ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Μάρτη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΕΔΥΕ
Κίνημα καθημερινού αγώνα για την ειρήνη

Μήνυμα ανασυγκρότησης και αναζωογόνησης του κινήματος ειρήνης, από την Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη της ΕΕΔΥΕ, που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα με τη συμμετοχή 200 και πλέον αντιπροσώπων των επιτροπών ειρήνης της περιοχής της πρωτεύουσας. Πλούσιος προβληματισμός για την παραπέρα πορεία του κινήματος ειρήνης εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ενώ έντονη ήταν και η νεανική παρουσία, που έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο.

Στην εισήγηση του Παναθηναϊκού Συμβουλίου τονίζεται ότι το συνέδριο της ΕΕΔΥΕ που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μάρτη μέχρι 2 Απρίλη "δεν μπορεί να είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι προσκλητήριο για ανασυγκρότηση και ανανέωση του κινήματος ειρήνης. Είναι πρόσκληση για νέους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες".

Στους στόχους που έθεσε η Συνδιάσκεψη, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του κινήματος ειρήνης, περιλαμβάνονται η ανανέωση του στελεχικού δυναμικού σε όλα τα όργανα, η ανάπτυξη της δράσης όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων, ώστε να οικοδομηθεί στέρεα το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο αντίστασης στην επίθεση της "νέας τάξης πραγμάτων". Για ένα κίνημα που: "θα συσπειρώνει όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης. Θα μεταφέρει καθημερινά τα μηνύματα του αγώνα σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, σε κάθε σπίτι, στους χώρους δουλιάς, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας. Θα περνά τα μηνύματά του μέσα από την εξωσχολική και σχολική αγωγή του παιδιού μέσα από τα βιβλία, από τα έργα τέχνης, λογοτεχνίας, τον τοπικό Τύπο, το ραδιόφωνα ακόμα και από τους άμβωνες των εκκλησιών".

Η κατανόηση των επιπτώσεων της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και της "νέας τάξης πραγμάτων" στη ζωή και το μέλλον του λαού, όπως και των άλλων λαών, πρέπει να αποτελεί, τονίστηκε, βασικό άξονα της δράσης του φιλειρηνικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα πρέπει να αγωνιστεί για:

- Κατάργηση της βάσης του Ακτίου.

- Ακύρωση των ενεργειών για τη λειτουργία των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Λάρισα και την εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκης της Πολυεθνικής Μεραρχίας ταχείας επέμβασης.

- Σταμάτημα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

- Δίκαιη λύση του Κυπριακού.

- Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς.

- Εδραίωση της ειρήνης στα Βαλκάνια και στον κόσμο ολόκληρο.

Στους παραπάνω στόχους περιλαμβάνεται ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά, το Ε+ΔΚΙΤΖ, την ανεργία και την πείνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ