ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάρτη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Παιχνίδια με την υγεία μας
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Οπου δεν πίπτει λόγος...

Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ έστειλε μήνυμα από τις Βρυξέλλες προς τη Δανία, απειλώντας τη με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αιτία η πρόταση της κυβέρνησης της χώρας αυτής στη διάσκεψη του ΟΗΕ, που έγινε στην Κοπεγχάγη την προηγούμενη βδομάδα, να απαγορευτούν οι εξαγωγές επικίνδυνων απόβλητων στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κυρ - πρόεδρο, θα διακοπούν πολλές εμπορικές συμφωνίες και θα διαταραχτεί η... ελεύθερη αγορά. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, ποια είναι η Δανία (με το κακό προηγούμενο του δημοψηφίσματος ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ), που θα υποδείξει τι πρέπει να γίνει; Εδώ θίγονται κοτζάμ Γερμανία και Γαλλία. Με τους τριτοκοσμικούς θα ασχολούμαστε; Ομορφος στ' αλήθεια ο κόσμος που μας τάζουν.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ...

Το καλό να λέγεται

Μπορεί η αντισεισμική προστασία στη χώρα μας να βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο και να τη θυμούνται οι αρμόδιοι όποτε κάποια περιοχή πέφτει θύμα του Εγκέλαδου. Να, όμως, που ο ΟΑΣΠ θυμήθηκε ότι υπάρχουν πρόληψη και συμβουλές για το τι πρέπει να γίνεται σε έκτακτες περιπτώσεις. Κυκλοφόρησε ένα εικονογραφημένο από τον Σπ. Ορνεράκη φυλλάδιο, δείχνοντας όλα όσα πρέπει να κάνουμε ή να αποφεύγουμε σε έκτακτες περιπτώσεις. Πριν από χρόνια σε δημόσιους χώρους υπήρχαν χάρτες με συμβουλές για το τι πρέπει να γίνεται σε περίπτωση σεισμού με επίσης πολύ καλά σκίτσα του Β. Παυλίδη. Να μια ευκαιρία ο ΟΑΣΠ να αξιοποιήσει τη δουλιά του Ορνεράκη πέρα από τα τετράπτυχα (σ.σ. που μοιράστηκαν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ).

Πλάκα εγκαινίων, χωρίς εγκαίνια

Φράγμα του Ζυφιά υπάρχει σε μαρμάρινη πλάκα και αναφέρεται ότι έγινε από τον υπουργό Γεωργίας στις 10.10.94. Κανείς, όμως, δεν είδε ή δεν άκουσε το παραμικρό, όπως καταγγέλλει η χιώτικη εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ. Ποιος δουλεύει ποιον;

...KAI ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Καλημέρα κυρά - Γη

Το τεσσαρακοστό πέμπτο φύλλο έφτασε η εφημερίδα της Οικολογικής Κίνησης Δράμας. Το τελευταίο τεύχος της ασχολείται, με τι άλλο, τους λιγνίτες και τη ΔΕΗ, που όπως φαίνεται προσωρινά θα αφήσει ήσυχη την περιοχή για την προσεχή περίοδο, αν πάρουμε στα σοβαρά το πρόγραμμά της. Επίσης, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ για τις ήπιες μορφές ενέργειας, που εφαρμόζονται σε μια μονή στο Αγιον Ορος, τα περιαστικά λατομεία του νομού και την παράνομη εκμετάλλευσή τους κ.ά. Εντυπο εναλλακτικό και άκρως ενδιαφέρον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ