ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Απρίλη 1995
Σελ. /26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, πλούσιοι επιχειρηματίες

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε χτες την πιο κάτω δήλωση για το κλείσιμο της ΤΕΟΚΑΡ:

"Στη Μαγνησία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και άνεργοι, αλλά και πλούσιοι επιχειρηματίες. Οταν ακούμε ότι κλείνει μια επιχείρηση, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά κέρδη και τα χρήματα τοποθετούνται σε τομείς που εξασφαλίζουν περισσότερα κέρδη.

Οι 417 άνεργοι της ΤΕΟΚΑΡ θα αποτελέσουν τη σπίθα για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, που είναι ήδη σε κινητοποιήσεις, και των αγροτών.

Τα πράγματα δεν είναι μαύρα. Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει πολιτική που αντιμετωπίζει τα προβλήματα, αλλά αυτή την πολιτική μπορούν να την επιβάλουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και την ενότητά τους.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Πέρα από τις δραστηριότητες του ΚΚΕ στη Βουλή, εμείς λέμε να μη μείνει το πρόβλημα στους 4 τοίχους της Βουλής".

Προς οριστικό κλείσιμο ο ΓΑΒΡΙΗΛ

Χτες άνοιξαν οι προσφορές χωρίς καμιά βελτίωση από τις προηγούμενες

Σε οριστικό κλείσιμο ή σε ξεπούλημα όσοόσο, οδηγεί η κυβέρνηση με την πολιτική της την εταιρία ΓΑΒΡΙΗΛ,που ανήκε στον όμιλο της "Πειραϊκής - Πατραϊκής". Χτες το μεσημέρι άνοιξαν οι προσφορές και του δεύτερου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, χωρίς να υπάρξει καμιά ουσιαστική βελτίωση των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες.

Στην εταιρία ανήκουν δύο εργοστάσια στο Φάληρο και στη Ν. Λάμψακο Χαλκίδας, ενώ η αξία της εκτιμάται συνολικά στα 7 δισ. δρχ. Οι προσφορές που κατατέθηκαν από πέντε ιδιωτικές εταιρίες, βρίσκονται πολύ κάτω της πραγματικής της αξίας και είναι χαρακτηριστικό πως κανείς ιδιώτης δεν έχει δώσει προσφορά για το εργοστάσιο στη Ν. Λάμψακο, που απασχολούσε 50 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα οι προσφορές έχουν ως εξής: Η εταιρία ΡΙΒΑ ΑΕ προσφέρει 470 εκατ. δρχ. για το κλωστήριο - πλεκτήριο Φαλήρου. Οι Α. Κύρκος - Σ. Γιαγλόγλου, προσφέρουν 326 εκατ. δρχ. για το βαφείο - φινιριστήριο Ν. Φαλήρου. Για το ίδιο η εταιρία 3Β κάνει προσφορά 250 εκατ. δρχ. και η εταιρία ΜΠΕΚΑΣ - ΣΙΑ ΟΕ, μόλις 86 εκατ. δρχ. Τέλος η VASMAN ΑΕ προσφέρει 142,6 εκατ. δρχ. για τα αποθέματα πρώτων υλών, ετοίμων και ημικατεργασμένων προϊόντων κλπ.

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΤΕΟΚΑΡ στην Αθήνα

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΤΕΟΚΑΡ στην Αθήνα

ΓΣΕΕ - ΕΚ ΒΟΛΟΥ
Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και... αχαριστία

Τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΤΕΟΚΑΡ,καταγγέλλει η ΓΣΕΕ,τονίζοντας ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια "ώστε να μη μετατραπεί ένα ακόμα εργοστάσιο σε "κρανίου τόπο" και μάλιστα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση". Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το κλείσιμο του εργοστασίου σαν "ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία".

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διαπιστώνει πως επιβεβαιώνεται η "προχειρότητα" με την οποία αντιμετωπίζεται η ελληνική βιομηχανία από εργοδότες και κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στην παραγωγική βάση.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την "απαράδεκτη συμπεριφορά" του εργοδότη, ο οποίος... "δεν είχε την ανθρωπιά" να εξηγήσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί κλείνει το εργοστάσιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ