ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Χ. Φλωράκης στην Αργολίδα

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης,μετά από πρόσκληση της ΝΕ Αργολίδας, θα επισκεφτεί σήμερα και αύριο Σάββατο το Αργος και το Ναύπλιο, όπου θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους, τα Εργατικά Κέντρα και άλλους μαζικούς φορείς. Ο Χ. Φλωράκης θα παραβρεθεί σε συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αργους.

Συγκέντρωση Αρκάδων

Η Κομματική Επιτροπή των Αρκάδων του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση με θέμα "Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις - Οργανωτικά" την Τετάρτη 12-4-95 στις 7 μ.μ. στην ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Οι ΚΟ Ηλιούπολης πραγματοποιούν πολιτική συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου (δίπλα από το Δημαρχείο) με ομιλητή τον Βασίλη Καλαματιανό,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Κέντρου Αιγάλεω πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ" σήμερα στις 8 μ.μ. στα γραφεία της (Γρηγορίου Κυδωνιών, πλατεία Ειρήνης).
  • Ο Μήτσος Κωστόπουλος,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, θα επισκεφτεί τη Ζάκυνθο αύριο Σάββατο και την Κυριακή 9-4-95.Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Μ. Κωστόπουλος θα έχει συναντήσεις με μαζικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Ζάκυνθο για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Δάφνης πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση τη Δευτέρα 10-4-95 στις 7 μ.μ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου (Βύρωνος και Αλεξάνδρας), με ομιλητή τον Χρήστο Κορτζίδη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Ο Μήτσος Κωστόπουλος,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Ταύρου την Τετάρτη 12-4-95 στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο των Λυκείων.
  • Οι ΚΟ Χαϊδαρίου πραγματοποιούν πολιτική συγκέντρωση την Τετάρτη 12-4-95 στις 7 μ.μ. στην "Ανοιξη".
  • Η ΚΟΒ Κολιάτσου πραγματοποιεί σύσκεψη - συζήτηση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ" την Τετάρτη 12-4-95 στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Πατησίων 280).
Εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών

Την Κυριακή 9 Απρίλη οι κομμουνιστές πολιτικοί μηχανικοί θα συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, ψηφίζοντας "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πολιτικών Μηχανικών".Η ψήφος στην "Πανεπιστημονική" είναι ψήφος ενάντια στην ανεργία, την υποβάθμιση του επαγγέλματος, την ετεροαπασχόληση, την αποβιομηχάνιση της χώρας μας. Είναι ψήφος αγώνα και αντίστασης. Είναι απαίτηση από το Σύλλογο να ασχοληθεί με τα προβλήματα των μηχανικών και όχι την καρέκλα του προέδρου.

Είναι απαίτηση από το νέο ΔΣ να μην έχει μοναδικό απολογισμό τη διαχείριση ΕΟΚικών προγραμμάτων, την ώρα που οι μηχανικοί οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Οι κομμουνιστές μηχανικοί θα αγωνιστούν με τους άλλους εργαζόμενους μηχανικούς για ένα Σύλλογο μπροστάρη στους αγώνες, ενάντια στην πολιτική των Βρυξελλών και των ντόπιων υποστηρικτών της, που μας θέλει στο περιθώριο.

Θα αγωνιστούν για την ανάπτυξη της χώρας μας σε όφελος του λαού μας, ανάπτυξη που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των μηχανικών.

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τον πρεσβευτή της Αλγερίας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε χτες στον Περισσό με τον πρεσβευτή της Αλγερίας στην Αθήνα Αμαρ Αμπα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλγερινός πρεσβευτής ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του και για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τη δράση του ισλαμικού κινήματος. Η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του αλγερινού λαού, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις των φανατικών ισλαμιστών.

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά

Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει, αύριο Σάββατοστις 7.30 μ.μ., εκδήλωση κατά των ναρκωτικών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού (Μεσογείων 240), όπου θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες.

Πασχαλινή εκδρομή του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) οργανώνει 4ήμερη πασχαλινή εκδρομή σε Πρέσπες - Φλώρινα - Καστοριά από 21 ως 24-4-95.Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Για τους νέους υπάρχει έκπτωση 20%. Πληροφορίες στα γραφεία του ΚΜΕ (Τροίας 36, στάση Αγγελοπούλου) και στα τηλέφωνα: 8828.106, 8810.046, 8812.460.

Εκδήλωση για τα 43 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Αύριο στις 7.30 μ.μ. στην Αμαλιάδα

Η ΝΕ Ηλείας πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 43 χρόνια από τη δολοφονία του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗαύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία "Νίκου Μπελογιάννη" στην Αμαλιάδα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνων, στη συνέχεια θα γίνουν χαιρετισμοί φορέων και θα κορυφωθεί με ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη,μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο "ΓΚΡΙΝ ΠΑΡΚ" στη Μαραθιά Αμαλιάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ