ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Συμπληρώθηκαν 3 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Νικολέττα Αξιώτου - Χατζησταματίου πρόσφερε στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ.

Στη μνήμη του ο αδερφός του Βασίλης προσφέρει 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αμφιάλης.

* * *

λ9

Πέθανε πριν από 3 χρόνια στις 3 Αυγούστου, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΣ,από την Πεντάπολη Σερρών.Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο αδελφός του Σωκράτης, η νύφη του Βάια

* * *

λ9

Πριν από ενάμιση χρόνο, στις 26 Φλεβάρη 1996, έπαψε να χτυπά η καρδιά της πολυαγαπημένης μου συζύγου ΙΟΚΑΣΤΗΣ ΤΕΡΖΗ.Η σεμνή αγωνίστρια, φλογερή κομμουνίστρια, που δόθηκε ολόψυχα στον αγώνα για μια Ελλάδα της προκοπής και της προόδου, ελεύθερη και σοσιαλιστική, έφυγε για πάντα από τη ζωή και η απουσία της είναι μεγάλη απώλεια για μένα.

Οταν το χωριό της κάηκε από τους κατακτητές, οργανώθηκε στα Αετόπουλα και δούλεψε ακούραστα ως την Απελευθέρωση. Το 1948 τη βρίσκει μαχήτρια του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε βαριά στις μάχες του Γράμμου, στα Λιβάδια της Κοτύλης.

Ηταν υπόδειγμα ως κομμουνίστρια, παιδαγωγός και πρωτοπόρα σε κάθε εκδήλωση του Κόμματος. Αναδείχτηκε σε στέλεχος του ΚΚΕ, ως μέλος του Γραφείου της ΝΕ Σερρών. Αξέχαστη θα μείνει για τη δραστηριότητα, την καλοσύνη της και την ευγενική συμπεριφορά της σε όλους που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Ο 38χρονος συζυγικός και αγωνιστικός βίος μας δε θα σβήσει από τη σκέψη μου, όσο θα βρίσκομαι στη ζωή.

Στη μνήμη της άξιας συντρόφισσάς μου προσφέρω στη ΝΕ Γρεβενών 30.000 δρχ., 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 5.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 5.000 δρχ. στην εφημερίδα του Παραρτήματος Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ "Η Φωνή της Εθνικής Αντίστασης".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ