ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
Σελ. /20
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Ο γιατρός Δημήτρης Γιαννόπουλος, η Αννα Γιαννοπούλου οδοντίατρος, η Γεωργία Γιαννοπούλου συνταξιούχος και η Δήμητρα Κουτούγερα - Γιαννοπούλου προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟΒ Πλάκας, 30.000 δρχ. και ως βοήθεια στο λαό της Β. Κορέας 20.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού τους ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνιστή της Εθν. Αντίστασης. Ο Α. Γ. αξιωματικός της χωροφυλακής εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και αγωνίστηκε μαζί με το λαό ενάντια στον κατακτητή και γι' αυτό διώχτηκε από το μοναρχοφασιστικό κράτος. Πέρασε την "αναμόρφωση" Μακρονήσου και κλείστηκε στον 7ο λόχο του ΒΕΤΟ/ΕΣΑ και το 1950 στάλθηκε στον Αη - Στράτη. Μετά από 5 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε τον αγώνα για την ειρήνη και το σοσιαλισμό μέχρι το θάνατό του τον Αύγουστο του 1995.

***

Στις 27 Ιούλη 1997 συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το χαμό του αγαπημένου μας συντρόφου ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ.Γεννήθηκε στην Κερκινή Γορτυνίας. Μέλος του ΚΚΕ έγινε πριν τη μεταξική δικτατορία.

Στα χρόνια της κατοχής, μαζί με άλλους αγωνιστές συμπατριώτες του, τάσσει ανεπιφύλακτα τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαϊκού μας κινήματος. Ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας πλάι στον Δημήτρη Γληνό, ο Γιώργης Καραθεοδωρής κάνει από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του ΕΑΜ σκοπό της αποστολής του την οργάνωση του ΕΑΜ στους δημόσιους υπαλλήλους.

Συντροφιά στους αγώνες αυτούς με τον Ν. Πλουμπίδη, τίθεται επικεφαλής των Δημοσίων Υπαλλήλων της Αθήνας, που πραγματοποιούν τη μεγάλη δημοσιοϋπαλληλική απεργία τον Απρίλη του 1942, που αφού κράτησε δέκα ολόκληρες μέρες, στέφθηκε από πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αλλά και σε όλες τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τις διαμαρτυρίες, τις κινητοποιήσεις, τις μάχες και τις γιορτές της πρωτεύουσας, ο Γιώργης Καραθεοδωρής έδινε πάντα το αγωνιστικό "παρών" του καθοδηγητή. Ούτε μια στιγμή δεν έπαψε να αγωνίζεται και να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις στους λαϊκούς αγώνες, αν και απολύθηκε από τη θέση του.

Από το 1980 και έως το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της ΚΟΒ Κολωνακίου - Λυκαβηττού. Η προσφορά του στην οργάνωσή μας όλα αυτά τα 17 χρόνια ήταν υποδειγματική. Τον διέκρινε πάντα η αστείρευτη πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά του Κόμματος, το ήθος και η ανιδιοτέλεια.

Τιμώντας τη μνήμη του, οι σύντροφοί του προσφέρουμε σαν β δόση 20.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Κολωνακίου - Λυκαβηττού.

Θάνατος αγωνιστή

λ9

Ορφάνεψαν τα Παλαιά Σφαγεία. Εφυγε για πάντα από τη γειτονιά μας ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΥΤΙΚΑΡΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Πολέμησε τους κατακτητές στα 14 του χρόνια. Με τη θρυλική ΕΠΟΝ "πολεμάμε και τραγουδάμε", ένιωσε τους καημούς του λαού μας, τις πίκρες και τους πόθους για το δίκιο και τη λευτεριά. Πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού ως το τέλος της ζωής του.

Οι αντιστασιακοί και οι σύντροφοι της περιοχής μας σε αποχαιρετούν. Δε θα σε ξεχάσουν ποτέ Παντελή. Στη μνήμη σου προσφέρουν 10.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Πάνω Πετραλώνων στο ΚΚΕ αντί για στεφάνι.

Η κηδεία του Παντελή Μυτικάρη θα γίνει σήμερα Πέμπτη και ώρα 5 μμ στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

Η γυναίκα του Ελένη. Τα παιδιά του Αθηνά, Λευτέρης, Σάββας, Παρασκευούλα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
  • Ο Νίκος Τρικάλης προσφέρει 100.000 δρχ. για τη ΛΔ της Βόρειας Κορέας και καλεί κάθε αγωνιστή να πάρει δραστήρια μέρος στην ευγενική αυτή συμπαράσταση.
  • Ο Νίκος Παδέλας,πρόεδρος του παραρτήματος Σεπολίων - Θυμαρακίων της ΠΕΑΕΑ, προσφέρει από το υστέρημά του 50.000 δρχ. για το δοκιμαζόμενο λαό της ΛΔ. Κορέας, που επλήγησε αβοήθητος από τις θεομηνίες.

Επίσης 50.000 δρχ. στον αγαπημένο του "Ριζοσπάστη".

  • Ο Ν. Μικόνης πρόσφερε 100.000 δρχ., για τη ΛΔ της Βόρειας Κορέας.
  • Ο Μ. Π. πρόσφερε 50.000 δρχ. για τη ΛΔ της Β. Κορέας.
  • Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Περιστέρα και Δημήτρης Ιακωβίδης προσφέρουν στο δοκιμαζόμενο λαό της ΛΔ Β. Κορέας 100.000 δρχ.
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας,συμμεριζόμενος τη δυστυχία και τον πόνο του λαού της ΛΔ της Β. Κορέας, προσφέρει το συμβολικό ποσό των 50.000 δρχ.
  • Ο γιατρός Νίκος Ριζάκος προσφέρει 50.000 δρχ. για συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός της ΛΔ Β. Κορέας.
  • Ο Παναγιώτης Νιάρχος και ο Οδυσσέας Μπαμπλαδήμος πρόσφεραν από 10.000 δρχ. ο καθένας για τη ΛΔ της Β. Κορέας.
  • Στη μνήμη των Γιώργου και Νίκου Παπαγεωργίου οι αδελφές τους Ειρήνη και Ελένη προσφέρουν 50.000 δρχ. στο λαό της ΛΔ Β. Κορέας.
ΚΗΔΕΙΑ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, πάππου και αδελφό

ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, θανόντα, κηδεύσαμε χτες Τετάρτη 13 Αυγούστου,στον Αγιο Ιωάννη Μαυράθιου Ικαρίας.

Η οικογένειά του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ