ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ούτε δύο μήνες "ανοχής"!

Οι αρμόδιοι του Τμήματος Αλλοδαπών Αθήνας αρνούνται να δώσουν μικρή παράταση παραμονής σε Ζαϊρινό δημοσιογράφο, που κινδυνεύει, αν απελαθεί στη χώρα του

Εκκληση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία, ζητώντας να παρέμβει ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη απέλαση του Ζαϊρινού δημοσιογράφου Λεοπόλντ Κουμπακισάκα, αφού κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία και πιθανώς τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του.Η Διεθνής Αμνηστία ζητά ταυτόχρονα την παρέμβαση της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα του Λ. Κουμπακισάκα. Ενα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις 11 Αυγούστου όταν το Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών κάλεσε το δημοσιογράφο και του επέδωσε δελτίο βραχυπρόθεσμης παραμονής στην Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μας μέχρι... αύριο. Μάλιστα, όταν ο Λ. Κουμπακισάκα επισκέφτηκε - προχτές μόνος του και χτες με τον δικηγόρο του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες - το Τμήμα Αλλοδαπών, προκειμένου να καταθέσει αίτηση για την παράταση της παραμονής του, οι υπεύθυνοι δεν αρνήθηκαν απλώς να δεχτούν τη σχετική αίτηση και να τη διαβιβάσουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως θα όφειλαν, αλλά τον απείλησαν κιόλας πως αν δε φύγει θα τον κλείσουν στο κρατητήριο!

Να σημειωθεί πως ο Λ. Κουμπακισάκα βρίσκεται από το 1993 στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά. Είναι μέλος της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και εκπρόσωπος του "Λουμουμπλίστ" στη χώρα μας, ενώ παλιότερα επί χρόνια αρθρογραφούσε εναντίον του καθεστώτος του Μομπούτου.

Διακοπή νερού

Χωρίς νερό για πέντε ώρες θα μείνει σήμερα η Παλαιά Πεντέλη, λόγω απαραίτητων ηλεκτρολογικών εργασιών στο αντλιοστάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, η διακοπή θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΤΡΙΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ οργανώνει την Κυριακή 24-8-97 στις 11.30 πμ,εκδήλωση στον Αγιο Βασίλη Κυνουρίας προς τιμήν του ΔΣΕ. Καλούνται όλοι οι αγωνιστές και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση, το οποίο ξεκινά από την πλατεία Κάνιγγος στις 6 πμ.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 8234.296 - 3844.853 - 8222.953.
  • Το Παράρτημα ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος,συνδιοργανώνουν την καθιερωμένη χρονιάτικη εκδήλωση του Μπλόκου Καλαμαριάς σήμερα Τετάρτη 20-8-97 στις 7 μμ στην πλατεία Κερασούντος. Καλούνται οι αντιστασιακοί, οι φίλοι της Αντίστασης και ο λαός της Καλαμαριάς, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
  • Τα Παραρτήματα ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ,ΘΗΒΩΝ και η Κοινότητα ΟΙΝΟΗΣ συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 31-8-97 στις 10.30 πμ στο χώρο του μνημείου Κάζας (Σαλίγγαρου) προς τιμήν των πεσόντων μαχητών της Μάχης του Σαλίγγαρου που δόθηκε στις 13-8-1943 από τμήματα του ΕΛΑΣ Πάρνηθας, εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της αντίστασης να τιμήσουν την επέτειο, με την παρουσία τους.
Δίωξη για πλαστογραφία

Ποινική δίωξη ασκήθηκε χτες από την Εισαγγελία Αθηνών εναντίον του Αλ. Χατζηεμανουήλ, επιχειρηματία 28 χρόνων και του Σεργέι Μπογκάνκοφ, 34 χρόνων από τη Λευκορωσία για πλαστογραφία, απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία, σύστασησυμμορίας. Και οι δύο κατηγορούνται ότι με πλαστά έγγραφα προσπάθησαν να αποσπάσουν δάνειο από την INTERAMERIKAN ύψους 600 εκατομμυρίων δραχμών. Είχαν προσκομίσει πλαστό TELEX από τράπεζα της Λιθουανίας που ανέφερε ότι είχε εκδοθεί εγγυητική επιστολή υπέρ της INTERBANK για λογαριασμό του Α. Χατζηεμανουήλ, του οποίου, όταν στάλθηκε στην Εθνική Τράπεζα για να τριτεγγυηθεί, αποδείχτηκε η πλαστότητα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ