ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Μάρτη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Tα 20 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Νίκου Καββαδία τιμά σήμερα Τετάρ

Τα 20 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Νίκου Καββαδία, τιμά σήμερα Τετάρτη η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ). Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία της, Ακαδημίας 62, 5ος όροφος, και θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο και ταινιών, επίσης θα διαβαστούν ποιήματα του Ν. Καββαδία.

Συνέλευση Γυναικών στα Χανιά

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Χανίων πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση σήμερα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων, με θέματα: α) Ομιλία αφιερωμένη στη Μέρα της Γυναίκας, και β) Εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΟΓΕ.

Συγκέντρωση της ΚΟ Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος

Η ΚΟ Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος πραγματοποιεί ανοιχτή συνεδρίαση - συζήτηση, με θέμα: "Η σημερινή κατάσταση στους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος και η πολιτική και οικονομική κατάσταση", αύριο Πέμπτη στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, 1ος όροφος).

Εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια του ΚΜΕ

Είκοσι χρόνια κλείνουν φέτος από την ίδρυση του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ). Μέσα στο 1995, το ΚΜΕ προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις. Μια από αυτές θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στα γραφεία του (Τροίας 36 και Πατησίων, στάση Αγγελοπούλου) και θα συμπέσει με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΜΕ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 8810.046, 8812.460 και 8810.074.

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με την ΕΣΣΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), αύριο Πέμπτη στις 1 μ.μ.,στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Χορός του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του την Κυριακή 12-3-95 στην μπουάτ "Μυστικό" στις Σαράντα Εκκλησιές.

Συνελεύσεις - Εκδηλώσεις ειρήνης

Γενικές συνελεύσεις ενόψει και του 12ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ,που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μάρτη μέχρι 2 Απρίλη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούν αυτές τις μέρες πολλές επιτροπές ειρήνης. Στις συνελεύσεις θα γίνει και εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο.

  • Κερατσίνι,σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου (Ρέπουλη 16 και Παπαναστασίου), συζήτηση και συγκρότηση τοπικής επιτροπής ειρήνης.
  • Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Αναργύρων,σήμερα στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
  • Επιτροπή Ειρήνης Αργυρούπολης,σήμερα στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αργυρούπολης.
  • Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων,σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. στο "Αχίλλειο", θα γίνει προβολή ταινιών με θέμα την ειρήνη.
  • Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας,αύριο στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Ιωνικού Συνδέσμου (Ηρακλείου 251, 1ος όροφος, πλατεία Σημηριώτη).
  • Επιτροπή Ειρήνης Εξαρχείων - Νεάπολης,την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 6 μμ, στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48, 1ος όροφος).
12Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου

Πραγματοποιείται σήμερα στις 6μμ, στην Τρίπολη, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου της ΕΕΔΥΕ ενόψει του 12ου Συνεδρίου της. Στη Συνδιάσκεψη, που θα γίνει στα εντευκτήρια του Φιλοτελικού Ομίλου Τρίπολης, εισηγητής θα είναι ο Ε. Μαχαίρας,πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρος του ΠΣΕ. Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης καλούνται να πάρουν μέρος τα τοπικά παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ όλων των νομών της Πελοποννήσου, οι μαζικοί φορείς και όλοι οι φίλοι της ειρήνης.

Αποκριάτικο γλέντι της ΚΟΒ Αγ. Νικολάου Αχαρνών

Η ΚΟΒ Αγ. Νικολάου Αχαρνών πραγματοποιεί αποκριάτικο γλέντι, με στόχο τη συμβολή της στα έσοδα για την αποκατάσταση του αρχείου, σήμερα στην οικογενειακή ταβέρνα "Πελοπόννησος" (Αγ. Μελετίου 180).

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και κοινωνικού ρόλου του τομέα υγείας, προϋπόθεση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του. Θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ", σήμερα στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα αναπτύξει ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Συγκέντρωση της ΚΟΒ Ν. Ερυθραίας

Η ΚΟΒ Ν. Ερυθραίας πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", σήμερα στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ερυθραίας (Βίλα Κώνστα, Λουκή Ακρίτα 4). Θα μιλήσει η Φρόσω Κορτζίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περιοδείες βουλευτών

Περιοδείες σε τόπους δουλιάς πραγματοποιούν αυτό το διάστημα βουλευτές του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

  • Ο Ορέστης Κολοζώφ θα περιοδεύσει σήμερα στις 6.30 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και στις 7.30 π.μ. στα συνεργεία του Δήμου Αιγάλεω.
  • Ο Δήμος Κουμπούρης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη από 6 π.μ. έως 11 π.μ. με τους εργάτες καθαριότητας, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και τη Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ