ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΒΗ

Το κουκούλωμα επιδιώκει η κυβέρνηση

Προκλητική απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, χτες, στη Βουλή

Να κουκουλώσει όπως όπως την υπόθεση της ΜΑΒΗ και ιδιαίτερα εκείνες της πλευρές του θέματος, που συνδέουν την εν λόγω προβοκατόρικη φασιστική οργάνωση με μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας και ξένες, με πρώην υπουργούς και εν ενεργεία πολιτικούς, με πρώην αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας κ.ο.κ., επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Σ. Βαλυράκης.Συγκεκριμένα ο υπουργός:

- Αφησε αναπάντητα όλα τα καυτά ερωτήματα που έθετε η ερώτηση του ΚΚΕ για τη δράση της ΜΑΒΗ και τις διάφορες σχέσεις της, λέγοντας ότι γίνεται ακόμα έρευνα από τη Δικαιοσύνη.

- Υποστήριξε ότι ήταν ειλικρινής η απάντηση που είχε δώσει ο ίδιος, σε παλιότερη ερώτηση του ΚΚΕ τον περασμένο Οκτώβρη, όπου ισχυριζόταν πως έγινε έρευνα και δεν προέκυψε ότι υπάρχει οργάνωση με το όνομα ΜΑΒΗ.

Φλέγοντα αναπάντητα ερωτήματα

Στην ερώτησή του το ΚΚΕ έθετε για άλλη μια φορά το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, απαιτώντας να ενημερωθεί η Βουλή για όλο το παρασκήνιο που συνδέεται με τη λειτουργία και δράση αυτής της φασιστικής προβοκατόρικης οργάνωσης. Ζητούσε από την κυβέρνηση να απαντήσει για τις διασυνδέσεις της ΜΑΒΗ με φασιστικές οργανώσεις στη χώρα, με την ΕΥΠ, με οργανώσεις - μηχανισμούς άλλων χωρών που εμπλέκονται στις ελληνο - αλβανικές σχέσεις. Επίσης, να απαντηθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες που φέρουν αναμεμειγμένους στη ΜΑΒΗ υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης, εν ενεργεία πολιτικούς, πρώην αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας. Τέλος ζητιόταν να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να αντιμετωπιστούν παρόμοιες άλλες τέτοιες οργανώσεις.Αντί για απάντηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Σ. Βαλυράκης προτίμησε τη σιωπή, γεγονός που ανάγκασε τον βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα να θέσει ακόμη πιο έντονα το θέμα και να απαιτήσει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση της Βουλής κι αν ο υπουργός εκτιμά ότι δεν μπορεί να κάνει αυτή την ενημέρωση στη Βουλή να την κάνει στα κόμματα. Ομως και πάλι η απάντηση του υπουργού ήταν η σιωπή.Δεν είχε καν την ευαισθησία να δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει τουλάχιστον τα κόμματα. Εξίσου προκλητικός υπήρξε ο υπουργός, όταν ισχυρίστηκε πως η απάντηση που έδωσε στο ΚΚΕ τον περασμένο Οκτώβρη ήταν... ειλικρινής. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον υπουργό και στον Στρ. Κόρακα.

Παραπληροφορείτε και παραπλανείτε

Σ. Βαλυράκης: "Η απάντηση που δόθηκε στους συναδέλφους ήταν απολύτως ειλικρινής. Ο σχετικός φάκελος ούτε και τώρα δεν περιέχει τίποτα γιατί γίνεται ακόμα ανάκριση. Γνωστή ήταν κάποια οργάνωση ΜΑΒΗ, τον καιρό της Ιταλικής κατοχής στην Αλβανία, η οποία περιορίστηκε σε δραστηριότητα την περίοδο εκείνη".

Στρ. Κόρακας: "Επιμένει ο υπουργός ότι η απάντηση που μας έδωσε τον περασμένο Οκτώβρη ήταν ειλικρινής. Λυπάμαι πολύ. Τον περασμένο Απρίλιο έγινε η επίθεση στο φυλάκιο της Επισκοπής. Κυκλοφόρησε προκήρυξη αυτού του ΜΑΒΗ, με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη. Κι εσείς έρχεστε μετά από 6 μήνες και μας λέτε ότι έγινε έρευνα και δεν υπάρχει τέτοια οργάνωση. Μπορούσατε να μας πείτε ότι έχετε την προκήρυξη, έχετε το ένα, έχετε το άλλο κι ότι ερευνάτε το ζήτημα. Δε θα μας αποκαλύπτατε κανένα μυστικό. Για μας η στάση σας σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με σαφή προσπάθεια παραπληροφόρησης, παραπλάνησης της κοινής γνώμης και της Βουλής". Στη συνέχεια ο κομμουνιστής βουλευτής ανέπτυξε τα θέματα που προκύπτουν από την αποκάλυψη της δράσης της ΜΑΒΗ και ζήτησε την πλήρη ενημέρωση της Βουλής ή των κομμάτων χωρίς, όπως αναφέραμε, να υπάρξει η παραμικρή θετική ή αρνητική απάντηση από την κυβέρνηση.

ΛΕΖΑΝΤΑ

"Οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στο λαό του Σουδάν, γιατί έχουμε ζήσει κι εμείς τα δεινά μιας στρατιωτικής δικτατορίας", τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

ΛΕΖΑΝΤΑ

"Οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στο λαό του Σουδάν, γιατί έχουμε ζήσει κι εμείς τα δεινά μιας στρατιωτικής δικτατορίας", τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ