογράφος εννοεί την "Εσπεράντο"). Αναγνωρίζει όμως σε συνέχεια ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στις σημερινές συνθήκες. Γι' αυτό και καταλήγει με την ευχή να ματαιωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και να γίνουν σεβαστές όλες οι γλώσσες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαμαρτυρία Συλλόγου Εξαρχείων

Οι ΕΡΜΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΤΑΞΙΑΡΧΗΣ συντ\χος διευθυντής ΕΤΕ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ μέλη του "Συλλόγου Προστασίας Ιστορικού Κέντρου" (Εξαρχείων Νεάπολης) με υπόμνημά τους καταγγέλλουν στους αρμόδιους "αυθαίρετη, παράνομη, επικίνδυνη λειτουργία καταστήματος στα Εξάρχεια". Πρόκειται για "παραβάσεις", όπως σημειώνουν της πολεοδομικής νομοθεσίας, που "έφτασαν στο απροχώρητο".

Κραυγαλέο παράδειγμα - γράφουν - το άνοιγμα του "Bar - Restaurant" "Piano Bar", που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτόνου και Πουλχερίας στα Εξάρχεια, στη ζώνη 1 (Αμιγής κατοικία). "

Υποστηρίζουν ότι το κέντρο αυτό λειτουργεί χωρίς άδεια της πολεοδομίας και ότι από τους αρμόδιους γίνονται "στραβά μάτια" για την ηχορύπανση που προκαλεί και ότι το κατάστημα αυτό "δεν πληροί τους όρους υγιεινής κλπ".

Ολα τα παραπάνω τα συνδέουν με πολιτικές σκοπιμότητες, γι' αυτό - λένε- "το θέμα καλύφθηκε με πέπλο μυστηρίου"!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ