ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Οδηγίες για υποψηφίους

"Ολα έτοιμα" διαβεβαιώνει το ΑΣΕΠ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες από το μηχανισμό που έχει δημιουργηθεί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τη διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την πρόσληψη 3.075 υπαλλήλων στο Δημόσιο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Μ. Παπαδάκης και ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων καθηγητής Κ. Βέης, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου διαβεβαίωσαν ότι ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά και θα εξασφαλιστεί το αδιάβλητο. Ωστόσο, μόλις προχτές ορίστηκαν οι βαθμολογητές για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, ενώ τους βαθμολογητές για τη ΔΕ τους ορίζει το υπουργείο Παιδείας. Επίσης προχτές στάλθηκαν στις νομαρχίες οι καταστάσεις με τα εξεταστικά κέντρα και τα τετράδια των διαγωνιζομένων.

Οι 107.245 υποψήφιοι για το διαγωνισμό του δημοσίου μπορούν να ενημερώνονται για το εξεταστικό κέντρο που θα διαγωνιστούν και το πρόγραμμα των εξετάσεων στις κατά τόπους νομαρχίες, όπου πρέπει να υπάρχουν αναρτημένοι οι σχετικοί πίνακες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα εξεταστούν σε εξεταστικά κέντρα της νομαρχίας στην οποία έχουν υποβάλλει τη δήλωση, ενώ οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ (πανεπιστημιακή εκπαίδευση) και ΤΕ (τεχνολογική εκπαίδευση) θα μετακινηθούν από ορισμένες νομαρχίες σε άλλες λόγω του μικρού αριθμού υποψηφίων.

Χρήσιμες οδηγίες

Το ΑΣΕΠ προχώρησε χτες στην ανακοίνωση ορισμένων χρήσιμων οδηγιών για τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν το αργότερο 30 λεπτά πριν την ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος που εμφανίζεται στο πρόγραμμα, διαφορετικά αποκλείονται από την εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα. Πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο το οποίο θα φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, διαφορετικά δε θα επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα. Πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό διαρκείας και νερό, αλλά απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κομπιούτερ, γραπτές σημειώσεις ή άλλα βοηθήματα. Τα θέματα για την εξέταση κάθε μαθήματος θα διανεμηθούν γραπτά και ο χρόνος της εξέτασης κάθε μαθήματος αρχίζει από τη διανομή τους. Η επεξεργασία του θέματος από τους υποψηφίους γίνεται αποκλειστικά στο ειδικό τετράδιο που θα τους δοθεί από τους επιτηρητές.

Τα τετράδια κάθε μαθήματος βαθμολογούνται από δύο ανεξάρτητους βαθμολογητές με κλίμακα από το 1 μέχρι το 80. Το άθροισμα των δύο βαθμολογητών αποτελεί το βαθμό του μαθήματος. Σε ορισμένα μαθήματα έχουν οριστεί συντελεστές βάρους οι οποίοι λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του τελικού βαθμού. Επιτυχόντες θεωρούνται μόνο όσοι λάβουν τον τελικό βαθμό της βάσης που ορίστηκε δυο 55% του άριστα, δηλαδή 44 μονάδες στην κλίμακα 1 - 80.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εξέπνευσε η "ομοφωνία"

Λίγες ώρες ζωής είχε η "ομοφωνία" και η "εικόνα συνοχής" που εξασφάλισε ο Μ. Εβερτ στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο. Χτες οι εσωκομματικές κόντρες ήρθαν με ένταση στην επιφάνεια, καθιστώντας διάτρητη την εικόνα ενότητας που πάσχιζε να καλλιεργήσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πρώτο επεισόδιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης προήλθε από γραπτή δήλωση του Σ. Κούβελα,ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να καταθέσει την άποψη του για τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, αφού δε συμμετείχε λόγω της απουσίας του στις ΗΠΑ. Ο πρώην υπουργός με γραπτή δήλωση του επικρότησε την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ για "άσκηση ουσιαστικής αντιπολίτευσης", με τη συμπλήρωση ότι "η κριτική μας πρέπει να αφορά κυρίως την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και όχι μόνο τα πρόσωπα". Στη συνέχεια όμως ζητά να ληφθεί και μια άλλη απόφαση. "Να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κόμματος, γιατί μέχρι σήμερα τα μισά στελέχη μας έχουν μπει σε καραντίνα". Απαντώντας ο Β. Μαγγίνας,δήλωσε ότι θα κληθεί ο Σ. Κούβελας να δώσει εξηγήσεις γι' αυτή τη δήλωσή του.

Το δεύτερο επεισόδιο, ενδεικτικό του κλίματος μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων στη ΝΔ, αφορά την "περιπέτεια" που είχε πρόσκληση της ΔΑΠ Νομικής στον επίτιμο πρόεδρο Κ. Μητσοτάκη να μιλήσει σε εκδήλωσή της, την περασμένη Δευτέρα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, "ο Κ. Μητσοτάκης παρά το ότι δεν έχει αποδεχτεί μέχρι σήμερα προσκλήσεις για ομιλίες, δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει διά της παρουσίας του τον αγώνα της ΔΑΠ". Ωστόσο, η κεντρική γραμματεία της ΔΑΠ, κατόπιν άνωθεν εντολής, αντέδρασε με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και μετά από αυτό η εκδήλωση δεν έγινε.

Από τη μεριά της η κεντρική γραμματεία της ΔΑΠ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση της εκδήλωσης και υποστηρίζει ότι η εκδήλωση δεν έγινε κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Αργά το βράδυ ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε με γραπτή δήλωσή του να εκτονώσει την ένταση, απορώντας για το θόρυβο που επιχειρείται να δημιουργηθεί, αφού τόσο η ανακοίνωσή του όσο και αυτή της ΔΑΠ έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και ο βουλευτής του Κόμματος Στρατής Κόρακας θα μετέχουν στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Επιτροπή θα μετέχουν ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος Γ. Βαρβιτσιώτης και οι Α. Ψαρούδα - Μπενάκη, Στ. Μάνος, Γ. Παναγιωτόπουλος, Κ. Καραμανλής, Κ. Ευμοιρίδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Α. Γκόνης, Ν. Ζαφειρόπουλος, Α. Φούσσας, Ε. Παπαγεωργόπουλος, Β. Πολύδωρας, Α. Νεράντζης, Χ. Μαρκογιαννάκης, Θ. Κασσίμης, Α. Ανδρεουλάκος, Α. Καλαντζάκος.

Αναμένεται να οριστούν οι 28 βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή θα μετέχουν οι Θ. Πάγκαλος και Β. Παπανδρέου.

Εκ μέρους της Πολιτικής Ανοιξης, ορίστηκαν οι Κ. Χατζηδημητρίου και Αν. Νικόπουλος.

Ενας στους εφτά από τους πτυχιούχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ και ένας στους ... 104 από τους αποφοίτους Λυκείου θα δει την πόρτα του δημοσίου να ανοίγει

(Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον πίνακα προέρχονται από το ΑΣΕΠ)

Ενας στους εφτά από τους πτυχιούχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ και ένας στους ... 104 από τους αποφοίτους Λυκείου θα δει την πόρτα του δημοσίου να ανοίγει

(Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον πίνακα προέρχονται από το ΑΣΕΠ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ